Kriptovalute
Pojma nimam o teh valutah in kaj to pomeni za tebe.
Tole mi je bližje.
Lp
Pojma nimam o teh valutah in kaj to pomeni za tebe.
Tole mi je bližje.
Lp
[/quote]
Da sem v par tefbih zaslužil veliko % 😊
Se ne spoznam na kriptovalute, zato bom zastavila nekaj vprašanj. Na petrolu se da kupiti neke kupone, s katerimi na določeni spletni strani vneseš kodo, tako da si napolniš denarnico. Torej lahko uporabim poljubno spletno denarnico, vzela bi npr. bicoin wallet od blochain. Je to pravilno? Mi svetujete katero drugo? A v eni denarnici imaš lahko več kriptovalut? Kako je pa s prodajo bitcoinov, ko jih imam enkrat v denarnici? Kje in kako se jih prodaja? A se je treba na borzo registrirat? Hvala za odgovore.
A Bitstamp ga pa ni?
http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/nicehash-za-24-ur-ustavil-vse-operacije-napad-je-bil-skrajno-profesionalen-izgubljenih-je-4-700-bitcoinov.html
[/quote]
S pomembno razliko, da je Bitstamp vso izgubo uporabnikom pokril.
A ima kdo izkušnje s etorom? Sedaj vadim na demo računu…
Ko bom šla na pravi račun, me zanima predvsem tale “reverage”. Vem, da je to neke vrste posojilo oz. kredit. Zanima me, če gre moja naložba v minus npr. da vložim 1000€ s leverage X2 je to 2000€ s katerim poslujem. In kaj če gre naložba v minus-kaj je potem s Stoploss? Ali mi “trgajo” potem s računa? Iz kje? Iz računa na etorotu ali kar iz mojega tekočega TRR-ja?
Sam nimam izkušenj z e-toro. Pomembno je vedeti, če želite dnevno trgovati in ali vas zanima še kaj drugega kot kripto valute? V osnovi je to platforma za forex trgovanje, trguje se tudi z kripto valutam in vrednostnimi papirji. Če vas zanima v smislu “varčevanja”, zakaj ne bi kripto valute kupili direktno in ne preko posrednika, ki mu plačujete provizijo? Pomemben je tudi davčni vidik. FURS lahko to smatra, kot izvedeni finančni instrument, ki pa je obdavčen.
a ta za sebe misli, da kaj pametnega pove???
Nakladač o predlanskem snegu ☺
ima pa voljo skoraj dnevno lapati ☺
Na to opozarjajo tudi novinarji: https://siol.net/digisvet/novice/znani-slovenski-financni-guru-stran-od-oci-javnosti-plete-novo-mrezo-496038
Najboljše se ga je izogniti.