Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kriptovalute

Kriptovalute

To pač ni res.
[/quote]
Vsaka transakcija denarja od donosa kapitala je obdavčena, ti se pa še naprej tolaži, ko bo kazen višja od glavnice in donosa se spomni kaj si napisala.
Tudi račun v tujini ti ne pomaga, včerajšnja večerna poročila so bila kar podrobna, 150 držav je slovenskemu FURS-u dalo podatke o računih slovenčkov v tujini oz. teh državah.
[/quote]

Pač ni res. Upokojil sem se iz kripta, pa mi pametuješ.

iz svojega TRR ko si iz “navideznega” nazaj nakažeš
[/quote]
Kdo plača davek 25% in to vsakič, ko si nakažeš na svoj trr, čeprav vložiš torej nakažeš iz svojega trr za nakup, se ti povratno nakazilo šteje kot dohodek in je obdavčen in to vsakič, ko narediš transakcijo.
[/quote]

Trgovanje z valutami ni obdavčeno, plačaš le provizije na menjalnicah (cca 0.25 %).

https://mladipodjetnik.si/novice-in-dogodki/strokovnjak-odgovarja/odgovor-strokovnjaka-kako-je-obdavceno-poslovanje-s-kriptovalutami

Kdo plača davek 25% in to vsakič, ko si nakažeš na svoj trr, čeprav vložiš torej nakažeš iz svojega trr za nakup, se ti povratno nakazilo šteje kot dohodek in je obdavčen in to vsakič, ko narediš transakcijo.
[/quote]

Trgovanje z valutami ni obdavčeno, plačaš le provizije na menjalnicah (cca 0.25 %).

https://mladipodjetnik.si/novice-in-dogodki/strokovnjak-odgovarja/odgovor-strokovnjaka-kako-je-obdavceno-poslovanje-s-kriptovalutami
[/quote]

Pozdravljena, mi zaupaš koliko imaš izkušenj s trgovanjem s kriptovalutami? Sam se namreč zanimam, da bi vložil, vendar bi rad spoznal nekoga, ki bi mi vse tole razložil, preden se v kaj spustim.

Sam presodi če se izplača.
[img]http://shrani.si/f/2u/ns/3rwJOoPv/dhmrfexu0aewbax.jpg[/img]
[/quote]

Pozdravljena, mi zaupaš koliko imaš izkušenj s trgovanjem s kriptovalutami? Sam se namreč zanimam, da bi vložil, vendar bi rad spoznal nekoga, ki bi mi vse tole razložil, preden se v kaj spustim.
[/quote]
Te moram razočarati, sem relativno nova v tem … tako da niti ne vem kaj naj ti svetujem.
za začetek si lahko prebereš osnove: https://wallstreet.si/kriptovalute/
Potem imaš pa par slovenskih forumov (nočem tukaj pisati katere, ker je bil enkrat komentar da ga bodo potem monovci uničili hehe :)), priporočam ti da se na Facebooku včlaniš v skupino kriptovalute, tam boš sigurno ogromno izvedel.

Vsaka transakcija denarja od donosa kapitala je obdavčena, ti se pa še naprej tolaži, ko bo kazen višja od glavnice in donosa se spomni kaj si napisala.
Tudi račun v tujini ti ne pomaga, včerajšnja večerna poročila so bila kar podrobna, 150 držav je slovenskemu FURS-u dalo podatke o računih slovenčkov v tujini oz. teh državah.
[/quote]

[/quote]
Mladi upokojeni milijonar, ki dežura na monu in prepričuje ostale v svoj prav, a socialko si že zapravil, da sedaj visiš tukaj gor, pri takem denarju bi bil jst že na karibih.

Naložila bi 500€ v kakšno menjalnico.
Katero mi priporočate?
V katere kriptovalute se sedaj najbolj splača vlagat? Bi pa raje teh 500€ razdelila vsaj na 3 različne, na katere?

To je zelo nehvaležno vprašanje … Coinov je več kot 1000. Za začetek si v miru preberi osnove, saj sem v zgornjem postu dala par linkov.

To je zelo nehvaležno vprašanje … Coinov je več kot 1000. Za začetek si v miru preberi osnove, saj sem v zgornjem postu dala par linkov.
[/quote]

Sem vidla. Na kateri strani pa si se ti registrirala oziroma odprla račun?

[/quote]
Mladi upokojeni milijonar, ki dežura na monu in prepričuje ostale v svoj prav, a socialko si že zapravil, da sedaj visiš tukaj gor, pri takem denarju bi bil jst že na karibih.
[/quote]

Zaradi take mentalitete, pa s tebe nikoli nič ne bo. Sam sem že bil letos na morju. Na Hrvaškem. Zapravil sem pa celih 400 EUR. Rabiš screenshot denarnice s 600.000 NEO?

[/quote]

Zaradi take mentalitete, pa s tebe nikoli nič ne bo. Sam sem že bil letos na morju. Na Hrvaškem. Zapravil sem pa celih 400 EUR. Rabiš screenshot denarnice s 600.000 NEO?
[/quote]

dej povej kje trguješ z NEOm, tudi za Monero me zanima, če kdo ve. Vem da lahko Monero rudarim, ampak kje lahko trgujem?

To pač ni res.
[/quote]
[/quote]

ne vem, a če tebi partner, oče, mama … kdorkoli pač, nekaj nakaže na trr nekaj €, od tega plačaš davek?
jaz ne.
obstaja pa še kriptokartica, kjer pa nikoli nihče ne more ugotovit koliko služiš ter kje in koliko zapraviš. To je pač odgovor na požrešne kapitalistične židovske banke in z leti bo tega vedno več in več in samoumevno.

Bittrex mi je zadnje čase daleč najbolj pri srcu. Ne vem pa, če podpira denarna nakazila ter izplačila, tako, da boš verjetno moral nanj poslati BTC ali pa kako drugo valuto, ki jo podpirata obe borzi (Bittrex in ta, na kateri trguješ sedaj)

Ne razumem pa logike, da te XMR zanima zdaj, po skoku +60%

mene vse skos zanima, zakaj me nebi?
a misliš da ne bo nič več raslo al kako? trenutna vrednost XMR je 82usd, kar je tretina Etra. Namen imam še vlagat, itak bo vse raslo. XMR bo pa v naslednjih dneh padel, kot vedno.

Oprosti, sem mislil, da razmišljaš, da bi zdaj kupil.
Mislim, da bo XMR izgubil precej ob naslednjem updatu ETH, saj bo menda omogočal ¨nevidne¨ transakcije, anonimnost pa je glavni feature XMR.

Me pa sploh ne skrbi zate, ob stavku ¨odgovor na požrešne kapitalistične židovske banke¨ sem takoj vedel, da si v stvari iz pravih razlogov in na poti do uspeha! Drži se principov in denar bo sledil.

ja zdej raziskujem, neki imam naloženega v ETH, malo več v ETC in velik v XRP. Iščem še potencialne tarče 🙂 upam pa da se te, kjer imam naloženo obdržijo in zrastejo do neba, hahaha.
me čaka še veliko dela, ampak uživam 🙂

[/quote]

ne vem, a če tebi partner, oče, mama … kdorkoli pač, nekaj nakaže na trr nekaj €, od tega plačaš davek?
jaz ne.
obstaja pa še kriptokartica, kjer pa nikoli nihče ne more ugotovit koliko služiš ter kje in koliko zapraviš. To je pač odgovor na požrešne kapitalistične židovske banke in z leti bo tega vedno več in več in samoumevno.
[/quote]

so že zdavnaj ugrabile kriptomarket

jaz ne.
[/quote]

so že zdavnaj ugrabile kriptomarket
[/quote]
ja, tud to je res, žal.
in davčne ozae bodo zdej kriptooaze, ampak od teh oaz ima tudi slehrnik lahko kaj, ane?

Kakšna je pa kaj perspektiva za ETC?

[/quote]

[/quote]
Na Bitstampu. Od tam si pošiljam BTC na Bittrex, Kraken, Bitfinex … Večino coinov imam v denarnicah.

A mi poveš več o teh denarnicah? Jaz imam denar kar na borzi, pač vidno mi je koliko coinov imam v lasti. Kak je postopek pri tej denarnici? Je to bolj varno?

Vsak coin ima svojo denarnico, celo več denarnic. Seveda je bolj varno kot na borzi. na borzi je priporočljivo imeti samo toliko, da trguješ (če seveda želiš trgovati).
https://kakokupitibitcoin.wordpress.com/2017/08/08/kako-odpreti-ethereum-denarnico-wallet/
https://bitcoin.org/sl/izberite-denarnico

[/quote]
Na Bitstampu. Od tam si pošiljam BTC na Bittrex, Kraken, Bitfinex … Večino coinov imam v denarnicah.
[/quote]

Danes sem se registrirala na Bitstamp. Poslala sem kopijo OI in pa račun za el.energijo. Sedaj čakam na odgovor.

Zanima pa tudi mene kako je s temi denarnicami? Ali si moram inštalirat kakšno alplikacijo denarnice? Sem gledala prej v tistem linku, ki si ga prilimala. Jih je kar nekaj za android kot npr: Simple bitcoin, Bitcoin wailet, Bither…..

[/quote]

Danes sem se registrirala na Bitstamp. Poslala sem kopijo OI in pa račun za el.energijo. Sedaj čakam na odgovor.

Zanima pa tudi mene kako je s temi denarnicami? Ali si moram inštalirat kakšno alplikacijo denarnice? Sem gledala prej v tistem linku, ki si ga prilimala. Jih je kar nekaj za android kot npr: Simple bitcoin, Bitcoin wailet, Bither…..
[/quote]

Ali so te denarnice, ki sem jih naštela samo za BTC? Če te prav razumem, ima vsak coin svojo denarnico. Se pravi, če bi imela npr kakšen drug coin, ga ne bi mogla imeti v omenjenih denarnicah?

[/quote]

[/quote]
Ja, vsak coin ima svojo denarnico. Vse ti piše v navodilih, tudi v FB skupini kriptovalute imaš veliko odgovorov, predvsem glede varnosti. Ko se boš registrirala na borzo obvezno uporabljaj močna gesla in Two-factor authentication.

New Report

Close