Kris na sliki skupaj z dr. Shiehom!
Argumenti so argumenti – in so merodajni če so vezani na zadevo , bistvo diskusije – in moji so…
tvoj firbec po imenih in priimkih oseb, ki razkrivajo resnico, ki tebe boli in jo očitno hočeš pomesti pod preprogo – pa je zgolj to: tvoj firbec za imeni in priimki… in nič drugega – nima nobene zveze z aruentiranjem zadeve…
tak enako hipotetični primer razlage,da ti bo jasno- če nekoga posnameš, kako telefonira med vožnjo – je to argumentiran dokaz njegovega nedovoljenega početja – in to lahko mirno anonimno prijaviš – tvoje ime in priimek nima nič veze z argumentom njegovega nedovoljenega početja – argument, ki dokazuje to početje je slika – ne pa tvoje ime in priimek – anonimnost je cisto dovoljena.
in v tej zadevi – so argumenti izjave mame in palčice v medijih, in tudi slike in vse zadeve kar objavljata na fb in ig
[/quote]O tvojih agrumih ti je že kumrni zbor dosti napisal.
Da nič ne veljajo.
O tvojih agrumih ti je že kumrni zbor dosti napisal.
Da nič ne veljajo.
[/quote]
veljajo – so jasen dokaz. samo vi, ki zagovarjate neresnice hočete to prikriti.
Poglej kakšen izračun je objavila palčica – nikakvi – vse narobe. Toliko o poštenju, transparentnosti in oh in sploh.
matematika je matematika – in govori popolno resnico. Samo palčica vidi svoje in sešteva poljubno kakor pač njej ustreza – in ne tako kot bi po matematično moralo biti.
evo ti dokaz – črno na belem njen izračun – nikakvi kot rečeno, vse narobe!
https://scontent.flju2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/77158942_2182515275391324_8372428755116752896_n.png?_nc_cat=101&_nc_oc=AQmfV2XrcQVejMNB25iexPjl63eRcdzAuwPHEHX3UlBO9FHZXHMMqjOGwschIRKzlow&_nc_ht=scontent.flju2-1.fna&oh=49191b30536c51d8aac7455ccb1b906b&oe=5E6B696E
jaaa ker so imeli ves čas na svetu da se s slovensko birokracijo ukvarjajo, ne pa štiri mesece
mišini starši še vedno morajo sami financirat vse fizioterapije
[/quote]
Fizioterapije se razen 2 ur fizio na teden in 1 ure delovne terapije, plačajo. Ker ZZZS plača eno delovno in dve fizio na teden vsakemu. Ostalo pač moraš sam. To je zakonsko opredeljeno in nima čisto nič z drugim mnenjem!
Za drugo mnenje ne potrebuješ nobene birokracije. Imaš prosto možnost, da greš po drugo mnenje še isti teden!
Mišini starši pa so se z birokracijo ukvarjali zaradi plačila operacije v St. Louisu. Ne zaradi fizioterapij in ne zaradi drugega mnenja. Bodimo natančni!
Krisovi starši bi lahko že poleti zaprosili za drugo mnenje, šli na pregled v Mb. Kot je razbrati iz zgodbe deklice s štajerske, bi prišli do zdravila še v tem letu.
jaaa ker so imeli ves čas na svetu da se s slovensko birokracijo ukvarjajo, ne pa štiri mesece
mišini starši še vedno morajo sami financirat vse fizioterapije
[/quote]
Oni so že julija vedeli,da bi rabili zdravilo – že julija – na začetku julija so bili v medijih – torej so imeli kar krepko več časa kot je prikazano – ni se to pojavilo šele konec septembra…
že takoj v začetku julija so bili v oddaji tednik – si lahko pogledaš. Tako da so imeli čas oddati marsikaj – med začetkom julija in koncem septembra so slabi trije meseci razlike – praktično celo poletje tako gledano. Tako da to s časovno stisko od konca septembra dalje, ne pije ravno vode, pa tudi, ko so zbrali denar se jim ni nič kaj nikamor mudilo po zdravilo. če ne bi javnost pritiskala kaj se dogaja mesec dni po zbranem denarju, lahko da še danes ne bi bili v zda.
Kako kaj ta deklič Miša?
Kako vsi ti otroci, ki smo jim pomagali?
Jasno da ni vse, kot si predstavljamo……….. čist lahko pa bi kdo napisal, kako je z njimi. Za nalašč nisem napisala … napredujejo.
Če rata, smo vsi najsrečnejši. Če pa se kje ustavi…. ne obupat! Ne obsojat! Ne gobcat!
Vsi mi, ki imamo zdrave otroke….. pa tudi tišina. Saj ti znajo zrast čez glavo :-)))
veljajo – so jasen dokaz. samo vi, ki zagovarjate neresnice hočete to prikriti.
Poglej kakšen izračun je objavila palčica – nikakvi – vse narobe. Toliko o poštenju, transparentnosti in oh in sploh.
matematika je matematika – in govori popolno resnico. Samo palčica vidi svoje in sešteva poljubno kakor pač njej ustreza – in ne tako kot bi po matematično moralo biti.
evo ti dokaz – črno na belem njen izračun – nikakvi kot rečeno, vse narobe!
https://scontent.flju2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/77158942_2182515275391324_8372428755116752896_n.png?_nc_cat=101&_nc_oc=AQmfV2XrcQVejMNB25iexPjl63eRcdzAuwPHEHX3UlBO9FHZXHMMqjOGwschIRKzlow&_nc_ht=scontent.flju2-1.fna&oh=49191b30536c51d8aac7455ccb1b906b&oe=5E6B696E
[/quote]Ko nam bodo uradni organi potrdili tvojo prijavo črno na belem, boš lahko še kaj povedala. Do takrat pa papa siva miška iza tipkovnice.
Ko nam bodo uradni organi potrdili tvojo prijavo črno na belem, boš lahko še kaj povedala. Do takrat pa papa siva miška iza tipkovnice.
[/quote]
seveda ja, kar domišljaj si da bomo tiho in ne opozarjali na očitna dejstva, ki kažejo na nepravilnosti. Not gonna happen. Nisi noben faktor,da bi drugim ukazovala,da ne smejo pisati.
Vi ste vsiboli tukaj, no večina.
Pustite že bogega otroka v muru, da se pozdravi.
O staršihpa tudine pušite bedarij. Kakšen stres jima mora to biti. Meni je že bad, da mi kdo kavo plača. Če pomislim da smo jim dali 4 miljone, zdaj jim pa to še naprej mečemo, pa težimo za slike v enem stresnem obdobju za njih…če mamica in ati nista nekaj extra psihično močna človeka in nimata “jebiveter” odnosa do tega kar vi pišete tukaj se jima bo vrjetno poznalo na zdravju. Stres, živci…depresija,anksioznost…
Zraven pa še otrokki jih rabi 24/7.
Zmešani ste , za bruhat.
itak da je za palčico in družino narasla pa je čudežno narasla do zneska celo 2.234.031… zamo za zdravilo piše jasno na njenem fb… kar je preko 100.000 dolarjev več kot je uradna cena zdravila…
seveda glede na to da ni uradnega računa – je čisto možno tudi pomisliti (ne sodim, ampak glede na to kakšno domišljijsko matematiko se gre palčica očitno tudi sicer v podatki porabe, ki jih predstavlja),da je znesek figurativen in je razliko med dejansko ceno in ceno, ki jo navaja palčica – nekdo posparvil v žep… lepi denarci to preko 100.000… človek tudi to pomisli ob vseh čudnih podatkih, ki se jih gredo, in sploh, ker nobenega računa in plačila le- tega ne pokažejo.
Uradna cena zdravila v ZDA je za vse otroke postavljena enako pri 2,125 mio evrov, ki je na voljo staršev v odplačilo v petih letnih obrokih. To so javni podatki. Povsod piše,da je Novartis postavil tako ceno – in velja za vse.
pa še nekaj sem opazila – danes je bil prispevek o tej tragični zgodbi družinice Adama in Sofije- vse dobro tema srčkoma želim…
kar želim povedati v oddaji 24 ur je bilo v prispevku večkrat videti izsek roke z nameščeno infuzijo – natančno se vidi kako izgleda strokovno – s strani zdravnika, oz. odgovorne strokovne osebe nameščena infuzija s povojem, ki jo drži na mestu… nobene plenice nikjer in nobenega provizorij zafrkavanja, še najmanj s plenico, pri tako resnih stvareh kot je dajanje zdravila otroku.
Fizioterapije se razen 2 ur fizio na teden in 1 ure delovne terapije, plačajo. Ker ZZZS plača eno delovno in dve fizio na teden vsakemu. Ostalo pač moraš sam. To je zakonsko opredeljeno in nima čisto nič z drugim mnenjem!
Za drugo mnenje ne potrebuješ nobene birokracije. Imaš prosto možnost, da greš po drugo mnenje še isti teden!
Mišini starši pa so se z birokracijo ukvarjali zaradi plačila operacije v St. Louisu. Ne zaradi fizioterapij in ne zaradi drugega mnenja. Bodimo natančni!
Krisovi starši bi lahko že poleti zaprosili za drugo mnenje, šli na pregled v Mb. Kot je razbrati iz zgodbe deklice s štajerske, bi prišli do zdravila še v tem letu.
[/quote]
Lepo prosim, ne vpletaj v svoja dokazovanja moje Miše.
Ne, ni res, da je zakonsko opredeljeno, da ZZZS plača eno delovno terapijo in dve fizioterapiji na teden. To ne piše nikjer. ZZZS pravi, da plača vse, kar zdravniki napišejo. Seveda pa nikjer ne najdeš zdravnika, ki bo tvojemu otroku to napisal. Ker javno zdravstvo nima dovolj fizioterapevtov, ki bi te usluge nudili. In imajo med seboj dogovor, da se tega ne piše. Mišin ameriški kirurg seveda ni vedel nič o tem dogovoru, je napisal, koliko najmanj Miša mora teh terapij imeti v naslednjih treh letih. In ne, jih niso hoteli plačati. Po enem letu pritožb in nešteto obiskov pri njih so mi nekaj vrniti samo za eno leto, samo za nekaj teh ur in seveda po ceni 20 evrov. Za ta denar nikjer v Sloveniji ne dobiš fizioterapije. Tako da ni res, da nisva imela birokracije zaradi fizioterapij. Imela celo tono, samo dosegla nisva skoraj nič.
In pa za to, da sva morala z možem vzeti kredit za eno od operacij, ni bil kriv ZZZS in birokracija, kot ti pišeš, ampak ena ortopedinja. Ko je direktorica UKC po 340 dneh zdravničinega zavlačevanja končno dobila njen podpis (za Mišo in še tri otroke), nama je ZZZS takoj vrnil denar. ZZZS ni bil v tej zgodbi kriv nič.
Je pa sistem narejen tako, da ti kri spijejo za vsako stvar, za vsako. In se vedejo, kot da imaš neomejene količine časa vlačiti okoli papirje in zbirati njihove podpise.
Jaz bi trenutno rada, da Miši zgornji del ortoz dvignejo za dva, tri centimetre. Je pač zrasla. Deset minut dela. Hočem plačati podjetju, ki jih je izdelalo, ker je zame to ceneje, kot da mi plača ZZZS, jaz pa zato, da zberem vse papirje, zapravim pet dopoldnevov. Se mi bolj splača delati in plačati. Ne, mi ne smejo narediti samoplačniško. Ne smejo. In moram zbrati vse papirje. Ko jih bom zbrala, bodo pa ortoze že kompletno premajhne. Absurd.
Hočeš še kakšen primer? Izposoja hodulje je za tri leta. Ne, ne dajo ti je, samo posodijo. Izspoja poteče, jo hočeš podaljšati. Ti rečejo, da vzemi večjo, ker tri leta ti zdaj ne morejo posoditi druge. Če vzameš spet majhno, bo čez leto, dve premajhna, in večje prej kot v treh letih ne moreš dobiti. Ja, ampak večja ji je pa prevelika (to je bilo dve leti nazaj). Kaj naj dela s preveliko? No, zdaj ji bo pa manjša premajhna, večje še eno leto ne more dobiti. In kaj narediš? Jo na koncu kupiš.
Kdor ni poskusil, ne ve. In ti ne veš!
Ne sodi Krisovih staršev, ker v njihovih čevljih nisi prehodila niti pet minut. In verjemi, da si ne želiš hoditi v njihovih čevljih.
seveda je odgovornost in iz spoštovanja do donatorjev jo pač lepo sprejmeš.
za vsako donacijo, subvencijo so jasna pravila – veš kakšna so za denar iz EU – jasna dokumentacija – vse mora biti označeno,da je projekt financirala eu… in vsa jasna in natančna do pike natančna dokumentacija mora biti dostopna po zakonu, če ne vračaš denar, in še po zaključku jo moraš – vsaj kolikor je meni znano za moj primer, hraniti še 10 let…
kaj pa ti misliš,da se denar tala na lepe oči, potem pa lahko delaš karkoli z njim in ljudem donatorjem nabijaš da so nesramni in zlobni, ker želijo poštenje in transparentnost – nope to tako ne gre!
seveda je odgovornost in iz spoštovanja do donatorjev jo pač lepo sprejmeš.
za vsako donacijo, subvencijo so jasna pravila – veš kakšna so za denar iz EU – jasna dokumentacija – vse mora biti označeno,da je projekt financirala eu… in vsa jasna in natančna do pike natančna dokumentacija mora biti dostopna po zakonu, če ne vračaš denar, in še po zaključku jo moraš – vsaj kolikor je meni znano za moj primer, hraniti še 10 let…
kaj pa ti misliš,da se denar tala na lepe oči, potem pa lahko delaš karkoli z njim in ljudem donatorjem nabijaš da so nesramni in zlobni, ker želijo poštenje in transparentnost – nope to tako ne gre!
[/quote]Ti želiš kos pogače ne pa dokazila, krota!
Seveda ja, potem pa začneš žaliti, ker ti odgovornost pač ne paše. za vse je treba imeti dokumente in dokazila, nič ne gre na lepe oči in kar tako na pamet in brez uradnih dokazil kakor bi to radi starši in palčica.
[/quote]
Lej, kaj daješ če te potem srbi ane??? Oz. Vrjetno sploh nisi dala nič, skoraj zagotovo.
Ne vtikaj se v denar ki smo ga dali drugi. Denar smo dali z dobrin namenom, rezultati so, da nebo računov pa tudi nihče ni rekel oz. Je meni vseeno res.
Dala sem tudi za špilakove takoj ko sem tu na monu videla objavo. Bodi faca in nekaj prispevaj za dobro teh otrok. Bolje se boš počutila kot pa če boš tukaj lajala čez otroka in familijo, ki ima trenutno eno hudo preizkušnjo v življenju in upajo da se bo vse dobro končalo.
P.s. pa ne lajaj spet ce bos kaj prispevala. V tem primeru je bolje da ne daš NIČ
pa res si krota
Slovenci so zbirali denar za ZDRAVILO in ne ostale stroške.
Humanitarno društvo nateguje Slovence, ker PREOSTALI višek ne nameni pomoči drugim potrebnim otrokom. Koliko je viška, se da izračunati. Ves zbrani denar minus faktura za zdravilo To je čista osnovnošolska matemetika. Te podatke lahko zbere FURS, če to želi.
Nihče, resnično nihče ne bi nič pisal, če ne bi očitno nekaj smrdelo.
In nehajte kar naprej odpirati te teme.
Da je ni sram te lis.ice!
Sedi na miljonih! Pomaga pa 5. otrokom!
Fuj in fej!!!!!!!!!!!
Ogabno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pogonte ves denar lažniva stvorenja!!!!!!!!!!!!
Še ene parkrat greste lahko na dopust na tuj račun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lažnivci!!!!!!!!!!!!!
[/quote]
Saj je vse laz, ze od zacetka te pravljice, zdaj je Pop dal ven, da bodo 2 miljonska zdravila talali zastonj. In zdaj bodo imeli opravicilo zakaj ni racuna, ker so ga kao dobili zastonj. Ampak ta otrok ni nikoli dobil tega zdravila, tudi v A. ni podatkov o njegovem zdravljenju. Bogi otrok kaj delata starsa z njim. Kaj nam bodo se vse napletli? Sploh ne morem vec gledat Popa ker samo zavaja in govori samo v prid Palcice. Ona pa sedi na 4 milijonih. Pazite kaj se bo zgodilo po novem letu. A Americani se pa nic vec ne oglasajo? Pocasi bodo odsli neznano kam, vi ovce pa se naprej verjamite v pravljice.
Toliko nepopravljive skode kot jo je ta akcija naredila, se ni bilo. Ljudje ne verjamejo vec humanitarnim drustvom, manj je donacij, manj denarja za res pomoci potrebnih. Svinjarija, da je vecje se ni bilo. Vse se vraca vse se placa.
Da je ni sram te lis.ice!
Sedi na miljonih! Pomaga pa 5. otrokom!
Fuj in fej!!!!!!!!!!!
Ogabno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pogonte ves denar lažniva stvorenja!!!!!!!!!!!!
Še ene parkrat greste lahko na dopust na tuj račun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lažnivci!!!!!!!!!!!!!
[/quote]
Tale njena pomoc, ce se bo res zgodila, se bo zgolj zaradi pritiska javnosti. Ker so jo ljudje skontali, da nateguje folk z obljubami o pomoci drugim otrokom in ker je uvidela, da s praznimi besedami ljudi vec ne bo mogla dolgo nategovati, so se s family zudić ocitno zmenili, da dajo drobtinice par otrokom, ki se pojavljajo v medijih s prosnjami, tolko da si zadrzi ime in podobo kvazi dobrotnice. Resnica je taka jasna, saj se zenska niti za enega od teh ubogih otrok ni sama oglasila, da bo pomagala, o pomoci z drobtinicami se je odlocila sele zdaj, ko je javnost tako pritiskala zakaj ne pomaga in ne da nic. Toliko o tem koliko je njena pomoc iskrena. Se vedno pa sedijo in cuvajo milijone za zudiće. Zasluzi si naziv hinavska dobrotnica. Pa se to pocakajmo, da vidimo ali bo omenjenim res sploh pomagala, ali si je morda zgolj sposodila morebiti njihova imena, ki so znana javnosti, za to, da se pretvarja, da nekomu res pomaga in tako utisa javnost. Ko bomo videli, da je res pomagala z drobtinicami, bomo verjeli, saj nemalo cudno je da ze vec tednov samo ponavlja kako sele Bo pomagala tem petim izbrancem, vedno je ta njena izjava v prihodnjiku. Glede na ves denar na racunu, ki ga ima, bi morala ze zdavnaj pomagati, ne pa da slab mesec zgolj in se vedno samo lapa kako se bo pomagala… Kdaj le se bo to zgodilo? Morda v svetem nikoli, glede na to kako prazno obljublja in samo lapa, se zdi to precej verjetno. Ko bomo videli nakazila tem otrokom, bomo verjeli, brez tega, ji ne verjamem nic. Ker se je ze izkazala, da laze, hitreje kot pes tece.
Lej, kaj daješ če te potem srbi ane??? Oz. Vrjetno sploh nisi dala nič, skoraj zagotovo.
Ne vtikaj se v denar ki smo ga dali drugi. Denar smo dali z dobrin namenom, rezultati so, da nebo računov pa tudi nihče ni rekel oz. Je meni vseeno res.
Dala sem tudi za špilakove takoj ko sem tu na monu videla objavo. Bodi faca in nekaj prispevaj za dobro teh otrok. Bolje se boš počutila kot pa če boš tukaj lajala čez otroka in familijo, ki ima trenutno eno hudo preizkušnjo v življenju in upajo da se bo vse dobro končalo.
P.s. pa ne lajaj spet ce bos kaj prispevala. V tem primeru je bolje da ne daš NIČ
pa res si krota
[/quote]
A zato darujete, da se potem bolje počutite? To je pa egoizem. Še dobro, da nismo vsi tako mahnjeni v glavo, da bi morali za naše boljše počutje darovati vsakemu, ki prosjači v medijih. Pa če je upravičeno ali ne. Nekateri smo sposobni zadovoljiti svoje potrebe po boljšem počutju brez da za to izrabljamo druge ljudi in jih izsiljujemo. Taki ste ponavadi tudi največji čustveni vampirji.