Kriteriji mladih punc
Sama sem sicer že poročena z dvema otrokoma in urejenim življenjem. Včasih malo preberem kakšne pišete tu gor, moški bi radi mlade ženske brez otrok z dobrimi službami in visokim intelektom. Take, ki ne bodo trobencljale le o nohtih, vas ne bodo izkoriščale za denar (ko bi ga le imeli, a to povdarjate le tisti brez počenega groša), ki bodo imele rešen stanovanjski problem in si želele rojevati vaše otroke.
Jaz sem bila ena taka. Pri 20 mi je oče prepisal prvo stanovanje, pri 23 mi je kupil veliko stanovanje po mojem okusu. Podaril mi je tudi dve parceli. Dediščina bo velika. Imam 8. stopnjo izobrazbe na fakulteti v Angliji. Kot mlada punca sem bila resna. Nisem hodila po diskotekah, nisem kadila ali se zapivala v barih. S spolnimi odnosi sem bila zelo preudarna in se v to spustila z zelo redkimi izbranci. Veliko sem brala, športala in se naučila 5 tujih jezikov. Vedno sem bila urejena. Nisem stopila iz hiše z umazanimi lasmi ali narastkom, neurejenimi rokami ali v trenirki.
Moji kriteriji pri moškem so bili naslednji:
- vsaj neka univerzitetna izobrazba, pa seveda, da je razgledan, da pozna kakšen tuj jezik, da je potoval
vsaj ena lastna nepremičnina (bolje dve) in to ne na kredit
urejeno družinsko ozadje (sinovi samohranilk in tisti, ki so se hvalili, kako delavna je njihova mati, so odpadli)
visok položaj v službi, da ga drugi ne komandirajo
ne kadilci, ne pijanci
brez otrok od prej (če je bil pred mano poročen in je ločen ni problem)
dediščina
da ni kakšen primitivec, ki preklinja in skače v besedo
Dobila sem, kar sem iskala. Poročila sem direktorja študijskega programa, v tujini seveda. Imava dva otroka, veliko nepremičnin, ki jih oddajava, hišo s pogledom na morje in hišo v gorah, kot sem si vedno želela. Vse imam, kar je za srečo potrebno.
Jahman, 02.02.2025 ob 11:29
Se pravi sponzorusa, ne hvala.
Tipično. Kdo ženske zmerja s sponzorušami? Jahman! Jahman, ki je praktično na minimalcu. On sicer pravi da ne, ker baje če si računa noter malico in dodatke to ni več minimalc. Za ckrnit smešno. Kaj se tako bojiš sponzoruš, saj se te bodo izogibale če bo le šlo.
Zanimivo, da bogati moški žensk ne zmerjajo s to žaljivko. Misliš, da je Trump kdaj vrgel Melanii v fris, da je sponzoruša?
Nekako tko ne? Sponzoruša je, ker te ne bi hotela.
žeoddana, 02.02.2025 ob 11:19
Sama sem sicer že poročena z dvema otrokoma in urejenim življenjem. Včasih malo preberem kakšne pišete tu gor, moški bi radi mlade ženske brez otrok z dobrimi službami in visokim intelektom. Take, ki ne bodo trobencljale le o nohtih, vas ne bodo izkoriščale za denar (ko bi ga le imeli, a to povdarjate le tisti brez počenega groša), ki bodo imele rešen stanovanjski problem in si želele rojevati vaše otroke.
Jaz sem bila ena taka. Pri 20 mi je oče prepisal prvo stanovanje, pri 23 mi je kupil veliko stanovanje po mojem okusu. Podaril mi je tudi dve parceli. Dediščina bo velika. Imam 8. stopnjo izobrazbe na fakulteti v Angliji. Kot mlada punca sem bila resna. Nisem hodila po diskotekah, nisem kadila ali se zapivala v barih. S spolnimi odnosi sem bila zelo preudarna in se v to spustila z zelo redkimi izbranci. Veliko sem brala, športala in se naučila 5 tujih jezikov. Vedno sem bila urejena. Nisem stopila iz hiše z umazanimi lasmi ali narastkom, neurejenimi rokami ali v trenirki.
Moji kriteriji pri moškem so bili naslednji:
- vsaj neka univerzitetna izobrazba, pa seveda, da je razgledan, da pozna kakšen tuj jezik, da je potoval
vsaj ena lastna nepremičnina (bolje dve) in to ne na kredit
urejeno družinsko ozadje (sinovi samohranilk in tisti, ki so se hvalili, kako delavna je njihova mati, so odpadli)
visok položaj v službi, da ga drugi ne komandirajo
ne kadilci, ne pijanci
brez otrok od prej (če je bil pred mano poročen in je ločen ni problem)
dediščina
da ni kakšen primitivec, ki preklinja in skače v besedo
Dobila sem, kar sem iskala. Poročila sem direktorja študijskega programa, v tujini seveda. Imava dva otroka, veliko nepremičnin, ki jih oddajava, hišo s pogledom na morje in hišo v gorah, kot sem si vedno želela. Vse imam, kar je za srečo potrebno.
Če je to vse kar rabiš za srečo….super zate.
Moji kriteriji so bili čisto drugačni. Pa imam podobno zaledje kot ti. Koliko ima premoženja mi ni bilo pomembno, mi je pa bilo pomembno da je odgovoren, zna z denarjem delati, ga spoštuje, ceni in si želi udobno življenje. Če je ponosen na mamo in starše, ker so delavni, čeprav nepremožni, še boljše. Razume življenje. Velik plus zanj. Najpomembnejše mi je pa bilo da dobim moža, ki bo moj človek. Moj najboljši prijatelj, zaveznik, ljubimec in vse ostalo. In desetletje kasneje je še vedno ta človek. Se obožujeva, ceniva, spodbujava in skupaj ustvarjava in načrtujeva. To da je prišel v vezo brez svoje nepremičnine in celo brez svojega avta…..nobene veze nima to z najinim življenjem sedaj. Ne bi bila čisto nič bolj srečna, če bi imela eno stanovanje več. Imava dovolj. In imava en drugega. Našla sva se navkljub vsemu bulšitu okoli. Našla sva svojega človeeka. Kar je krepko bolj težko najti dandanes kot pa finančno uspeti.
Lepo to slišat. Dandanes se mi zdi, da naravna selekcija dela svoje (???, tisti, ki so na minimalcu in nimajo znanj, da bi se prebili do boljšega finančnega položaja, si ne morejo privoščiti otroka), po drugi strani pa mislim, da ima veliko ljudi, ki niso finančno pismeni, nimajo neke izobrazbe, odgovornosti, – otroka (???, torej na človeka vpliva toliko okoliščin, da naravna selekcija ne pride v poštev). Danes vidiš vse sorte, seveda se poparčkajo tisti z diplomo in tisti s srednjo šolo; moje mnenje je, da si morata biti dva v približno enakem rangu, drugače so problemi, psihološki, materialni …
Opažam, da tisti pari, ki niso imeli nič oziroma so skupaj startali, so obstali in so še danes po mnogih letih skupaj. Tisti, ki so skupaj začeli graditi dom (se pravi finančno stanje obeh je bilo enako), ga dokončali, imeli otroke, … Ki so skupaj vlagali v skupno dobro. Ki so se skupaj trudili. V dobrem in v slabem, tudi živeli bolj skromno, če ni bilo financ. Vem za moje starše, pa še kakšen primer, recimo Nuša Derenda in Frenk Nova, primer prave ljubezni. Dandanes redkokdaj vidim takšne pare, večinoma so to sedaj že v 50-ih in več letih.
Kamera, 02.02.2025 ob 11:43
Lepo to slišat. Dandanes se mi zdi, da naravna selekcija dela svoje (???, tisti, ki so na minimalcu in nimajo znanj, da bi se prebili do boljšega finančnega položaja, si ne morejo privoščiti otroka), po drugi strani pa mislim, da ima veliko ljudi, ki niso finančno pismeni, nimajo neke izobrazbe, odgovornosti, – otroka (???, torej na človeka vpliva toliko okoliščin, da naravna selekcija ne pride v poštev). Danes vidiš vse sorte, seveda se poparčkajo tisti z diplomo in tisti s srednjo šolo; moje mnenje je, da si morata biti dva v približno enakem rangu, drugače so problemi, psihološki, materialni …
JE naravna selekcija.. bolj odlocni so pri druzinskem zivljenju. Ok mogoce se ne zavedajo in se bolj lahkotno spuscajo v to, ampak to ne spremi dejstva da ma neki kar ostali nekako nimajo… pac vecina sanja… dobrince pa instagrami…
Lej… tam nek ki prakticira poroko, druzinsko zivljenje pa ce tudi glup… izvisiš no pa kerokol diplomo maš. Eto siptarji. Pač se spusti v to. Zato bodo obstali.
Jahman, 02.02.2025 ob 11:43
Ni glih minimalc, zdaj ze mam 1200 osnove, sem sel podpisat novo pogodbo 3 mesce nazaj. Ti cipa pa pejt ga pusit bogatim starikavim boomerjem na jahtam, ce ti je Trump tako vsec.
sem tudi jaz moški Jahmane. Ampak plača 1200 za enga moškega je mizerna. Moja sestra je delala part time v Italiji takoj po faksu. Part time (mislim, da je delala 18 ur na teden), plačana je bila neto 1500.
Ne bi se kaj dosti oglašal na tvojem mestu.
Pa se neki mi ni jasno Jahman. Tko fajn fant si, pa spozoruše sovražiš (beri imaš slabo plačo), res si bingo po tvojim besedah. Ampak neki mi pa ne gre v račun. Kako to, da se še nobena v redu punca ni zaljubila vate kljub tvoji plači? Itak normalnim ženskam je za denar vseeno, tako praviš (in se strinjam). Zakaj ni kandidatke, ki bi ji bilo do veze s tabo?
Kriza iz Pariza, 02.02.2025 ob 12:13
Pa se neki mi ni jasno Jahman. Tko fajn fant si, pa spozoruše sovražiš (beri imaš slabo plačo), res si bingo po tvojim besedah. Ampak neki mi pa ne gre v račun. Kako to, da se še nobena v redu punca ni zaljubila vate kljub tvoji plači? Itak normalnim ženskam je za denar vseeno, tako praviš (in se strinjam). Zakaj ni kandidatke, ki bi ji bilo do veze s tabo?
Si nov tukaj? Saj je imel punco, ki ga je imela rada. Samo mamici ni bila všeč. On pa ni uspel odrasti in postati moški, ter izbrati partnerko. Je izbral mamico. Ni njegov problem plača. Njegov problem je da ni zmožen joška od mamice spustit. Ga ima ženska na povodcu. Revež tolče po ženskah/puncah, ker nekje mora to sprostit. Na mamo ni zmožen.
Kriza iz Pariza, 02.02.2025 ob 12:19
problem ni da dela. Je pa patetično, da tip na minimalcu udriha po sponzorušah.
A Nima prav?
…https://m.youtube.com/shorts/pLjb0S6roC8
A ves… sicer ne vem kaj on hoce ampak najvec otrok majo najbolj revni.
In isto to… vecina zensk misli da je nekaj a prav nic so. Ok ajde recimo ko je mlada… ma videz… kaj pa ko to zbledi?
Gledam uno sosedo ko se nonstop lispa… kje ti meni zagotavljas vrednost? Ego dela ko prinese vrečke krp… ok kjd to meni olajsa? Kako to meni pomaga?
Isto to… ce ni devica. Halo pa to kar bi po njeno moski moral odpada! Odpada stari.
Da bi rekel tocno to kar pisem zdej kaki pa to te gleda prizadeto. Sploh nic ne ve i tem… se ji ne sanja. Smatra to da ni z zemlje.
Saj je logično da boš iskala sebi primernega. Jaz sem bila tudi zahtevna ampak precej manj kot ti. Skupaj sva zgradila hišo, potem so prišli otroci, oba sva izobražena , pa niti ni to pomembno toliko, kot da imava iste poglede, razumeva se. Z leti sva nekaj ustvarila, imava podjetje, otroci bodo preskrbljeni in nihce ne bo rabil v najem. Nisem marala primitivcev, kurbirjev, takih sem se izogibala. Avto mi ni bil toliko pomemben, bolj mi je bilo pomembno če zna varčevati, da sva si lahko ustvarila skupni dom in nisva bila v najemu. Živiva podobne vrednote, podobno gledava na denar, vzgojo, družbo.
Jahman, 02.02.2025 ob 13:01
Wow, ste se spravili name, sami mentalni reveži. Ne rabim ženske, nisem simp. Pa se ne vrednotim po plači. Koji kurac boš ti meni?
Ne živim pri tastarih, zamešal ste me z enim drugim tipom.
tisto je G. volk. Oba z jahmanom sta obiskovalca prostitutk in mizoginista. Globoko v sebi sovražita ženske. Dve propalice, ki ju nihče ne povoha. Na kratko.