Krivda
Pozdravljeni , moj prijatelj je bil z druzbo zunaj v lokalu, kjer so se je eden izmed njih zacel besedno sporekati z drugo druzbo, pomiril je situacijo in odsli so drugam. Na zalost so se cez vec ur srecali v drugem lokalu in istocasno odsli iz njega. Ta druga druzba je napadla tega, ki se je sporekel z njimi in ga kar fino pretepla, ostale pa pustila pri miru, ker so bili itak prevec pijani, moj prijatelj pa se je odmaknil se ni zelel vmesati. Sedaj se je ta, ki je bil pretepen grdo drzi na mojega prijatelja in siri govorice, da je on izzival in da je bil zaradi njega pretrpen. Odtali se ne zelijo mesati ces, da so bili prevec pijani. Prisla je tudi policija, ki vse skupaj zdaj preiskuje. mene pa zanima ali lahko naprtijo kakrsno koli krivdo(kazen) mojemu prijatelju, ceprav ni sodeloval v pretepu na podlagi teh obtozb, da naj bi ga on besedno zakuhal( naj bi on izzival drugo stran, da je prislo do pretepa, ceprav tegav resnici ni storil)?lp
Spoštovani!
Kdor sodeluje pri pretepu, v katerem je kdo ubit ali hudo telesno poškodovan, se za samo sodelovanje kaznuje z zaporom do enega leta.
Za odgovornost pri kaznivem dejanju sodelovanje pri pretepu ni potrebno fizično sodelovanje ampak zadošča že samo bodrenje ali podpihovanje pretepa.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.