Krivec je ZZZS
Kako lahko ZZZS napove, koliko česa se bo opravilo v nekem določenem obdobju ali letu? Imajo dobičke, ko pa se preseže kvota nekih posegov (število so določili sami), se jih ne sme več izvajati.
Se pravi so zdravniki te posege delali na koncesijo, sedaj jih bodo pa privat. Še vedno boš moral plačati, če boš želel na poseg, vrste bodo še daljše.
In to vse zaradi ZZZS, ker so si oni izmislili neko imaginarno število, koliko česa se sme opraviti v enem letu. Bolnišnice in zdravstveni domovi so na koncu leta v minusu.
Saj je prav, da se sprejme ta zakon. Plačat boš moral tako ali tako, če boš želel kam priti.
Samo zakaj se ne obregnejo na ZZZS? Kdaj bodo strokovnjaki odločili, koliko česa se naredi na leto?
Vse kvote so bile ukinjene, zmetalo se je 200 milijonov in izkazalo se je, da zdravniki kljub temu v dopoldanskem času v bolnicah niso delali, so pa delali na polno v popoldanskem času pri koncesionarjih. Število obsegov se je povečalo samo tam. Jasno in pričakovano.
Nič ni ZZZS kriv, to se je izkazalo.
Kljub vsemu, naj sprejmejo zakon. Da se dela ali v javnem ali v zasebnem. Pa četudi bodo potem še vedno v javnem delali 0, v zasebnem pa. Četudi bodo vsi šli v zasebno. Zakaj plačujem zavarovanje, če moram potem h zasebniku? Ja, pa naj grejo vsi na zasebno, če jim tako paše. Samo ne bom plačeval dvojno, najprej zavarovanje in potem še zasebnika. ZZZS pa naj ima tiste svoje kvote. Ampak tudi privat klinike se delajo s prispevki zavarovancev. Naj si zasebnik sam zgradi kliniko z denarjem od svojih strank. Ne pa iz koncesije. A koncesije bodo ukinjene?
zasebno339, 02.04.2025 ob 14:12
Kljub vsemu, naj sprejmejo zakon. Da se dela ali v javnem ali v zasebnem. Pa četudi bodo potem še vedno v javnem delali 0, v zasebnem pa. Četudi bodo vsi šli v zasebno. Zakaj plačujem zavarovanje, če moram potem h zasebniku? Ja, pa naj grejo vsi na zasebno, če jim tako paše. Samo ne bom plačeval dvojno, najprej zavarovanje in potem še zasebnika. ZZZS pa naj ima tiste svoje kvote. Ampak tudi privat klinike se delajo s prispevki zavarovancev. Naj si zasebnik sam zgradi kliniko z denarjem od svojih strank. Ne pa iz koncesije. A koncesije bodo ukinjene?
Tako! Naj popolnoma ločijo javno in zasebno!
Če hočejo skoraj biti vsi zdravniki zasebniki, pa naj bojo! Česar pa ne verjamem, ker tam ni kruha zanje, če se denar ne vleče iz javnega.
Javno posebej, zasebno posebej. Ko so to naredili v Italiji, je postalo njihovo javno zdravstvo vrhunsko!
Ko smo to imeli pri nas, smo imeli vrhunsko zdravstvo. O tem sploh ni več dileme.
Pa dobavitelje odsekat! Nabave direkt od proizvajalcev, ne pa preko firm sinov, sester, bratrancev in prijateljev.
ne gre to, 02.04.2025 ob 14:46
Tako! Naj popolnoma ločijo javno in zasebno!
Če hočejo skoraj biti vsi zdravniki zasebniki, pa naj bojo! Česar pa ne verjamem, ker tam ni kruha zanje, če se denar ne vleče iz javnega.
Javno posebej, zasebno posebej. Ko so to naredili v Italiji, je postalo njihovo javno zdravstvo vrhunsko!
Ko smo to imeli pri nas, smo imeli vrhunsko zdravstvo. O tem sploh ni več dileme.
Pa dobavitelje odsekat! Nabave direkt od proizvajalcev, ne pa preko firm sinov, sester, bratrancev in prijateljev.
Pa Zakon o financiranju izobraževanja…lojalnost vsaj 5 let v JS. Manjša izobraževanja pa 1 leto, v nasprotnem primeru, bi sredstva izobraževanja morali vrniti.
JS jih izobražuje, smetano pobirajo pa pri zasebnikih
loredan, 02.04.2025 ob 13:58
Vse kvote so bile ukinjene, zmetalo se je 200 milijonov in izkazalo se je, da zdravniki kljub temu v dopoldanskem času v bolnicah niso delali, so pa delali na polno v popoldanskem času pri koncesionarjih. Število obsegov se je povečalo samo tam. Jasno in pričakovano.
Nič ni ZZZS kriv, to se je izkazalo.
Je bil nek članek prav v zvezi s tem. Ko so delali pozneje analizo, so ugotovili, da javni zavodi (bolnišnice, oba UKCja) enostavno niso bili sposobni povečati zmogljivosti in počrpati teh sredstev. Razlogi: slaba organizacija dela, pomanjkanje kadra, … Privat pa so se znali prilagoditi in povečati kapacitete, zato je veliko denarja odteklo tja.
57eu37, 02.04.2025 ob 15:06
Je bil nek članek prav v zvezi s tem. Ko so delali pozneje analizo, so ugotovili, da javni zavodi (bolnišnice, oba UKCja) enostavno niso bili sposobni povečati zmogljivosti in počrpati teh sredstev. Razlogi: slaba organizacija dela, pomanjkanje kadra, … Privat pa so se znali prilagoditi in povečati kapacitete, zato je veliko denarja odteklo tja.
Seveda, pomanjkanje kadra. Saj zdravnikov v KC praktično ni, zjutraj vizita in nato izginejo ko kafre.
Na mesec 2 operaciji v KC, pa 10 v popoldanskem času pri koncesionarju.
Med delovnim časom čez cesto v MD medicino.
Jaz se ne bojim, da bodo odhajali h koncesionarjem, ker se računica ne izide. Za lastnike koncesionarje, mislim. Ni šans, da bodo plačevali 20 000 bruto plače po glavi nekim 8 zdravnikom ortopedom, ki sicer prihajajo k njim delat po pogodbi. Zraven pa še 60 dni dopusta, izobraževanja, konference, izleti z dobavitelji, spanje med delovnim časom, razni dodatki za neprisotnost na delovnem mestu, hahahahah, tam tega NI!
kdo bi vedel, 02.04.2025 ob 15:42
A se ti zdi, da s strogo razmejitvijo pa ne bi zginili kot kafre? Imam občutek, da če se res izogibajo delu v UKC-ju, se bodo izogibali še naprej. Morda ne služili v privat kliniki, ampak saj lokacij za lenarjenje je povsod dovolj.
Se bo pa malo sfiltriralo in bodo lenuhi (fides) šli iz javnega zdravstva.
Upam, da sprejmejo zakon
ti ne razumeš te igre. poslušaj, beri. naše fakultete so fse levičarske, naš sistem je levičarski. komunizem. in komunisti res ne želijo delat. zel odobro pa znajo uničit državo in tudi jo. ker drugo ne znajo. in v čem j problem. ja točno v tem. da so na obasti leviačrji. leni ugabni komunisti. zato si je jankovič začel gradit svojo bolnco komunsitično. ki bo za njih. in za zunanje, drago za plačat. za nas navadne, kot imeuje moja mamica mene in moja sestra mene ki sta levi fašistki, jaz in moja družina pa smo , navadni raja delovski razred. jaz sem drek za njih. vidiš, taki dreki so na oblasti. in ker imajo donatorje v ameriki, morajo tko delat. zato želijo vpeljat , plačljivo zdravstvo. i nsedja morajo, sicer relativno ne najslabše zravstvo uničit in vpeljat ameriško. to delajo. nič druzga. da pa ne naredijo na šok, na hitrco, delajo postopma. da se žabica skuha počasi. razumeš? cilj je plačljivo zdravstvo za elito torej jankovil kučan čeferin predsdnica, klakočar itd. in navadna revščina najslabi od najslbi za vse ostale, rajo. ja?? ameriški sistem želijo vpeljat. in ne morejo v sekundi. fseeno pa gre zelo prehitro. ker ti čutiš. ljudje čutimo. ja?? zahavali se levim fašistom
Ni in ne more biti krivec ZZZS da ima bolnica za neko storitev krepko presežno čakalno dobo, nekdo na koncesijo pa cca en mesec… Ne more biti za to kriv ZZZS, ker jo obema plača ZZZS… In če dobi koncesionar plačano, potem bi lahko tudi bolnica dobila plačano, kjer je čakalna doba presežna.
Možgane enkrat vklopite in razmišljate… Svtakimi razlagami vas nategujejo dohtarji… In Samo bedaki temu nasedajo…
Za čakalne dobe presežne so krivi dohtarji, ki v svoji redni službi ne delajo kot bi morali, delajo pa na dodatno pogodbo pri koncesionarja in za dodaten zaslužek, zato ima koncesionar krajše dobe… Ker dohtarjem to paše…
Prav obema pa enako plača ZZZS.
Upam, da sprejmejo zakon, 02.04.2025 ob 13:54
Kako lahko ZZZS napove, koliko česa se bo opravilo v nekem določenem obdobju ali letu? Imajo dobičke, ko pa se preseže kvota nekih posegov (število so določili sami), se jih ne sme več izvajati.
Se pravi so zdravniki te posege delali na koncesijo, sedaj jih bodo pa privat. Še vedno boš moral plačati, če boš želel na poseg, vrste bodo še daljše.
In to vse zaradi ZZZS, ker so si oni izmislili neko imaginarno število, koliko česa se sme opraviti v enem letu. Bolnišnice in zdravstveni domovi so na koncu leta v minusu.
Saj je prav, da se sprejme ta zakon. Plačat boš moral tako ali tako, če boš želel kam priti.
Samo zakaj se ne obregnejo na ZZZS? Kdaj bodo strokovnjaki odločili, koliko česa se naredi na leto?
Nehajte že srat s tem ZZSZS.
Ker je imel Loredan neomejeno malho in se čakalne vrste niso nič skrajšale.
Saj ne napove, pač morajo nekaj ocenit. Če imajo dobro oceno povpraševanja, potem lahko dobijo posege ceneje, saj dobavitelj in izvajalec ima neko napoved in varnost, količinski popust itd.
Glej, ti tudi boš dobil dobro ceno, če dobavitelju napoveš na začetku leta, ne vem, 10000 kosov bom rabil. Če pa ne znaš dobro napovedat, pa si boš sproti zmišljeval, pa ne boš dobil tako dobre cene, ker bo imel izvajalec še druge stranke poleg tebe. Če si nekaj izmisliš decembra ali pa sproti vsak mesec, je verjeto, da ti bo nabil tarife na časovno stisko, da ne bo dohajal povpraševanja itd.
Normalno da mora ZZZS imet količinske ocene, na katerih je lahko potem zanesljiv partner in dobi količinske popuste in podobno.
A mislite, da bi pri enem zasebniku bilo poceni, če ima 1 mesec malo povpraševvanja in gleda v luft, potem pa drug mesec naval, ker pač tako nanese? ZZZS pa to uravnava, da je kolikor toliko enakomerno. Zato pa vsi hočejo bit del tega sistema vsaj delno in noben ne gre čisto privat in zdaj cvilijo.
A ti to resno? Človek rabi nek poseg, zdravljenje ko zboli, se poškoduje. Ne more čakat par mesecev, ker bo s tem porušil povprečje ZZZS!!!!
Kvote so bile postavljene zato da ZZZS disega dobičke. Vsa leta je bilo več kot očitno da te kvote niso realne. Zadnje mesece ob koncu leta so se opravljale le najbolj nujne operacije, ker so že dosegli kvote. Zato se je razvil vzporedni sistem. Ljudje, ki so rabili zdravljenje so ga raje plačali kot da bi jim bilo življenje močno okrnjeno in bi preživeli samo zaradi protibolečinskih tablet. Ukrep za zmanjšanje vrst je bil ok zastavljen, samo dat bi bilo potrebno več časa da živi. Pri teh rigoroznih javnih sistemih bi rabili najmanj 5 let. Privatniki koncesionarji so vajeni hitrejšega tempa, zato so se hitreje prilagodili. Takoj so zagrabili priložnost.
ZZZS je čisto na ravni zdravnikov dvoživk, vsi iščejo zase samo čimvečje dobičke. Pacienti smo jim čisto drugotnega pomena.
Ta zakon na žalost situacije ne bo rešil. Tresla sevje gora, rodila se je miš.
Anonimno 3469, 02.04.2025 ob 15:46
Upam, da sprejmejo zakon
ti ne razumeš te igre. poslušaj, beri. naše fakultete so fse levičarske, naš sistem je levičarski. komunizem. in komunisti res ne želijo delat. zel odobro pa znajo uničit državo in tudi jo. ker drugo ne znajo. in v čem j problem. ja točno v tem. da so na obasti leviačrji. leni ugabni komunisti. zato si je jankovič začel gradit svojo bolnco komunsitično. ki bo za njih. in za zunanje, drago za plačat. za nas navadne, kot imeuje moja mamica mene in moja sestra mene ki sta levi fašistki, jaz in moja družina pa smo , navadni raja delovski razred. jaz sem drek za njih. vidiš, taki dreki so na oblasti. in ker imajo donatorje v ameriki, morajo tko delat. zato želijo vpeljat , plačljivo zdravstvo. i nsedja morajo, sicer relativno ne najslabše zravstvo uničit in vpeljat ameriško. to delajo. nič druzga. da pa ne naredijo na šok, na hitrco, delajo postopma. da se žabica skuha počasi. razumeš? cilj je plačljivo zdravstvo za elito torej jankovil kučan čeferin predsdnica, klakočar itd. in navadna revščina najslabi od najslbi za vse ostale, rajo. ja?? ameriški sistem želijo vpeljat. in ne morejo v sekundi. fseeno pa gre zelo prehitro. ker ti čutiš. ljudje čutimo. ja?? zahavali se levim fašistom
Bravo, pa to pišeš na zaprtem oddelku?
lisko709, 02.04.2025 ob 17:12
Spoštovani sodelujoči, novo sprejeti zakon bo še vedno dovoljeval delo pri koncesionarjih. Prepovedal pa pri striktno zasebnih klinikah oziroma ordinacijah. Tako da zgoraj omenjeni ortopedi, če res hodijo popoldan h koncesionarju, bodo to še vedno lahko počeli.
problem teh tako imenovanih “koncesionarjev” je tudi v tem, da v reali ne delujejo tako kot bi morali. Mogoče kakšen koncesionar družinske medicine, pa kakšen koncesionar zobar…. potem se pa že neha.
Če greš gledati razne zdravstvene centre, ki naj bi bili koncesionarji (torej dobivali denar za preglede in posege od ZZZS) lahko vidiš, da ti kot pacient koncesije sploh ne moreš koristiti, ker ti takoj povejo, da so pregledi in posegi samoplačniški. Torej dobijo za pregled od tebe cca. 80-120 eur, nato pa sami oddajo zahtevek za kritje tistega pregleda ali posega. Dobijo dvojno plačano.
Skratka še dodatna goljufija.