Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine kriza – cene nepremičnin

kriza – cene nepremičnin

Ali glede na krizo, krizo v gradbeništvu, krizo v bančništvu, nižanje vrednosti prihodkov, višanje cen hra in vedno slabše finančno in socialno stanje prebivalstva mislite, da bodo v naslednjih 5-10 letih šle cene nepremičnin gor ali dol?

Samo dol. V Mariboru so cene stanovanj že danes 1x cenejše kot v Ljubljani.

Počakaj, še malo, da se gradbeništvo še bolj propade, to bo v letu in pol.

Nimajo od česa bit višje.

Okrog mene so že vsi kupili stanovanja, prodali pa tudi v rekordno kratkem času. Do zdaj se mi zdi, da je to najboljše leto in največ prometa. Ne bi ravno rekla, da je takšna kriza kot prikazujejo mediji.

Mediji bolj kot ne zamegljujejo sceno. Koliko je bilo govora o tem, kako bodo cene strmoglavile. In? Je kdo kupi trisobno stanovanje v Ljubljani za 70.000 evrov? Nobeden? Kaj pa dvosobno za 50.000? Tudi ne? Dejstvo je, da smo mi zelo poseben trg. Vsi hočejo lastniška stanovanja, v najemu so pa samo taki, ki si še ne morejo kupiti ali so pa ravno vmes. Jaz bi prej ugibala, da bo prišlo več bajt na trg, če bodo kaj naredili glede obdavčitve “odvečnih” kvadratur. Pa še to bi rada videla vlado, ki si bo to upala, ker je čisto realno pričakovat, da bo šel folk na ceste.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close