Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Kriza srednjih let pri moških

Kriza srednjih let pri moških

ženske se starajo kot mleko, moški kot vino. žal je tko.

[/quote]

Haha, imaš prav – večina vina s starostjo postaja zanič. :-)))
“many varieties of wine do not benefit from aging, regardless of the quality. Experts vary on precise numbers, but typically state that only 5–10% of wine improves after 1 year, and only 1% improves after 5–10 years.”

Ti povem čez 20 let… ko si bom lahko privoščil. :-)))

[img]https://i.pinimg.com/originals/ef/6b/19/ef6b1908d2449ca60191f894f92e2482.jpg[/img]

Očitno ne, če pa dlje časa v večini živijo kot moški. 😁 Očitno imate potemtakem ravno moški “kratek rok trajanja”.

Vsak pameten moški ima raje moškega in vsaka pametna ženska ima raje žensko. Moški in ženske smo preveč različni, da bi lahko na dolgi rok shajali skupaj.

Očitno ne, če pa dlje časa v večini živijo kot moški. 😁 Očitno imate potemtakem ravno moški “kratek rok trajanja”.

Vsak pameten moški ima raje moškega in vsaka pametna ženska ima raje žensko. Moški in ženske smo preveč različni, da bi lahko na dolgi rok shajali skupaj.
[/quote]
Glede na to da imamo vsi dovolj časa v tej krizi bi lahko napisali scenarij za filmsko serijo
Življenje po koroni 🙂
Tam bi bili moški in ženske ločeni, ženske na levem bregu moški na desnem, srečujejo se samo v času sezone parjenja :)) če se rodi fant gre k moškim, če punčka ostane pri ženskah. Rabili bi tudi starešine ki bi vodile rodovnik, ki se jih obvezno kastrira že v mladosti, da bi končno razmišljali z glavo in pravično odlocali kdo se s kom pari in kdo je s kom v sorodu, da ne bi prihajal do nevsecnosti :)) kastracijo prepustimo moškim, da se med sabo zmenijo kdo bo kastriranec v njihovem plemenu
Žensk ni treba sterilizirat saj pravijo moški da so po 40 zenske itak fuc :))

[/quote]
hahaha to vi moški mislite.če ne prej,ko se moški zasmeje ga izdajo leta.

V svojem okolju izpostavljaš take, ki jih hočeš videti. Marsikdo je posledično nagnjen k črednemu nagonu. Zanimivo pa je, da si ob tem ljudje želijo/mo biti unikatni.

Če do srednjih let človek še ne razčisti sam s seboj, kaj mu je v življenju ključno in ne začne živeti tako, kot bi rad, so lahko tudi srednja leta malce “kratka”. Predvsem pa je ogromno vode že preteklo. Kajti: čas gre naprej.

Kljub dragocenosti slehrnega dne ga, ob podobnih temah, vedno znova izgubljate s prepričevanjem, kdo je “uporabnejši”, letom navkljub.

Le zakaj bi se tisti, ki so zadovoljni sami s sabo in s svojimi odločitvami, ubadali z dokazovanjem lastne vrednosti po iks forumih (pa naj bo na osnovni, primitivni ravni moški/ženska)?

O metuljčkih bolj ženske travmirajo.. spodbujene z Dr. Romani in špansko/turškimi tele-novelami.
[img] https://pics.me.me/thumb_the-butterflies-in-your-stomach-feeling-is-actually-just-a-9954575.png%5B/img%5D
“Metuljčki” so dejansko zgolj adrenalin.

In tega moški najdejo drugje.. na motorju, stvareh, ki si jih niso do sedaj zmogli privoščiti (igrače so itak večinoma že, kao otrokom kupili).

Življenje se po 40em ponavadi umiri, otroci postanejo bolj samostoni, morda že odhajajo na fakulteto, po drugi strani so krediti odplačani, v službi se je napredovalo itd.
Izvorni par tako ostane sam s seboj in kvaliteta minulih let se bo sedaj poznala.. izredno redki so uspeli ves čas razžirjene družine zadržati osnovno komunikacijo para.. ves čas druge stvari: služba, otroci..

In če je bila služba nuja, da je družina preživela.. je sedaj čas ozreti se nazaj in morda ugotoviti, da nisi ravno v službi, ki si jo želel (temveč tista, ki jo je človek dobil)..
zunanja prisila družbe, njen ustroj te tako oropa individualnosti.. kdo sploh si?
In to se pozna tudi na odnosu s partnerjem.. zato si potem ljudje začnejo “menjati” stil življenja.
Probajo vegetarijanstvo.. če je to premalo še veganstvo.. peresnost.. uvajajo spremembe, da bi potešili demone nezadovoljstva.
Zamenjaj službo.. in celo partnerja.

A na koncu samemu sebi, na še tako hitrem motorju, ne uidejo.. prej ali slej se dohitijo ljudje.. zato ne čudi, da se okoli 50ih ljudje stabilizirajo. Najdejo mir.

Longitudinalna študija zelo zdravih ljudi govori prav o tem. Tistih 10% zelo zdravih že itak ves čas kolikor toliko zdravo potuje skozi življenje (ker so jim zdravi starši to dali za popotnico).. ostali se pa prebijajo skozi življenje veliko težje.
Razveseljivo je, da je večji del Oxfordskih študentov, na katerih se je študija opravljala, do 50ega približala zelo zdravim družinam.. ljudem

Več o tem govori, z moje strani že večkrat omenjena knjiga (sedaj na voljo tudi v slovenščini):
.

[img] https://www.zalozba-chiara.si/images/hikashop/upload/zivljenje.jpg%5B/img%5D
[/quote]

Točno tako.

Tudi s tem se strinjam. Sploh zadnji odstavek.

Kot da je važno zakaj je kdo s kom. Kot da bo stara baba s tabo zaradi ljubezni.

Kakšne imaš. vsak normalen je z mlajšo, če ima možnost.

Kot da je važno zakaj je kdo s kom. Kot da bo stara baba s tabo zaradi ljubezni.

Kakšne imaš. vsak normalen je z mlajšo, če ima možnost.
[/quote]
ne NOBEN NORMALEN ne bo z mlajšo ampak bo z svojo vrstnico.
čudaki so z mlajšimi.
vprašaj se zakaj je večina skupaj z vrstnikom????

Sem istospolno usmerjena in meni kot ženski nikoli niso bila preveč privlačna mlada dekleta. Zato sem se velikokrat vprašala, zakaj moške fascinira mladost ženske. Zakaj imajo tako radi mlajše, pa se s tem nikakor ne obremenjujem, ker name to itak ne vpliva, a toliko je tukaj razprav na to temo, kako so ženske odcvetele skoraj že po 25. letu, da so po 40. letu že itak za v grob…

Vam povem iz svoje roke, ko imam izkušnje z mlajšimi, veliko mlajšimi, istih let in starejšimi. Odnos, seks in vse v paketu mi je bil vedno boljši z zrelo žensko. Z mlajšimi nisem imela kaj početi, ljubljenje z njimi pa je bilo vedno porazno slabo. Pogovor? Le kaj se naj pogovarjam z 18-letnico? Nimava in ne moreva imeti ničesar skupnega. Živ dolgčas in v večini monolog.

Seveda pa je treba biti za nek odnos čustveno zrel. Moški to v večini žal niso. Za nek normalen odnos med človekoma približno istih let je treba imeti neko mero čustvene inteligence.

Kaj izhaja iz tega? Moški so v večini osebnostno nezreli in nikoli ne odrastejo. Zato jih tudi privlači nezrelost. In ja. Ženske 40+ so meni osebno daleč najbolj privlačne. Vejo kaj želijo in vejo tudi, kako se ljubiti in so v postelji ter tudi sicer veliko bolj sproščene.

Moški očitno ne morete parirati vrstnicam, ker te vedo, kaj si želijo, kakšen seks, odnos, najstnice in tam do 25. leta pa se v večini zadovoljijo predvsem z materialnimi dobrinami, ki jim moški v 40-ih nudijo, pa jim je čisto vseeno kakšno ljubimci so. Upam, da niso tako naivni, da je kakšna mladenka z njimi iz ljubezni. Mogoče en primer na milijon se najde.

Pri mlajši se moškim ni treba toliko truditi ne za odnos, ne za seks, ker še ne vedo kaj je dober odnos in kaj je dober seks. Če ženska hoče globlji odnos, pa je za njih že kompliciranje in s tem zatežena stara baba.

Imela sem tako mlajše kot starejše moške. Ni se šlo za leta, ampak za tisto neko posebno energijo, ki so jo izžarevali. Oboji so mi imeli kaj ponudit. Dobro družbo in lepo življenje.
Brezveze se je ozirati na druge in poslušati kaj je primerno in kaj ni. Vi že veste kaj zase potrebujete.
Če moškemu paše mlajša in mlajši ženski starejši moški, naj imata drug drugega. Saj ne igra vedno denar glavno vlogo.
Privoščite drugim srečo v ljubezni pa jo boste sami imeli dovolj.

To so tvoja prepričanja. Jaz pa ti lahko povem, da ne more bit vsak dober ljubimec, ne pri 20, 30, 40 ali 50 letih. Nima vsak enako visokega libida ali čutnosti. 50 let stari moški, ki ljubi svojo žensko, jo lahko celo bolje zadovolji kot nekdo pri 28 letih.
Marsikatera frklja je šokirana ko izve, da njen frajer hodi še k milfici, samo ne na palačinke.
45 let stara, sfrustrirana, zahtevna ženska težko parira neobremenjeni, mladi, polna veselja punci. Ja valjda, da je dobra energija moškim privlačnejša.

OCITNO SEM JAZ CUDEN KER MI DISIJO.STAREJSE??

to je čisto normalen proces. otroci zrastejo, neke nuje po sobivanju ni več in normalno je, da se vprašaš, kaj še od življenje pričakuješ.
Zelo malo ljudi na splošno doseže to, kar si ti domišljaš, da obstaja, se pravi razumevanje, spoštovanje. Večina zakoncev se prenaša, kup zamer je nastalo v letih, miselno so se razšli.
včasih pač ni bilo izbire in so morali ostati skupaj, oz. življenjska doba je bila krajša, pa je narava naredila svoje.
Zakaj bi se sedaj pri 45 ali 50 tih zasužnjil za naslednjih 30 let, če ni treba?
Živel z nekom, ki ga videt ne moreš, če lahko greš?
Pri teh letih imajo nekateri že tudi toliko samozavesti, da ne rabijo nujno ves čas nekoga zraven, oz. poročnega prstana, da bi se počutili “normalne”.
Marsikdo ima tudi denar, ki ga mlad ni imel in zakaj si ne bi privoščil kaj zase, za svojo dušo?

To so tvoja prepričanja. Jaz pa ti lahko povem, da ne more bit vsak dober ljubimec, ne pri 20, 30, 40 ali 50 letih. Nima vsak enako visokega libida ali čutnosti. 50 let stari moški, ki ljubi svojo žensko, jo lahko celo bolje zadovolji kot nekdo pri 28 letih.
Marsikatera frklja je šokirana ko izve, da njen frajer hodi še k milfici, samo ne na palačinke.
45 let stara, sfrustrirana, zahtevna ženska težko parira neobremenjeni, mladi, polna veselja punci. Ja valjda, da je dobra energija moškim privlačnejša.
[/quote]

Tu pa ga mimo treskaš. Po mojih izkušnjah so mlade punce dandanes v večinoma brez energije, ta “stare” pa na jogi, pilatesih itd.

Če bi jim žena dala dihat vsa ta leta, se to ne bi zgodilo.
Ko se poročijo, nekatere babe postanejo zares pokvarjene.
Ko se moškim “strga” in začnejo uveljavljati lastno moškost in se ne klanjajo več svoji zmešani babnici, potem pa se govori o “krizi srednjih let”.
O odnosu babe do njih vsa ta leta pa se ne govori. Lahko je bolestno ljubosumna, lahko mu ne da dihat, lahko mu skače po glavi za malekosti, lahko ga komandira, ga ima za copato. Ej sorry, res ne vem zakaj bi moral moški ali pa kdorkoli drug to prenašat. Moški so sila preprosta bitja in vse kar si želijo je, da jim daš mir. In to vse prihaja iz ženskih ust, da ne bo pomote, da ne bo kdo mislil da kakšen ranjen moški to piše.
Vse bolj spoznavam zlobo premnogih žensk in se zato tudi ne družim z njimi. Zelo so škodoželjne lahko tudi do prijateljic. Ne, hvala! Bodite zafrustrirane same, mi ljudje z nekaj kančka zdrave pameti vas ne bomo trpeli in še manj prenašali. Mwa! :*
[/quote]

Ojej… tebi se pa z Lune vidi, da si “ljubica”… res je bogi tvoj poročeni ljubček, ko ima taaaakooo grrrdooo ženo, ki taaaakooo grrrdooo dela z njim… Ni mi jasno, zakaj je še vedno z njo… in ne s tabo… Aja… pazi zdaj to… zaradi otrok… hahahahaha

to je čisto normalen proces. otroci zrastejo, neke nuje po sobivanju ni več in normalno je, da se vprašaš, kaj še od življenje pričakuješ.
Zelo malo ljudi na splošno doseže to, kar si ti domišljaš, da obstaja, se pravi razumevanje, spoštovanje. Večina zakoncev se prenaša, kup zamer je nastalo v letih, miselno so se razšli.
včasih pač ni bilo izbire in so morali ostati skupaj, oz. življenjska doba je bila krajša, pa je narava naredila svoje.
Zakaj bi se sedaj pri 45 ali 50 tih zasužnjil za naslednjih 30 let, če ni treba?
Živel z nekom, ki ga videt ne moreš, če lahko greš?
Pri teh letih imajo nekateri že tudi toliko samozavesti, da ne rabijo nujno ves čas nekoga zraven, oz. poročnega prstana, da bi se počutili “normalne”.
Marsikdo ima tudi denar, ki ga mlad ni imel in zakaj si ne bi privoščil kaj zase, za svojo dušo?
[/quote]

Kaj je tisto nekaj, zase, za njihovo dušo, da se odločijo za to, da grejo po svoje? Ali jih partner res tako ovira pri tem? Ali gre bolj za splošno nerazumevanje, omejevanje svobode bivanja ali bolj za trenutno željo po samskem življenju, kjer lahko počneš vse, kar si zaželiš, brez slabe vesti do kogarkoli? Vendar, ko se enkrat odločiš za družino ni nikoli več brez povratka nazaj, vedno so nekje v ozadju družinski člani, razlika je samo v tem ali so povezani ali odtujeni.

Ojej… tebi se pa z Lune vidi, da si “ljubica”… res je bogi tvoj poročeni ljubček, ko ima taaaakooo grrrdooo ženo, ki taaaakooo grrrdooo dela z njim… Ni mi jasno, zakaj je še vedno z njo… in ne s tabo… Aja… pazi zdaj to… zaradi otrok… hahahahaha
[/quote]

Bogi tudi tvoj, ko boš kompletno podivjala.

Vse se delajo fine…ampak tukaj drzi pravilo tiha voda bregove dere… ker tista k se dela fino je ponavadi najvecja packa pa ce ne tko pa vsaj v zeljah

kriza srednjih let pride samo pri tistih ljudeh, če že pride, ki recimo od 20 leta dalje živijo z istim partnerjem, tako pei ženkah kot moških… Če situacijo malo zamakneš in zastaviš resno tam nekje pri 35 letih pride kriza srednjih let tam nekje pri 70/80 tih leti, ko je itak že cajt za riknt…, pa rečeš tako, bilo je kratko ampak sladko, hehe…

[/quote]
Kaj pa je pol s temi tipi narobe, da gredo še k stari zafrustrirani zahtevni ženski če ima neobremenjeno mlado polno veselja punco?? Logično da imajo prvotno težavo zaradi dejanj roditeljice do njega ko je bil otrok, da ima stare in mlade sploh istočasno (varanje, skakanje od cveta na cvet) pa še žensko dojema kot kos mesa… ob tem pa namesto da zdila z roditeljico, poskuša kaznovat druge ženske.

Kaj pa je pol s temi tipi narobe, da gredo še k stari zafrustrirani zahtevni ženski če ima neobremenjeno mlado polno veselja punco?? Logično da imajo prvotno težavo zaradi dejanj roditeljice do njega ko je bil otrok, da ima stare in mlade sploh istočasno (varanje, skakanje od cveta na cvet) pa še žensko dojema kot kos mesa… ob tem pa namesto da zdila z roditeljico, poskuša kaznovat druge ženske.
[/quote]

O čem ti to? Saj bi ti z veseljem odgovorila, ampak se na tako skropucalo brez repa in glave ne da odgovorit.

O čem ti to? Saj bi ti z veseljem odgovorila, ampak se na tako skropucalo brez repa in glave ne da odgovorit.
[/quote]
Sama si dala nasprotujoči si zadevi not, te citiram:”Marsikatera frklja je šokirana ko izve, da njen frajer hodi še k milfici, samo ne na palačinke. 45 let stara, sfrustrirana, zahtevna ženska težko parira neobremenjeni, mladi, polna veselja punci. Ja valjda, da je dobra energija moškim privlačnejša.”

Moj zapis pa je jasno zapisan, če ne razumeš, tvoja stvar.

New Report

Close