Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek KRIZA V ZAKONU

KRIZA V ZAKONU

Ali tudi pri nas obstajajo kakšni zakonski “svetovalci” terapevti, ki pomagaju paru, da se ne razide oz. da najde spet izgubljeno pot?
SVETUJTE MI KOGA PROSIM. Glavni razlog je izguba komunikacije pri naju in sama ne vem kako pomagat, ne vem niti če on vidi problem, mene pa duši in ne vidim več razloga. Počutim se kot služkinja, ki mu pere, lika, kuha, skrbi za otroke, … grešni kozel za vse kar je narobe ali če on kakšnega papirja ne najde v fasciklu, …Dost mam! Ga imam pa kljub vsemu rada, ja saj vem, da sem trapa! Zato bi poskusila še s kakšno skupno terapijo, pa se ne vem kam obrniti. Svetujte mi koga dobrega prosim.

Druga stvar je pa:Kako se prične ločitveni postopek? A MORAM NAJPREJ POISKATI ODVETNIKA ali kako drugače?

Obupana.

Poglej tule: . Super sta. Upam, da vama uspe.

Razumem te, včasih se počutim čisto podobno…

Pri zakonskem svetovalcu je pomembno to, da sta OBA pripravljena na pomoč.
Jaz sem imela odvetnico pri postopku ločitve.
Držim pesti za vaju in upam, da vama uspe prebrobiti krizo.

Napisala si “ne vem niti, če on vidi problem” . Predvidevam , da se nista niti pogovorila o tem kar te muči. Če primankuje komunikacije naredi temu konec, posedi ga za mizo in mu za začetek povej, kaj tebi predstavlja problem. Želim ti veliko sreče in razumevanja.

LP

Poskusi tukaj, terapevti odlicni, ne rabis biti verna:
pri njih se lahko dogovoris za individualne terapije: sta samo vidva z zakoncem in terapevt
http://franciskani.rkc.si/fdi/

lahko pa za zacetek hodita samo na predavanja na 14 dni:
http://franciskani.rkc.si/fdi/skzazakoncevkrizi.htm

Za predavanja se ne rabis nic prej najaviti, samo prides in poslusas.
Je brezplacno.

Srecno

eh moški so čisto drugačni kot ženske!

sploh ne vidijo problema. imajo čisto za oblečt in skuhano za jest, reden seks in so srečni.

držim pesti za vaju, ampak iskreno – ne verjamem, da se bo tvoj dragi kdaj spremenil. če že kdo, se boš morala ti navadit in sprejet njegovo obnašanje.

moški so pač moški.

Problem je, ko se nekoga tako razvaja od vsega začetka in se seveda človek razvadi … potem pa ta prvemu poči film in kar naenkrat ne bi več počel tega, kar je vsa leta prej … ta razvajen pa tudi ne more kar naenkrat v šusu spremenit življenjskih navad. Če hočeš sedaj to spremenit, bo dolga borba … ampak ne za vse krivit samo njega, saj si večinoma sama kriva, ker si to sploh dovolila.

Torej … prvi korak je seveda pogovor. Da mu poveš, kaj te moti in kaj bi v vajinem zakonu spremenila. Potem bo tudi on povedal svoj zorni kot (ki bo vsekakor totalno drugačen kot tvoj) in potem bosta lahko začela stvari reševat, spreminjat … Seveda pa to ne bo čez noč.

Svetovalec ne more naredit čudežev. Najprej se je potreba odločit za spremembo in se morata za spremembo oba strinjat … in potem je dolga pot pred vama.

Seveda pa lahko izbereš tudi krajšanco … … sam problem je ker je cilj drugačen … namreč ločitev. To je pa seveda tvoja odločitev … koliko moža ljubiš, koliko ti pomeni, si pripravljena se mu odreči samo zato, ker ne pomiva posode doma?

ne moti me to, da ne pomiva posode,…da ga cele dneve ni doma.moti me, da še zvečer ko pride niti dober večer ne reče, z otroci je max 1/2 ure na dan, pred spanjem, če ni na televiziji kaj zanimivejšega, ali pa če jokajo še toliko ne, kajti potem jih meni prepusti, oz. kar pusti jih in ve da bom jaz jih potolažila. imava dva še zelo majhna.če jaz načnem pogovor me utiša, naj ga ne motim, ker gleda tv. en popoldne me je klical, če sem mu našla eno tel številko, pa sem bila ravno pri zdravniku. ne takrat ne kasneje doma me sploh ni vprašal zakaj sem bila pri zdravniku, …sem ga včeraj recimo vprašala, če bo večerjal, pa mi je odgovoril, da če vem, da v sosedovi gostilni, dajo popust če cel mesec hodiš k njim jest, da on je šel že včeraj in predvčerajšnjim k njim večerjat. Pa kaj naj imam za takega človeka potem veselje kuhat pa stran metat!! in kaj sem naredila, tisto kar sem mu na mizo prinesla sem pospravla in zavladala je tišina, čeprav bi mu najraje vse v glavo vrgla…..
če tudi ga ni cele dneve, da se vsaj normalno obnaša in pogovarja z mano, bi bi bila zadovoljna tudi s tisto malo časa kar je z nami.

Nič lepo se ne bere.

kako se pa ti tolažiš ! Nikoli ne bo bolje, če ne boš udarla po…dedcu (za mizo je že prepozno) uredi si življenje dokler si še mlada, kasneje bo samo še slabe in huje!

ti si pa res sužnja. sem mislila, da sem jaz ( no včasih sem down, pol pa znorim in vsak kaj prime v roke, pa je spet nei časa bolj), zdaj pa vidim, da je lahko še dost huje. v gostilno sam, halooo? zakaj pa ne greste skup?
ej, sorry, ampak ta tvoj je pa res pol sam sebe

ja, res se počutim še samo ko sužnja. drugače pa imamo čisto vsak svoje življenje, ne pa skupnega. Skupno je samo to, da zvečer spimo v isti postelji, vsak na svojem koncu.
Pa se sprašujem zakaj bi mu še prala in likala in kuhala,….zakaj!?

Prosila vas bi še za kakšen nasvet glede terapevtov in pa kako se prične ločitveni postopek. A je prvi korak odvetnik ali še kaj prej?

Drži se! Srečno!

Mimi, čimprej vrzi karte na mizo. Otroke spakiraj k babici za en popoldan in reci možu, da se morata nujno pogovoriti. Povej vse, kar si tukaj napisala, povej, da neke povezanosti in zaupnosti, kaj šele ljubezni, v zakonu ne čutiš več. Vprašaj ga, kako si on predstavlja partnerstvo in skupno življenje, vprašaj ga, ali je zadovoljen s tem, kar imata. Česa pogreša, kaj si želi? Povej mu, česa ti pogrešaš in da bi rada nekaj naredila za vajino razmerje, če si tega tudi on želi. Če si ne želi, nima smisla. Če bo rekel, da mu je dobro tako kot je in da mu je vseeno, kako se ti počutiš, ter da nima namena ničesar spremeniti, nimaš z njim več kaj iskati. Če si želi nekaj storiti, si namensko najdita nekaj časa zase, vsak teden nekaj ur skupaj, pogovarjajta se, razvajajta, pojdita k terapevtu, povejta si, česar si še nikoli nista in svojo zvezo začnita nanovo dograjevati. Če je volja z obeh strani, se bo dalo. Če ni, ne bo imelo smisla.

V knjižnici si izposodi knjigo Ženske ki preveč ljubijo od avtorice Robin Norwod in začni delati na sebi. Vem, da je z majhnimi otroci to zelo zelo težko ampak edino tako boš rešila sebe in potem še svoje otroke, pa mogoče tudi vajin zakon.
Vso srečo ti želim!

Ma itak se ne bo nič spremenilo, če boš tiho!!!!! Lej jo! A misliš, da se moški rodijo idealni partnerji in očetje in ljubimci? In da se ženske rodimo dobre gospodinje, mame in ljubice? NE!!! Treba je uložiti veliko truda, pogovora in kdaj pa kdaj tudi povzdigniti glas in narediti ogenj v strehi, da se stvari premaknejo v pravo smer! Ja … sej … ločitev na en dva tri … najbolj enostavno. Saj ne rečem … mogoče bo res prišlo do tega … ampak daj vsaj poskušaj zadeve mal spremenit. Kaj klinc bo hodu v gostilno jest brez da ti pove???!!!! Ma kej smo normalni??? Če bi se pri nas doma kej tazga zgodilo, bi bil zihr oglenj v strehi, da kej nima telefona in ne zna poklicat, da ne bo jedel večerje? Dala bi mu vedet, da ni naredil prav!!! In bi mu dala vedet tako, da bi si zapomnil za vse večne čase. Sicer pa mu definitivno ne bi več kuhala večerje in če bi kej javkal bi lepo rekla, da drugič ima da pokliče in naroči večerjo? ;))) :))))

Glej … ni lepa … verjamem, da ne … Ampak moraš vzeti mal krivde tudi nas, da je postal tak kot je, ker očitno si mu vsa ta leta dovolila, da je tako počel. Mogoče je sedaj že prepozno … mogoče pa ne … ampak mislim, da je vredno, da poskusiš rešiti vajin zakon. Predvsem pa se moraš z njim pogovorit … ker verjetno se mu niti ne sanja, kaj si ti misliš.

Se zelooo strinjam z xxy. Postavi ga pred dejstvo, čimprej.

Držim pesti, da bosta uspela prebrodit krizo.

lp

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Uh, tukaj pa ne vidim nič dobrega, če ne boš hitro odreagirala. Naredi tako kot so ti svetovale že predhodnice. Otroke k babici in odprte karte na mizo, potem boš pa videla kako in kaj. Ne slepi se in ne meči si peska v oči. Če boš videla, da ne gre, potem začni reševati sebe in otroke, vi trije ste najpomembnejši.

SREČNO.

To ni kriza ! to je KATASTROFA!

Se strinjam in dodajam, da boš morala sebe spremeniti, sicer bo enako v naslednji partnerski zvezi, če se boš odločila za ločitev.

New Report

Close