križarjenje MCS Fantasia

Jaz sem bil na Fantasii pred enim letom in sicer odhod iz genove zahodno sredozemlje, bil sem že na mariskateri ladji ampak fatasia je res prečudovita, izredno estetska notranjost, skratka najboljša križarka kar sem bil na njej…
Izleti so seveda dragi ( cca 50 eur ) tako da priporočam samostojno raziskovanje :
marseile ( čisto enostavno sama pohajkujeta ( celodnevna karta za podzemno železnico je cca 5 eur)
barcelona ( enako , podzemna železnica)
la gouleta -tunis od pristanišča do mesta je cca 10 km ( taxy cca 10 eur v eno smer-lahko se pa pogajata za manj)
na ostalih destinacijah pa nisem bil ampak sigurno lahko vse obdelata sama- ampak se je treba prej pač organizirati
Hrana je izjemno okusna ( možnih obrokov na ladji je 5 ali še več na dan )
Vkrcanje v genovi je čisto enostavno-priporočam da prideta čim prej da lahko začneta uživati vse kar nudi ladja

V polni penzion je všteta vsa hrana , ki jo je res v izobilju zajtrk, kosila v različnih restavraciah od najbolj gala do samopostrežnih na palubah, popoldanski prigrizki, večerja , polnočni bife… glede pijače pa je tako, da je voda na voljo na avtomatih ampak samo kjer so samopostrežne restavracije, v streženih restavracijah pa je potrebno pijačo plačati ( ne plačuje se sicer takoj ampak se plačuje s kartico, ki jo bosta prejela na začetku križarjenja in se plača na koncu ).

Tole pa zgleda res fajn
Midva s sinom sva ful navdušena, da bi šli križarit, mož malo manj.
Ampak mogoče ga uspeva do drugega leta prepričati.
Sem malce prečekirala tole MSC Fantasio in našla eno fajn križarjenje, 12 dni zahodno Sredozemlje, Maroko, Kanarski in Madeira. Sedaj je celo v akciji za ne prav visoke denarce. Je pa v začetku novembra.
Če je mogoče kdo bil čisto izven sezone me predvsem zanima, kakšno je vreme takrav na omenjeni ruti?V zunanjih bazenih se menda ne da kopati? Nikoli še namreč nisem študirala vremena v takem času v omenjenih krajih.
Izkušnje?

preko katerih agencij ste rezervirali, je kaj razlik v ceni?
spletnih agencij je kar nekaj, pa ne vem kakšna je razlika. za navadne turistična agencije je kar dosti govora a dobrih in slabih, za križarjenje pa je najbrž tudi važno s katero agencijo greš.
npr cruise-ferry center, pa atlantica.si, svet križarjenj, pa še kaj…

Ni toliko pomembno pri kateri agenciji rezerviraš, bolj je važno kateri termin izbereš, ker imajo v ponudbi nizko, srednjo in visoko sezono. Od tega je tudi odvisna cena, pa seveda od kategorije kabine (notranja, z oknom, z balkonom) Prečekiraj vse ponudnike, ker je velikokrat tudi kakšna akcija in pa last minute varianta. Pa preveri tudi direktno pri ladjarju (Costa, MSC, Royal Caribeean itd.).

Na Palmi sidra cca 2 km do centra. Ko prideš z ladje te čaka turistični avtobus in kup taksistov. Obvezno se odloči za turistični avtobus, je najcenejši od ponujenih variant in popolnoma vse vidiš kar je vredno ogleda. Mi smo šli s taksijem, ker smo se zaj….! Če bo še čas, izstopite v centru in potem peš na ladjo, ker ni daleč. Takorekoč bo vidna iz vsake strmine, tako da z orientacijo ne bo težav.

A mi lahko prosim nekdo pove kje lahko naredim in kakšno zavarovanje za križarjenje. Rezervirala sem namreč kar preko interneta na cruisedirect.com, oni pa zavarujejo le ameriške in kanadske turiste. Vprašala sem pri zavarovalnici Triglav, pa so mi odgovorili, da oni takih zavarovanj ne sklepajo. Na križarjenje gremo pa julija z MSC Fantasio.

Da ti še jaz odgovorim:
pred letom sem tudi jaz rezervirala križarjenje na tuji spletni strani (seascanner). Potrdilo o rezervaciji oz. plačilu sem nesla na zavarovalnico Triglav in so mi tam naredili zavarovanje rizika odpovedi potovanja popolnoma brez problema.
Edino ne vem če ni mogoče tarifa mal višja od običajne, pa še to nism sigurna.

Jagodka – ne najdem tvojega posta, da bi videla kje si rezervirala, vendar strah je odveč, smo tudi mi poiskali najcenejše preko spleta in je bilo vse v redu. Če greš prvič bi te samo opozorila, da ne pozabi preko spleta rezervirat vnaprej parkinga. Ni treba čisto v pristanišču, ker imajo od garaže organiziran prevoz do ladje in vse štima kot mora. Pa še ceneje je.

Hvala 345 88
Sem si že vse pogledala, od parkinga naprej, samo saj veš, res gremo prvič, sploh na križarjenje in me vseeno malo skrbi … Rezervirala sem preko cruisedirect.com. A mi lahko kaj več napišeš na mail jasna.u1970@gmail.com, bi ti bila zelo hvaležna, vsaka informacija mi pride prav. Pa hvala še 1x in lep pozdrav!