križarjenje-sredozemlje
Pozdravljeni,
če bi bil kdo tako prijazen (tisti ki ste to dali skozi), da bi mi kej več povedal o “izletih”- “postankih” na križarjenju. Mi gremo Bari, Katakolon (Olimpia), Izmir, Istanbul, Dubrovnik. kako je s temi izleti, predvsem koliko stran od mest se ladja ustavi (koliko je oddaljeno pristanišče od mesta,..). Ali je priporočljivo it samostojno na te izlete z malimi otroci (4 leta) – glede varnosti,… Prosim če ima kdo kako izkušnjo iz te relacije bi bila zelo vesela če jo delite. Hvala
Aja pa če kdo gre slučajno 22.7.2012 na Costa Favolosa Sredozemlje naj se javi, bi se lahko spoznali, če ne drugo je lepo vedet če je še kdo iz Slo,
Zdravo,
Meni križarjenje ni bilo čisto nič všeč. Zelo razočaran, nič “luksuza” če me kdo vpraša.
Če ima kdo karkoli potovalne žilice in je videl že nekaj sveta mu križarjenje ODSVETUJEM.
27.7.2012 Costa Magica, predstavljajte si:
– 3000 italijanov, špancev in otrok, ki nenehno kričijo, se rinejo z vseh strani
– vrste za čakat za kosilo in zajtrk, gneča na palubi / ležalniki
– 3000 ljudi stlačenih v nekaj malih bazenih (higiensko?)
– izleti precenjeni in redki res dobri
– “all inclusive” večinoma vključuje vodo, prave čaje, kavo in na tooooone zanič pice.
– le 6 ur za ogled mesta. Sliši se morda dosti pa ni: čakanje taksijev, ladja gre točno in ne čaka zamudnikov, itd. Ostane efektivno 4 ure.
– Čeprav bi lahko ostala še nekaj ur v pristanišču ladja odpluje, le da pluje celo noč potem le 10 vozlov!!!! (za nepoznavalce 2. prestava v avtu), čeprav bi lahko 20 (cruising speed v Costa “priročniku”).
Obiskovalci so prepovedani, vendar jih ves čas pozivajo da zapustijo ladjo : ))
Natakarji so se stepli pred vsemi gosti v jedilnici. : )))))
Toliko o mojih vtisih.
LP
Meni je čist jasno, da za 500 evrov, za kolikor menda povprečno prodajajo takale križarjenja, ne more bit luksuza. In glede na to, da sem tule enkrat brala, da folk nosi celo vodo s sabo na takole križarjenje (!), mi je tud jasno, da gre večina na križarjenje šparat, planejo pa seveda po vsem, kar je zastonj. Malo denarja, malo muzike gotovo velja tud tule, ampak ker ima križarjenje nekak prizvok luksuza, pol ljudje mislijo, da bo res kakšen luksuz.
Skratka, me ne spraviš na tako križarjenje tud če mi plačaš.
Če bi pa kdo res rad luksuzno križarjenje, je pa treba poiskat kaj drugega, ne razne Coste in podobne ladje. Tole na primer. Seveda je pa cena primerna (pravemu) luksuzu…
Tole je eno samo natolcevanje. Bila sem na dveh križarjenjih z Costo (Clasica in Magica). Vsi smo bili full zadovoljni! Hrane ogromno, za osnovno pijačo skos poskrbljeno, če pa kdo želi alkoholne pijače si pač zraven prineseš na ladjo ob vkrcanju, lahko pa alkohol drago plačaš na ladji. Skratka, vsega je v izobilju in vso hrano si lahko med izleti spakiraš na ladji in neseš zraven, ko greš na izlete. Z izleti je pa tako, njihovi so dragi; mi si vedno predhodno preberemo nekaj knjig (vodiČev), forume in podobne stavri, o mestih v katrerih pristanemo. Običajno koristimo mestne avtobuse, vlake taxije, renta car…, samo zgodovino in napotke o znamenitostih mesta pa se vse da dobiti na internetu in vodičih v knjigah, da si lahko vse izlete organiziramo sami in so zato vsekakor bolj zanimivi in cenejši.Vliko prijeteljem sem že svetovala križarjenje in vsi so bili navdušeni in so vsi drugo leto rezervirali ponovno križarjenje. Sedaj gremo čez dva tedna 22.9.2012 na 12 dnevno vzhodno križarjenje in nas gre že kar veliko skupaj. Skratka na vsakem križarjenju se nam pridruži še kakšna nova družina.
Moje mnennje je da tisti ki jim pa tole ni dovolj, so itak totalno nezadovoljni ljudje v življenju in verjetno na vsakem dopustu iščejo pomanjkljuivosti in ne znajo uživati v dobri družbi na dopustu!!!
Pozdravljeni,
Z ženo načrtujeva za prvomajske praznike križarjenje po sredozemskem morju. Relacija Genova, Neapel,Mesina, Tunis, Barcelona,Marseille,Genova.Eni hvalijo drugi krtizirajo kaj ti dejansko nudijo za 600evrov. Kakšne so cene izletov ki jih ponuja ladjar? Ogledano imama ponudbo svet križarjen skupinski odhodi slovensko vodeni.
Toliko zaenkrat hvala vsem za odgovore lp
Pozdravljeni!
Zanimiva razpredanja, forum pač enim je všeč spet drugim ne.
Kakorkoli že nam je všeč in se znova odpravljamo na našo zimsko razvajanje tokrat z ladjo Costa Serena, 17.02.2014 iz Neaplja proti Siciliji (Palermo), Tuniziji (Tunis), Španiji (Barcelona), Francija (Marseille), Italija (Savona) ter nazaj do Neaplja.
Lani smo bili z ladjo MSC Divina po zahodnem Sredozemlju iz Genove Barcelone, Maroka, kanarskih otokov, Madeire, Malage, Rima ter nazaj 12 dni in bilo je super.
Če gre kdo na to križarjenje se že v naprej veselimo snidenja in kakšnega klepeta ob kozarčku dobrega vina.
Lep pozdrav,
happy family