Krizni dodatek
Ne kliči vraga!
Novi vodja obvlada višanje/nižanje plač, kot tudi uzurpacija oz.kraja/nižanje penzij. Prevod: vreči penzionerjem fičnik ali dva kot krizni dodatek, naslednji trenutek pa ukrasti eno penzijo oz.dobro zarezati v višino penzije. Deja vu …
[/quote]
Ni še rekel zadnje besede. Dobro telovadi.
Bravooooo! Koncno somisljenik!
Mene so lincal, dobivam ze 2 uri preko mesingerja sporocila v stilu (sram naj te bo itd), ker sem izpostavla enako zadevo v eni fb skupini korona.
Da me je na kincu admin blokiral in odstrani post, ker menda da sem provocirala s tem vprasanjem?
[/quote]
Sem istega mnenja kot ti. Za koji kurac rabijo zdaj socialci dodatek. Jaz kot s.p. pa spat ne morem kako bo naslednji mesec, ker ne delam. Hvala bogu nimam nobenega zaposlenega.
Enako se strinjam. Ceprav nimam nic proti, da dobijo to upokojenci, ki so delali leta in leta in imajo pokojnino pod 500€. In nimam nic proti, da dobijo to ljudje na socialni, ki si sluzbe kljub trudu ne morejo najti…mogoce, zaradi bolezni.
Imam pa proti in res upam, da ne dobijo tega dodatka ljudje na socialni, ki so leni.
Ta dodatek bi morali dobiti zaposleni ljudje z minimalno placo. Saj so najbolj na udaru. 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} place je samo cca 540€. Nekateri imajo kredite. Zivijo sami. Tem bi moral pripadati ta dodatek. Tisti, ki ga najbolj rabi ga pa ne bo dobil.
Po krizi bodo saloni in gostilne tako polni, da boste ljudi ven metali. Tudi ostali podjetniki boste imeli dela čez glavo. Boste takrat tudi višji davek plačali? Delavcev ste se rešili, tako pišete, sami boste pa ja preživeli mesec ali dva. Še nobenemu niso vzeli stanovanja, če dva meseca ni plačal kredita! Samo jamrate, ko vam gre pa dobro, ko hodite na dopuste in se vozite v dobrih avtomobilih pa ne pomislite na tiste, ki čez vse leto nimajo za kruh, kaj je to dopust, pa sploh ne vejo. Pa ne mislim na lenuhe, ki jim ni do dela. Ta vlada pa ni korone pripeljala v Slovenijo. Prejšnja ni pravi čas zaprla mej, da so bogataši hodili na smučanje v tujino. Zakaj bi mogli sedaj vsi reševati vaše riti spejevske. Kaj pa ostali delavci? Tudi v večjih podjetjih bodo na cesti. Kaj bodo pa njim pomagali ali odpisali?
Predvidevam, da imajo po tvojem upokojenci in socialci najnižji iq? Res si biser od bisera…
[/quote]
Kdo pa ima po tvoje najnižji IQ če ne tisti z najmanjšimi plačami, najslabšimi službami in tisti, ki jih v službe nihče noče vzet? Kar se pa upokojencev tiče, dodatek bodo dobili samo tisti z najnižjimi pokojninami – ki so imeli najnižje plače – in nepolno delavno dobo.
Da te popravim, upokojenci niso nobeni socialci, pokojnine niso socialni transfer, izplačilo pokojnine je na osnovi preteklega dela in vplačanih prispevkov za pokojninsko zavarovanje.
In povprečni upokojenec s polno starostno pokojnino (40 let) bo do smrti prejel manj pokojnine, kot je v sklad vplačal.