Krk – stara baška – parking
Zdravo, zanima me, če katera oz. kdo tukaj pozna omenjeno plažo in situacijo s parkingi.
Za en dan bi se odpravili do Krka, natančneje do plaže Stara baška, pa ne vem, če je kje kakšno brezplačno parkirišče ali pa kakšno poceni parkirišče za celi dan parkiranja? Oz kje se lahko pusti avto? Upam, da mi lahko kdo pomaga
če nisi plezalka, avanturistka … ne priporočam
Parkira se na cesti v SB … potem pa med 20 in 100 m višinske razlike do vod samega skalovja
Malinska nima neke prave plaže. To je pač razpotegnjeno mesto ob obali, obala je pa betonirana in to je potem kao plaža. V centru mesta so plačljiva parkirišča, ampak tam se kopat itak ne moreš, ker je marina. Naprej po naselju se pa da z avtom pripeljat praktično do plaže in ga tam zastonj tudi parkirat (ob cesti), če si dovolj zgodaj. Ampak zakaj bi se človek tja vozil na enodnevno kopanje, mi pri najboljši volji ni jasno. Je pa že boljša Izola.
Saj nič ne rečem, plaže v Malinski so zrihtane, povsod so tuši, kabine za preoblačenje,… ampak za to se za en dan na Krk vozit, pomoje res ni vredno.
Do Izole imamo 90 km, do sredine Krka 138 km, teh dodatnih 50 km v poti ne naredi bistvene razlike, občuti pa se razlika v morju. Edina prednost Izole je celodnevni parking za 2€, zato pa me zanima, kakšni so kaj pogoji na krku oz. lahko tudi na celini za parking.
Opatija, kako pa je s parkingom v Opatiji
V Malinski imaš plaže, kolikor je hočeš in kakršno hočeš. Največ je sicer betonskih pomolov, vmes so pa kamenčki. Mivka je samo ponekod v vodi, ki je načeloma zelo čista, vsekakor neprimerno bolj kot v Izoli. Do tam je ca. 2 uri vožnje, parkirišč pa je tudi dovolj. Mislim, da je pod hotelom Malin na asfaltiranem parkirišču za rampo celodnevno parkiranje okoli 20 kun, kar se mi zdi bolj sprejemljivo kot parkiranje ob cesti. Od centra proti Njivicam, pred bivšim hotelom Haludovo, je največja gužva, ker tja z avtobusi vozijo enodnevne turiste, zato pojdite raje v kontra smer.
Če ste ljubitelji mivke/blata, pojdite raje v Čižiče.
Meni je bilo všeč tudi na plaži kampa v Stari Baški, ampak do tam imaš še dodatne pol ure vožnje.
poglej priobalno stran Krka med Šilom in Vrbnikom.
Brezplačne plaže in parkingi … dokaj močan občutek pravega otoka, imajo tudi manjše trgovine, lokale … mnogo manj skomercializiran kot stran med omišljem, Krkom, Staro Baško.
poglej priobalno stran Krka med Šilom in Vrbnikom.
Brezplačne plaže in parkingi … dokaj močan občutek pravega otoka, imajo tudi manjše trgovine, lokale … mnogo manj skomercializiran kot stran med omišljem, Krkom, Staro Baško.
Imaš morda v rokavu kakšno konkretno plažo, preizkušeno varianto? Mi lahko zapišeš na utrinkica@gmail.com. Tnx.