Krk – Vantačiči
Čudovito, če pa greste peš zvečer, pa kar računajte na 30 – 60 minut hoje v eno smer, je pa super lepo in prijetno, samo dolgo se hodi do malinske, čeprav je zračne linije zelo blizu, ampak ob pbali pa se kar vleče. Problem je smao, če imate majhne otroke, ki medtemzaspijo, sem se enkrat močno namatral, da sem jih prinesel do doma.
ostalo pa vse čudovito.
Primož
Hvala:) Mamo enega 3-letnika in bo to verjetno kar zalogaj zanj. Sem pa prebrala, da v drugo smer ene 500 m je pa v Poratu peščena plaža, bomo šli pa do tja pogledat. Apartma sem namreč že najela, pa ponavadi, ko smo enkrat tisti teden na dopustu nam ni, da bi se ravno z avtomobilom vozili okrog, ker se že vsak dan preveč navozimo (služba).
No v glavnem, da je ena trgovinica, žura pa ne potrebujemo:)
Kot so že napisali, gre za vas, precej mirno. Trgovina je res ena, je bolj trgovinica. Kaj za pojest v Vantačičih ne najdeš – razen ob plaži je en kafič, ki je ponudil ponudbo na hrano (ribe, pizze). je pa naprej v Poratu kar nekaj gostiln in pizzerija. Plaža je ena ‘vaška’, ob pomolu, zraven je tuš. Za kopanje je primerno levo in desno od te urejene plaže (pač kamenje). Je pa morje precej čisto.
Glede hoje je za 3-letnik res prevelik zalogaj peš v Malinsko, je pa lepo, ker pot teže ob morju. Ravno tako se ob morju pride do Porata.
Priporočam vam kak dan, da se odpravite v Baško, je precej lepa; plaža je peščena, ampak res pa tam skoraj vedno malo pihlja in je voda zaradi tega bolj hladna. Je pa pesek / mivka in je fajn za otroke.
Lp,t.