Krka
Točno to je narobe. da sprašujete na forumu a bo Krka rasla ali padala! Kdor pravi da ve kaj bo jutri ja ali jasnovidec ali pa blefer! Ker če bi vedel bi sam vzel lombardni kredit za XXX mil EUR in sam zaslužil.
Lahko le predvidevamo.
In če sprašuješ kdo je rekel da bo Krka padala ti dam 2 odgovora in dva scenarija!
1. Krka bo padala mislim da bo padla tam do 65 eur.
( Taki kot si ti bodo to prebrali in jih bo zagrabila panika in bodo hiteli klicat brokerje naj jim čimhitreje prodajo Krko ker so slišali da bo padla)
2. Krka bo rasla mislim da bo do maja naslednjega leta čez 150 eur.
(Taki kot si ti bodo to prebrali in jih bo zagrabila evforija da morajo dokupit Krko in bodo hiteli klicat brokerje naj jim čimhitreje kupijo Krko ker so slišali da bo zrasla)
Mislim da je takih delničarjev, ki se obračajo in trgujejo na podlagi govoric na slovenski borzi prek 60%. To je vse v redu dokler zadeva raste ker vseh teh 60% kupuje in delnice zaradi povpraševanja rastejo. Ko pa začne padat ( tu mislim takrat ko bo več kot tri mesece SBI še vedno v rdečih številkah) potem se trend obrne in vsi prodajajo da vse še bolj pade. Tu deluje psihologija črednega nagona.
Večina ljudi sploh ne ve zakaj delnice podjetij rastejo in zakaj padajo. Glavni generator rasti in padanja delnic je povpraševanje po delnicah. Če je veliko rastejo če ga ni padajo in pika.
Lahko pa je tu še tretji scenarij npr. Krka da na trg zdravilo za katerega se čez nekaj let izkaže da ima negativne stranske učinke zaradi katerih je bilo zdravje ljudi ogroženo. Tožbe bodo šle v miljarde in delnica gre lahko tudi v maloro.
Pa da te ne prestrašim preveč moje generalno mnenje je da je Krka za na dolgi rok dobra naložba.Ti pa si najprej ustvari svoje mnenje in ne sprašuj po forumih!
Ne govori neumnosti o meni saj me niti ne poznaš ter žaljenje prav gotovo ni na mestu. Že zgoraj sem napisal, da sem jih kupil pred 10 leti torej lahko že iz tega sklepaš da nisem najbolj naiven.
Tvoje vzvišeno govorjenje ter soljenje pameti je tipičen primer novodobnega človeka, ki so mu razno razni svetovalci napolnili glavo z lepimi besedami…
@dvidic :
o osebi, ki me žali brez kakršnekoli potrebe v stilu
imam pravico pisati njemu enak način. Verjetno samo tak način tudi razume.
Glede mojega odgovra na originalno vprašanje, pa bi podobno odgovorila večina izkušenih vlagataljev (pa sam to nisem), saj ravno razlog nakupa naj bi pogojeval tvoje ravnanje v prihodnosti…
olala
Se opravičujem če sem kogarkoli užalil. Moj namen ni bil tak.
Če na forumu vidim vprašanje “kdo je rekel da bo Krka padala ?” mislim da tisti ki je postavil to vprašanje deluje na borzi bolj po načelu govoric kot po drugih načelih. Se opravičujem za napačno razmišljanje.
Za stavek ( zakaj si jih pa kupila) si pa drugič vzemi malo več časa in razloži ostalim na forumu da si s tem mislil sledeče:
1. Kakšen donos si stranka želi
2. Koliko želi tvegati
3. Za koliko časa želi naložbo
4. in še ostale želje
Tako ne boš izgledal tak kot te je opisal “dvidic”
Vsi pac nismo imeli moznosti kupiti delnic pred 10. leti. Zal.
Sama sem kupila pred kratkim nekaj razlicnih Slovenskih delnic, za znesek, ki ga moram imeli blokiranega, ce zelim imeli kreditno kartico v Sloveniji, ker pac zivim v tujini. Torej gre zgolj za garancijo.
Razmer na trziscu ne spremljam prevec redno, bolj zabavno se mi zdi da pokukam na forum in iz tega razloga pridejo tudi kaksna cudna vprasanja.
Padec Krke in ostalih SLo delnic je trenuten, tako, da brez panike.
Lp,
Olala,
bilo bi lepo, čeprav mislim, da do tega ne bo prišlo, da bi nehal stresati zajedljivost po forumu in da bi vsaj enkrat napisal nekaj konkretnega.
Kdor me je takrat poslušal, je lahko zaslužil ca 18 evrov na delnico ali slabih 17% v slabih treh tednih, pa tudi praktično do konca februarja ni bil v izgubi: http://www.krka.si/si/finance/trgovanje/?dan1=20&mesec1=11&leto1=2007&dan2=21&mesec2=3&leto2=2008&razpon=1&promet=1&graf=1&tabela=1&izris=1&desno=0
Razmere na finančnih trgih so se od takrat obupno poslabšale in ker cena slovenskih delnic ni več odvisna izključno od slovenskega povpraševanja in ponudbe, sem dopilnil svoj pogled na bodoč razvoj cene KRKG:
http://med.over.net/forum5/read.php?178,4571023
Trenutno, ko je vrednost padla pod 100, kar je (bila) izredna psihološka meja, je možna tako rast kot nadaljnji padec. Če bodo mali delničarji spaničarili, potem se zna hitro ustaviti okrog 80-85, sploh glede na to,
da jo čaka še en knock out certifikat pri 91,23 EUR, lahko bo pa mnogo podobnih popo75 in bodo spremenili smer navzgor, sploh glede na to, da zgleda, da lahko pričakujemo dobro oceno poslovnih rezultatov 15.4.
Moje mnenje je pa sledeče:
– kdor ima naj drži
– kdor bi kupil, naj po možnosti kupi v več delih (npr: 20% takoj – 30% malo kasneje in 50% malo pred objavo ocene poslovanja), sicer naj pa špekulira s časom nakupa
Pa veliko sreče!
No kaj pa zdaj pravite na to padanje?
Do kje lahko še gre in kako dolgo?
zanima me ko kupite delnice- kdaj jih prodate mislim če začnejo padati, ali ti pred tisto ceno po kateri ste jo kupili, ali greste še kar v minus in koliko % v minus si dovolite it?
mogoče malo hecno vprašanje, ampak razmišljam o tem. Sicer pa si močno želim da bo šla čez višino na kateri je že bila čeprav se mi ob teh dogodkih to zdi nemogoče!
Pa še nekaj me muči. kako to da je bila Slo do sedaj imuna na dogajanja na svetovnem trgu?
lp