KRKG
Pozdravljeni
ob gledanju tečajev na Ljubljanski borzi te kar stistka v grlu.
Kaj pomeni vse to drsenje v rdeče številke.
Ali prodajati delnice krke, ali jih držati?
Kaj povzroča take padce v zadnjem letu?
Kakšna so pričakovanja v prihodnje obdobju?
Koliko gre lahko še dol?
Saj vem da 100% odgovorov ni, vendar me zanima kakšen so ocene, vas, poznavalcem, glede na to da smo mi laiki.
Hvala in lep pozdrav,
V današnjih Financah sta dva od treh analitikov delnico KRKG ocenila kot perspektivno, tretja analitičarka pa vidi še možnost nižanja cene do 90. Če trenutna podpora na nivoju 100 evrov ne bo zadržala trenda navzdol, je njena napoved povsem realna. Možnost nadaljnjega trenda navzdol krepi pokazatelj P/E v primerjavi s podjetji v branži, res pa je, da bi Rusija lahko precej pripomogla k spremembi gibanja cene, vendar mogoče prepozno. 100 je tudi s psihološkega stališča pomembna številka, tako za odboj navzgor kot za nadaljnji padec. Kaj storiti, ne vem. Precej je odvisno od nakupne cene; če je bila pod 80 – držati; če je bila nad 120 – držati in če je možno dokupovati in sicer v treh delih: npr. 15% takoj, 30%, če pade na ca 90 in 55%, če pade na 80-85 oz. ob zaključku korekcije. Mislim, da pod 80 ne bo šla.
O prefosiranosti cen slovenskih delnic je bilo precej govora že lansko poletje in samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo do nižanja cen prišlo.
Pozdravljeni!
Glede na odlične poslovne rezultate, nakup manjše nemške farmacevske firme in glede na to, da imajo tovarno tudi v rusiji, ki je zakonsko zaostrila uvoz vozil, bo KRKG letos še lepo rasla in je sedaj pravi čas za nakup.
To je moja splošna ocena. Čez nekaj mesecev lahko ocenjujemo napoved.
Srečno!
Mislim, da je veliko možnosti, da pride do cenovnega odboja pred 100, če ne….
Pozdravljeni
Moram rečt, da mi ti dva grafa ne povesta kaj dosti, ker se na njih ne spoznam.
Kako reagirate, ko kupite delnice in le te pridejo do cene katero ste zanje plačali vi? – pustite in zgubljate ALI prodate da dobite vsaj tisti kar ste dobili ALI…
če si ji kupil po 98 si v dilemi, ali prodat da vsaj ne bo zgube (imaš pa jih slabo leto) ker se bojiš koliko dol še lahko gre, ko primerjaš izgube Petrola, Telekoma… in vse te nespametne poteze naših politikov ki mešajo štrene.
Očitno samo dobro poslovanje ne poriva delnice navzgor niti sedaj v teh krizah.Tako da ne vidim upanja tudi za vnaprej ne, ne poznam pa predvidenih scenarijev na tujih trgih.
Bom vesela vašega mnenja
lp