Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Krof iz trgovine

Krof iz trgovine

Kje naj kupim krof, da bo najbolj podoben domačemu?

hm …
Mogoče frišnega v kaki pekarni.

Ponavadi so hvalili tiste, ki jih prodajajo pri hotelu slon, so vedno dooolge vrste.

Trojanski ali pa iz kakšne slaščičarne.

Ja, pri Slonu v Lj. so zakon! Blazno dragi, 1,80 se mi zdi, ampak tista 2 za pusta se splača! Jih imajo pa samo za pusta!

Eurospinov je zanuič. Danes testirano. Vlažen in moker. Sparov je suh.
Torej pekarna?

Jaz sem lani kupila žitove pred njihovo pekarno. So bili kar ok, pojedli smo jih takoj sveže.

Leclerck-ovi so zakon. nič mastni, ko ga stisneš, nezacugnjeni, okusni, lahki za želodec in žolč.

Sploh, če uspeš tiste dobit, ki še niso s cukrom posuti- jih imajo na posebnem pladnju pri kruhu.

ker tisti spakirani v plastične posodice , če stojijo par ur, postanejo na dnu vlažni, mokri…..

V življenju še nisem jedla dobrega domačega krofa, zato ti ne znam svetovati.

Meni so sicer všeč taki, ki niso mastni in ki imajo mehko ter voljno testo. Najboljši so mi Žitovi – nemastni, mehki, tudi osladni niso.

Osladni krofi. 🙂

Kako so vam pa kaj všeč trojanski?

Slonovi so sinonim za dobre krofe, ker jih pred desetletji, ko so jih začeli prodajati, nikjer drugje ni bilo možno dobiti. So pa podobni Žitovim, le večji so.

Hja domače kuharice rade pretiravajo z maščobo, jajci in tudi sladkorjem. In potem dobiš neko trdo skupaj zbito preveč sladko in mastno gmoto…Žal

Slaščičarna v Črnučah. Zelo dobri.

Hja domače kuharice rade pretiravajo z maščobo, jajci in tudi sladkorjem. In potem dobiš neko trdo skupaj zbito preveč sladko in mastno gmoto…Žal
[/quote]

ko se pečejo doma se po hiši širi vonj, ki se ga ne da nikjer kupit…

Slaščičarna Rašica Črnuče.

Hja domače kuharice rade pretiravajo z maščobo, jajci in tudi sladkorjem. In potem dobiš neko trdo skupaj zbito preveč sladko in mastno gmoto…Žal
[/quote]

Nobena domača kuharica, če je dobra, ne bo pretiravala z maščobo in sladkorjem ali jajci, preprosto zato ne, ker ima kvašeno testo svoje zakonitosti. Očitno raje kritiziraš delo drugih kot bi pekla sama. Aja, ne znaš, pa lena si!

ko se pečejo doma se po hiši širi vonj, ki se ga ne da nikjer kupit…
[/quote]

Tako je! Ali pa, če pečeš buhtelje, brownieje, potico, štrudelj, …
Vse to znajo in pečejo pridne roke. Lene pa samo kritizirajo!

Še en glas za Rašica Črnuče.

A Rašica, pri šiptarjih, ob glavni cesti?

V našem Hoferju imajo krofe tam med svežim kruom, da si jih sam nadevaš v vrečko. Sem kupila in so mi bili dobri. Sveži, okusni, nemastni. Mogoče sem imela samo srečo, ampak res so mi bili dobri.

Pek Matjaz – Koroske pekarne 🙂

Pri Slonu so poznani, da so dobri. So pa dragi. Svoje čase (precej let nazaj) so bili zelo dobri tudi na avtobusni postaji (glavni kolodvor). Važno je, da so res sveži. V tem pustnem času se jih povod dobi.
Jaz jih kupim.. Ne delam jih, saj jih pojeva le par v tej pustni “sezoni”.

New Report

Close