krofi mi ne uspejo sploh
Jaz sem starejša od tebe in prihajam iz družine, kjer sta bili mami in mama strašni kuharici, vse jima je ratalo, ampak vedno je bil doktorat. Ko je mama delala krofe, je bil to celodnevni projekt. Da se ne prehladilo, da ni bilo prepiha, da ni… Skratka cel dan. Podobno kompliciranje je bilo okoli potice.
In kaj misliš, da se bom jaz sploh pripravila delat krofe ali potico. Niti v sanjah, niti pod razno. Nimam te moči in energije.
Mož itak ne sme jest krofov, jaz jih ne maram. Ko je pust, kupim en krof. In je za celo leto dovolj.
Skratka, ne sekiraj se. Si v redu, tudi če nikoli v življenju ne spečeš krofov.
si v redu, 10.02.2022 ob 07:59
Jaz sem starejša od tebe in prihajam iz družine, kjer sta bili mami in mama strašni kuharici, vse jima je ratalo, ampak vedno je bil doktorat. Ko je mama delala krofe, je bil to celodnevni projekt. Da se ne prehladilo, da ni bilo prepiha, da ni… Skratka cel dan. Podobno kompliciranje je bilo okoli potice.
In kaj misliš, da se bom jaz sploh pripravila delat krofe ali potico. Niti v sanjah, niti pod razno. Nimam te moči in energije.
Mož itak ne sme jest krofov, jaz jih ne maram. Ko je pust, kupim en krof. In je za celo leto dovolj.
Skratka, ne sekiraj se. Si v redu, tudi če nikoli v življenju ne spečeš krofov.
O, hvala za tolažbo!
Tako je bilo tudi pri nas.
Ko je naša mama pekla krofe, je bil to to tudi cel projekt.
Nismo smeli odpirati vrata v kuhinjo, cel dan živčna vojna.
So pa bili zelo okusni in lepi krofi.
Saj. Pri nas jih tudi ravno ne obožujemo. Ampak rada bi, da enkrat zadiši po domačih krofih. No, vsaj naš najmlajši. Pravi, da vidi po FB, ista….da jih vsi pečejo.
Razen nas.
Jaz sem sicer precej nenadarjena za peko in se še par let nazaj niti slučajno ne bi lotila krofov, ker je mama vedno delala tak halo iz tega, kako je to težko in isto cela nervoza.
Potem sem jih pa delala po receptu že omenjene gospe Rosane z Youtuba in so mi uspeli odlični prvič in drugič, letos se jih spet lotim. Ne vem, kaj sem delala prav – samo recepta sem se držala 100%, prav znanstveno sem ga naštudirala vnaprej. Pa pomembno je, da olje ni prevroče oz. če se že prva runda zažge, zmanjšat temperaturo olja.
Moram še dodati – ne vem, zakaj so naše mame glede teh potic in krofov tako živčne, ampak pri moji zdaj šele vidim, da je vse delala preveč na silo in že vnaprej znervirana. Sama sem lepo v miru naštudirala recept, si vnaprej vse pripravila, večkrat pogledala video, da sem res videla vse malenkosti, in se tudi v miru lotila … mogoče je to recept za uspeh.
krofi mi nikakor ne uspejo, 10.02.2022 ob 09:12
O, hvala za tolažbo!
Tako je bilo tudi pri nas.
Ko je naša mama pekla krofe, je bil to to tudi cel projekt.
Nismo smeli odpirati vrata v kuhinjo, cel dan živčna vojna.
So pa bili zelo okusni in lepi krofi.
Saj. Pri nas jih tudi ravno ne obožujemo. Ampak rada bi, da enkrat zadiši po domačih krofih. No, vsaj naš najmlajši. Pravi, da vidi po FB, ista….da jih vsi pečejo.
Razen nas.
Delala sem jih 3x v življenju. Lahko rečem, da nikoli niso usoeli. Enkrat, recimo, še kar. Sem kuharica z dolgim stažem (doma), tudi spečem marsikaj. Krofi mi ne upejo in pika. Sem že analizirala, kaj gre narobe. Sedaj naredim tako: grem v trgovino in jih kupim. Rešeno. Na dveh koncih jih kupujem, so zelo dobri.
krofi mi nikakor ne uspejo, 08.02.2022 ob 15:03
Anonimno 5892, 08.02.2022 ob 15:00
- Delaj po receptu Rosane Jug na YouTube. Meni nikoli prej niso ratalo ali so bili surovi ali preoljnati. Najbolj pomembna je temperatura olja. Kupi si termometer. Če boš dela po tem receptu 100 procentno uspejo.
No, niso.
Niso, ker se nisi drzala recepta.
Ne imroviziraj, ampak do pike po tem receptu in so super krofi.
Glede peke, jaz jih pecem v manjsi visoki posodi, sicer traja dalj casa, da vse speces, ker jih gre manj notri, a porabim tudi manj olja. Sicer je vseeno v kako veliki posodi peces, bistvo je temperatura olja in kolicina, pa da jih pokrijes med peko.