Krog
Adijo! sem ga gledala včeraj.
Jaz obožujem takšne filme, ki ti vdarijo na psiho in čim bolj grozni,da so, ono adrenalin pa to…. zato hodimo v kino samo takšne gledat zaradi onega večjega feelinga. Ampak ta film!!! Še mene je blo nenormalno strah, še jaz sem par prizorov “gledala” z zaprtimi očmi!
Japonskega definitivno ne bom gledala…ali pa… morda me premami, ker na računalniku ni takšnega feelinga kot v kinu in ni tako grozno…ampak vseeno… to je bil do zdaj prvi film, ko sem se tresla od straha.
je pa dober. 🙂
lp vsem
Ravno včeraj sem gledel japonsko verzijo na DVD-ju. Ura je bila 23, soba v temi, slušalke na glavi…….
Vzdušje ni prav nič zaostajalo za tistim v kinu, še sedaj ko tole pišem čutim mravljince po hrbtu. Super flm, čeprav še nisem šel gledat ameriške verzije, berem da niti ni veliko slabša od originala. Glede vzdušja naj bi bila celo boljša.
Začne se (obe verziji): dve punci sta zvečer sami doma in nekaj pričata, ena pove o tej videokaseti, ki da kroži in če jo vidiš, te potem nekdo pokliče po telefonu in ti naznani tvojo smrt čez teden dni (točno), ena od punc jo je videla v neki koči kjer so bili še trije drugi in to točno pred tednom dni. Kar naenkrat se sama od sebe prižge TV, (malo prej še nekdo (izkaže se, da mama ene od deklet) pokliče po telefonu in je obe strah), vidimo, kako gre tista, ki je kaseto videla, pogledat TV, nato k odprtemu hladilniku in, ko se obrne, ima na obrazu izraz skrajne groze in strahu. Zatemnitev. Potem v bistvu ni več kakih grozljivih prizorov večji del filma (za japonskega, v ameriškem se stalno dogajajo spooky stvari), teta od umrle punce (te, ki je videla kaseto), je novinarka in ločena mamica nekje 6-letnega sinka, zaposli še svojega bivšega moža, da ji pomaga raziskati nenavadno smrt svoje nečakinje (zastoj srca), tekom dogodkov jasno pogleda inkriminirano kaseto, jo skopira, gleda jo, kakšen dan kasneje, še njen bivši mož, in sinko. Ugotavljata, da za tem stoji majhna deklica,… Več ne smem povedati, ker ne bo presenečenja, ki pride pa bistveno bolj do izraza pri jap. filmu, ker res ne pričakuješ, da …
Japonski film se je meni zdel boljši, čeprav vmes že mejno dolgočasen, ampak ima tudi ta počasen tempo svoj namen. Jaz sem si jap. sposodila v naši videoteki, in nikakor ne priporočam, da ga kdo gleda sam.
LP