krompir v pečici
Malo olja v pekac. Krompir vsaj posoli, lahko dodas se kaksne zacimbe. Na 180 stopinj bo OK, kaksne 45 minut. Seveda pa je odvisno tudi od pecice, ali se kaj peces zraven in od velikosti kosov krompirja.
Vmes lahko odpres in poskusis, ce je ze peceno, pa malo ga premesas.
Dober tek in cestitke za namen!
Hvala, krompir uspel. Presenetilo me je edino tole, da sem ga narezala ful, bil je poln lekač, potem pa je nakako usahnil… na koncu ga je zgledalo pol manj, kot na začetku. Bilo je super, ker sem poleg naredila polpete. Omako pa je mami naredila.
No, meni je bilo tako dobro, da bom jutri ponovila vajo. S peki papirjem.
Sam mami sem rekla, da sem sama naredila. In vse znala, ker ej itak vse logično, ane?
THX
Če boš jutri ponovila, ti povem še moj recept, če te zanima.
Krompir narežem na malo debelejše kose kot za pomfri. Nato ga dam v skledo s hladno vodo (tako se izpere škrob). Potem ga osušim s krpo in dam v eno posodo. Po njem polijem par žlic olja, potresem s česnom v prahu in z listki rožmarina (lahko dodaš tudi papriko v prahu) in to dobro premešam, da se olje oprime vseh krhljev.
V pekač najprej dam peki papir in nanj razporedim rezine krompirja, tako, da so v eni plasti. Dam v pečico na 200 stopinj, z ventilacijo in pečem 20 min. Potem vzamem ven in krompir obrnem še na drugo stran, vsakega posebej, da so vsi lepo enakomerno zapečeni.
Nato pečem še 20 min in poskusim. Če še ni dovolj hrustljav, pustim še max 5-10 min, vzamem ven, ga posolim in to je to. Rožmarin mu da neverjetno aromo in vedno takoj zmanjka.