Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Krpan v. Patria

Krpan v. Patria

Bolj, ko razmišljam in berem novice bolj prihajam do ugotovitve, da ima minister Erjavec in pa verjetno tudi Janša težave z razumevanjem samega sebe. Zakaj bi sicer kupoval tanke drugje, če jih pa ima doma?

Kaj res ne doumeš? S tem se obračajo težki denarci. To je za navadne državljane prehuda politika, da bi jo prav vsi razumeli.

No ja, državnmo blagajno razumem kot denar, ki priteče not in odteče ven. Zakaj nonstop samo odteka?

Krpan je tehnološko dve generacije starejše vozilo.

jst tudi ne vem zakaj je treba proračun za naprej že naredit z izgubo, vsak pri sebi si da malo rezerve običajno, da ni bankrota, ko se gre pa za državno blagajno se vsi tako neodgovorno obnašajo.

ste se že kdaj vprašali, zakaj za nakup tankov in letal ni nikoli potrebnega nobenega dobrodelnega koncerta?

Hehe, dobra ideja! Miša Molk bi lahko naredila dobrodelno oddajo za nakup pravega malega slovenskega tankca in bi rešili krpana 🙂

Ko greš kupit TV se prepričaš tako o kvaliteti kot zagotovljenem servisu na koncu pa preveriš še ceno za isti TV v različnih trgovinah.Pri javnih nakupih še posebi če gre za vabljene ponudnike pa lahko samo upaš da tisti ki izbira ve kaj je zbral in zakaj. Ni pa vedno nujno da je domači ponudnik cenejši oz. ugodnejši.

Tu se ne gre za preprost nakup ampak za dolgoročni razvoj in prodajo. Kar seveda nima veze z nakupom ker se vse dogaja znotraj ene same države. Če je Krpan pač malo slabši se da še vse narediti malo boljše. Ob prodaji na ven, bi polnili proračun, tako pa ga bomo samo praznili. Očitno pa jj in erjavec nočeta ali ne moreta razumeti preproste ekonomije.

Preprosta ekonomija je, da se bodo tele mašince plačale iz mojega in tvojega denarja…..in če mam lahko kaj besede pri tem sem za to, da se kupi kvalitetno in po ugodni ceni…nekako mi ne diši, da se ponovi zgodba z obnovo tistih predpotopnih od juge pojerbanih tankov…..Ko pa bojo naše firme spravle skupaj nekaj kvalitetnega in po ugodni ceni sm pa tudi jaz zato, da kupimo pri nas…..mimogrede …za krpana še testov niso naredili kot se spodobi in mi naj bi plačali mačka v žaklju?????malo morgen…

Wild

P.s.:Mimogrede: pa kdo za vraga bo pa kupil tele naše krpane????

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Narobe razmišljaš. Moj denar za uvožene tanke bo šel čez mejo, za nape tanke pa bo ostal tu + od prodaje izven slo bi še kar nekaj zaslužili, ne samo nekaj…

Razloži mi samo, kdo jih bo kupil….četudi bi jih mi kupili ajd……ampak ti bi služil z nečim kar nikomur ne moreš prodati……????Poleg tega, kar mi kupimo ni več odvisno samo od nas, ampak tudi od zveze v katero smo se včlanili! A jih bomo potem imeli zato, da se z njimi vozimo samo po “domačem” dvorišču? Kaj se je že zgodilo s tistimi tanki, ki smo jih doma posodabljali? In zaradi obnove katerih so naši delavci imeli plače????? NO ja……mogoče si bom enega odkupila po ceni starega železa (ampak še to samo v primeru, da me prime doma na dvorišču naredit muzej:)))))))))
IN še…..
citiram: “…….Moj denar za uvožene tanke bo šel čez mejo, za nape tanke pa bo ostal tu ….”
Kaj ti pomaga, če denar za naš tank ostane tukaj če se znesek podvoji zaradi “skritih” napak in raznih potreb po “posodobitvi ” kao sodobnih krpanov????????ok imaš prav denar ostane tukaj …

…….in bravo: dražji kot bodo krpani več bo ostalo doma denarja:))))))))))))))to pa je ekonomija ni kaj:))))))

Prodaja izven slo?…….KOMU?????a američanom?……a fincem?…..a nemcem?…..ali pa mogoče v kakšen zumbulend kjer še obstaja kakšen diktator, ki ima korumpirane ministre?….namreč samo ti in pa nekateri naši lobisti bi imeli od krpanov kar nekaj zaslužka…..
Oprosti g.minister ampak mene krpani niso prepričali…zakaj?
Zato ker se kot edini razlog za njihovo izdelavo in nakup govori o delu za delavce, o možnosti da denar ostane pri nas…..nihče pa ni govoril o tako slavnih in opevanih “kvalitetah” krpanov. Naj mi nekdo pokaže številke in rezultate testov pa bom mogoče premislila……

Wild

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Ajajaj, daj si malo večkrat preberi moje poste tule!

Pred leti smo kupovali nov policijski čoln , prototip , ker nismo kupili že uveljavljene in preizkušene čolne smo dobili eno samo sranje.Podobno se je poizkusilo delati tudi z oklepniki, prodajal se je nepreizkušen model, ki bi nas na koncu stal zaradi poporodnih težav stal mnogo več.Če jim je bilo res toliko za delavce zakaj pa nato niso sprejeli ponudbe da bi sodelovali pri izdelovanju finskih oklepnikov?

Ne gre se za delavce ampak denar, ki bi ostal oz. začel pritekat v državno blagajno zaradi izvoza.

Ne vem kolk je bilo vozilo delano za tujino če bodo sedaj prenehal z razvojem oz. ukinili bodo krpana.

Bi pa bilo lahko, če ni bilo. Treba jim je pač povedat kaj vojska rabi.

Sploh ne vem zakaj se pogovarjate.

Ministrstvo je izdalo razpis.

Ta razpis je Patria upoštevala v celoti in bila sploh boljša od Krpana v kapacitetah in zmogljivostih ki so bile zahtevane v razpisu.

Sistemci pa sploh niso zadovoljil razpisnih pogojev tko da so potem Krpana testiral tut mal vljudnostno.

Direktor Sistemske tehnike je bebec.

lp

Ojej g. minister, vidim, da ti je sovraštvo do te vlade inJJ zameglilo tuid ekonomski del razuma. Pa ne zamert.

Lej, če ti želiš pomagati tovarni, ki ni sposobna narest konkurenčnega vozila, jim lahko mesečno nakazuješ pol plače.. Nimaš pa pravice siliti mene ali druge davkoplačevalce v to oziroma da bi kupili robo, ki je nihče ne mara in ni kaj dosti vredna.

Simple as that!

PS: če vprašaš kakšnega častnika, kaj meni o Patrii in Krpanu se ti bo samo smejal in zmajajoč odšel…

New Report

Close