Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek krst otroka

krst otroka

Kako to poteka, obstaja cenik storitve ali( včasih je tako bilo), daš kolikor daš….in seveda kdo da, starši ali boter?

je potrebno prej na kakšne priprave oz.pogovor?
prbl.koliko časa traja( ker je dete še majceno)?
je obvezna belina? ali lahko kombiniramo z roza…

kakšna je navada (vaše izkušnje) po krstu?
kosilo (za vse povabljene ali samo starše in botre..),torta..?
Sem kaj posebnega pozabila?
( svečo in prtiček že imamo)

katja

Draga Katja,

za sv. krst vprašajte domačega župnika, kjer stanujete Vi oz. družinica in boste dobili vsa potrebna pojasnila. Z njim se bosta dogovorila tudi za pripravo in podrobnosti. Krst je lahko pri sv. maši ali po njej ali ob drugem času, redno ob nedeljah in praznikih.

Cenika ni predpisanega, lahko daste kakšen dar župniku ali duhovniku, ki bo pripravil in vodil obred, ali za cerkev ali kakšen namen, po želji. Boter prav tako po želji in kakor more.

Glede oblačila lahko kombinirate z roza, kot ste napisali, ni nobenih težav, svečo in krstni prtiček pa že imate.

Glede kosila – kakor se boste odločili Vi, vsekakor na svoje najožje ne pozabite (oboji starši, bratje, sestre). Po presoji, pa da bo kar se da najbolj prav.

Veselo veliko noč tudi Vam, Darko

Pri nas je v navadi da se za spomin razdeli konfete.

Hvala za pomoč,
sicer je to naš tretji otrok ampak prvi prvih dveh sta bila organizatorja moja starša,ki pa jih žal ni več:(
ja,sem klicala v župnišče, odločili smo se za vaško manjšo cerkvico, pa je malo kompliciral,ker midva nisva poročena, ampak vseeno nam je izrazil dobrodošlico in smo se domenili za 22.4….
nič ni rekel,da bi morala kaj priti,povedala sem mu roj.podatke staršev ter botra, da potrebujemo svečo, prtiček..

na kosilo bom povabila družino botra in nas 4 seveda,ker staršev nimava..(no on ima očeta ampak dojenčka še pogledati ni prišel,pa živimo 3 km narazen, tako da povabljeni bodo vsi, prosila pa ne bom nikogar),naredila bom lična vabila, našla kak lep verz( ga kdo ima).., naročila torto in pred hišo bom sestavila klopi, poskrbela za pecivo, potico in pijačo..Potem pa bomo najožji odšli na kosilo…Mislim,da bo krst lepo uspel in da bodo “tisti tam zgoraj” poskrbeli še za lepo vreme…

katja

Mi smo imeli obakrat krst v naši cerkvi po maši,prej pa smo se z župnikom dogovorili kako in kaj.morata pa imeti botra,če nista iz iste župnije kot ti,potrdilo od župnika iz župnije od koder prihajata.
belina ni obvezna,ker je zdaj bel prtiček v ta namen.
Kar se tiče denarja pa kdorkoli in kolikor hoče pač da tistemu ki opravlja obred,lahko tudi za cerkev.

New Report

Close