Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Krsti, birme, poroke,… in darila

Krsti, birme, poroke,… in darila

Meni pa se zdi to proslavljanje na veliko, zapravljanje za slavje, stiska tistih, ki gredo na slavje, ker ne vedo, če bodo dali dovolj, čeprav dajo težko, pa povrhu še pričakovanja tistih, ki vabijo, prav grozljivo!!

Še nisem bila na poroki (stara sem čez 40) in ne vem, kaj bi se moralo zgoditi, da bi šla. Ne vem, če imam koga razen svojih otrok dovolj rada, da bi mu kar tako odnesla 200 EUR. Ali kaj bi mi morali obljubiti, da bi za nekoga, ki ni moja družina, zapravila tisočaka, celo dva ali tri, da bi skupaj preživeli en dan – če ga pa lahko ob pizzi.

Za pizzo daš 3 jurje? Dobra si.
Pa kaj te brigajo darila drugih. Neseš 50 evrov ali pa nič. Basta. Te muči ker te noben ne povabi nikamor?

Ne. Dan porabi za družino in pizzo, ne denarja, buhpomagaj, no.

Stara čez 40 in nisi bila še na niti eni poroki ? To pa težko verjamem.

In ko praviš da nimaš nikogar tako rada da bi mu nesla 100 ali 200 EUR? Nobenega brata, sestra, staršev, nečakov… nimaš tako rada ?

Se 100% strinjam s čudakinjo tudi nikoli nisem razumela tega. Pa ne rečem, če bi bila Slovenija bogata država pa bi vsi imeli po 2.000+ plače in bi bila 1.500 € povprečna slov. plača..Pa tudi tako, kot sama pišeš, da nekomu s katerim se vidim samo sem in tja in nimaš globokega odnosa kar daš 100 € ma ni šanse. To bi storila edino lastni familji ampak kar enim tam nekje ki ga vidiš sem in tja..ma ni šanse zakaj le? Saj nisem piggy bank.

Ko napadate čudakinjo jaz imam 30 let bila sem samo na eni poroki ko sem bila še najstnica in bila je najbolj govedarska in zahojena poroka kar sem jo kadarkoli videla. Res še danes imam slabe spomine na to, pa ta ki sta se poročila nista bila s kmetov samo poroka je bila govedarska, polno pijandurin, goveja župa, goveja muska. Aja danes sta ločena že ene 7 let….škoda keša za poroke. Avtorica nič ne zamujaš pri porokah večina jih je pomojem neko fejkanje in pretvarjanje aja in pa zbiranje denarja, da na koncu ko se gosti poberejo domov za kulisami preštejejo denar koliko so zbrali.

Samo ste res sami čudaki. Namesto, da bi se veselili, da se nekdo od vaših poroči, tukaj po monu oh in sploh stokate 100 na uro.

Ah dajte no kdo pa še verjame v poroke? To je itak otročjarija, vsak se skoraj loči dandanes ne razumem sploh zakaj se poročajo. Mi smo včasih hodili na poroke in pobirali stave kdo se bo kdaj ločil, no ločili so se potem vsi, edino glede let smo se malo zmotili, ker se je večina ločila prej kot smo stavili.

hahaha : bila sem samo na ENI POROKI… BILA JE NAJBOLJ ZAHOJENA KAR SEM JIH kdaj videla. Samo eno si videla veš? Se spomniš? Eno.

Ja hvala bogu da sem samo ENO videla! Več jih nočem….

Pa kdo bi hotu tebe na poroko vabit..

Ne vem mogoče tisti, s katerimi bi stave pobirala kdo se bo kdaj ločil, bi bila glavna pobiralka stav:)

Ne, za pizzo ne dam tri jurje, ampak drobiž. Pa se lahko imam prav tako lepo.
Za to, da v družbi preživim prijeten dan, mi zadostuje drobiž za pizzo.
Za prijetno druženje se mi zdi neumnost dajati velike denarce.
Neumnost se mi zdi za druge zapravljati veliko denarja, ne glede na to ali bi bila sama gostitelj ali bi bila povabljena kam, kjer bi se pričakovalo, da se ven vržem z denarjem.

Zdaj pa sem bila dovolj jasna, ne? 🙂

Ful sem vesela, ko se nekdo poroči! Srečna sem že, ko nekdo začne zvezo, v kateri je zadovoljen.

Sama pravim le, da ne bi bila pripravljena v namen poroke drugega odštevati večjih zneskov, prav tako ne zato, da bi ob svoji poroki gostila 50, 100 ljudi – ki bi jih po možnosti z vabilom spravila v stisko glede darila.

Na poroke drugih ne hodim, sama nisem poročena, in če se kdaj bom, ne bom iz tega naredila veselice. Glede tega je moje gledanje verjetno čudaško. Ali vsaj drugačno od večine, menda.

Ful sem vesela, ko se nekdo poroči! Srečna sem že, ko nekdo začne zvezo, v kateri je zadovoljen.

Sama pravim le, da ne bi bila pripravljena v namen poroke drugega odštevati večjih zneskov, prav tako ne zato, da bi ob svoji poroki gostila 50, 100 ljudi – ki bi jih po možnosti z vabilom spravila v stisko glede darila.

Na poroke drugih ne hodim, sama nisem poročena, in če se kdaj bom, ne bom iz tega naredila veselice. Glede tega je moje gledanje verjetno čudaško. Ali vsaj drugačno od večine, menda.[/quote]

Oprosti, ja, malo si pa res čudna.
Pa saj ti ni treba na vsako poroko nesti veliko denarja. Darilo ali količina denarja je odvisna od tega, kdo te povabi. Če je to tvoja najboljša prijateljica ali nečakinja ali sestrična, verjetno daš več kot če te povabi neka daljna žlahta, s katero se niti ne videvaš. Saj ni treba za vsakega zapravljat gore denarja. Presodiš, koliko lahko daš, koliko ti je ta človek blizu… Saj nekdo,s katerim si nista zelo blizu, povabil te je pa vseeno, tudi ne pričakuje ne vem kakšnih daril.
Ćudno se mi zdi, da primerjaš dan z družino in dan poroke ali kakšno drugo praznovanje. Upam, da na mojih praznovanjih ljudje, ki jih povabim, ne razmišljajo tako, ampak so veseli, da se imamo fino.

New Report

Close