Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek krst,plačilo?

krst,plačilo?

pozdrav,konec maja bomo krstili našo pupiko.mal me zanima,kako poteka ta stvar,al plačaš župniku po krstu ?a ti on pove kolk ali so tarife?hvala

Pri nas duhovnik ni postavil nobene cene. Po krstu sta mu partner in boter dala kuverti (2*200€).

Vsi zakramenti – torej tudi krst – so brezplačni. Če želite, pa duhovniku lahko date nekaj denarja (po lastni presoji). Vsekakor pa je to neobvezno. (Mi smo po obredu duhovniku vedno dali določen znesek.)

Nam ni nič računal , jaz kot botrca sem mu dala takrat 5.000 sit in potem je primaknil še dedek 5.000 sit . Je imel župnik dober dan.

Istočasno so krstili še enega fantka, tam so pa dali 1.000 sit . Mi je bilo potem žal ker sem jaz dala prva,ker če bi vedela da dam lahko manj bi vsekakor dala.

Mislim da mu bo 10€ dovolj, ostalo pa raje nameni krščencu na kakšen varčevalni račun , pa naj ima mali korist od tega .

Mi je kar slabo, ko tole berem. Kako lahko tako bedno razmišljalš: “Mi je bilo potem žal ker sem jaz dala prva,ker če bi vedela da dam lahko manj bi vsekakor dala.” Pa da je župnik imel dober dan … Hudo.
Lahko bi vedeli, da so vsi zakramenti brezplačni, da Cerkev od nikogar nič ne zahteva. Če želiš, daš. Daš pa toliko, kot se ti zdi primerno ali kolikor zmoreš. Pri tako ubornem razmišljanju, kot je tvoje, je bolje, da ne bi dala nič! Za jurja nihče še v kino ne more, če takole pomisliš.
Pa tudi tega ne vem, zakaj se vam vedno zdi, da so duhovniki najbolj srečni, če jim date kuverte? Meni to še nikoli ni prišlo na misel. Smo pa ob takih dogodkih vedno poskrbeli za cvetje v cerkvi. Denarja pa v kuverti nikoli ne bi dala, zgleda kot kakšno podkupovanje pri zdravniku (ali kje drugje), saj lahko kakšen evro vržeš v pušco, anonimno.

Seveda da je bedno. Ampak tako bedno razmišlja večina folka. Brezplačno. Ja, tako kot zgodba o svizcu in čokoladi.

Pri nas anonimno ne bi šlo. Krst ni med mašo, zdi pa se mi prav, da se duhovniku daruje nekaj denarja. Če pogledaš samo to, koliko daš za kosilo po krstu, za obleko,.. ne moreš potem duhovniku nameniti samo za eno kavico, potem je bolje da mu ne daš nič. Ne smatram tega kot podkupovanje, ker zaradi tega nimam nobenih dodatnih koristi in otrok ni nič bolj krščen.
Se pa vedno zbira denar za obnovo že česa, za cvetje,.. in navada je, da duhovniku da vsak toliko, kot se mu zdi in kolikor zmore.

Nič ne plačaš.

če se prav spomnim niso nič računali, vse je bilo prostovoljno

Pri nas je bilo brezplačno, smo pa vseeno dali 5.000 sit, kolikor je ena maša.

New Report

Close