Krt na vrtu
Ko sva pred leti kupila najino malo posestvo, sva zraven dobila tudi krta, ki pa ni bil pretirano dejaven in le vsake toliko časa je napravil kakšen kupček. Pa sva ga kljub temu pregnala z gobico, ki oddaja pisk in verjetno tudi s škarpo, ki sva jo zabetonirala okoli parcele. In je odšel.
Pred dvemi leti pa se je vrnil iz širnega sveta, okrepljen z novim znanjem in energijo, pa še družico si je pripeljal. Kupčkov je sedaj mnogo, velikih in malih, vsak dan novih. Poleg tega, da nenehno rije po zemlji, očitno pridno obdeluje tudi svojo ženičko, ker sumim, da so mali kupčki že delo naslednje generacije. Stanje počasi postaja nevzdržno, zato sprašujem za nasvet, kako jih pregnati.
Gobica več ne deluje, kapsule za voluharje jim ne smrdijo, tudi motika ni bila uspešna. Sprejmem vse predloge krute in manj krute, cilj posvečuje sredstvo.
Hvala.
ni dolgo nazaj, ko sem pisala, kako se je s to težavo soočil moj sosed. Potem, ko motika ni več zalegla je našel edinstveno rešitev: puško! Še danes se ga živo spomnim, kako je na vrtu sedel na tistem jagerskem stolčku, zraven je imel marelo, da ga ni sonce v vrat, v rokah je pa držal šibrovko
Pa kakšne kletvice je strešal, da se še danes režim, če se jih spomnim.
tko, da, jaz poznam samo to rešitev :-))
Moja mama se je tudi pred leti usajala nad krtom. Potem je cez cas ugotovila, da so bramorji “izginili” kmalu potem, ko se je krt naselil. Takrat se ji je krt blazno prikupil.
Pa se voluharjev menda ni blizu tam, kjer zivijo krti. Bojda, da se krti in voluharji “ne marajo”. Nam so voluharji namrec pozrli kar nekaj sadik sadnega drevja. Sedaj pa imamo krte in krtine, ampak zato pa bramorjev in podobne gomazece golazni ni vec. Voluharjev pa ze dolgo ni bilo blizu. Tako da krti imajo tudi svoje dobre strani.
Khm, saj vem, vprasala si za nasvet, kako se krtov znebiti, jaz ti pa prodajam zgodbice, kako so fajn….