Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek KRUH BREZ GLUTENA

KRUH BREZ GLUTENA

Pozdravljene

A katera slučajno ve kje bi se dalo dobiti kruh brez glutena, takega kot ga imajo v Kliničnem centru v LJ??

Hvala in vroč pozdrav

Sicer se dobi nekaj variant kruha v DM, peče ga BIOS Ljubljana in mislim da tudi mariborske pekarne, a takšen kruh je precej dražji, kot če ga pečeš sama, pa tudi ni vsakodnevne dobave.
Kruhomat, moka celiax je cenovno dokaj ugodna v primerjavi z ostalimi brezglutenskimi mokami in poleg tega ne vsebuje mleka, tej moki dodaš še vsaj nekaj žlic katere druge, kvas, olje, voda, sol, sladkor in po želji še kakšna sončnična semena ali kumina ali janež ali…….. Ni težko, po nekaj pekah se tej stvari dokaj dobro privadiš.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Dobiš ga na primer v Mercatorju. Če pa hočeš, ti ga lahko nekaj odstopim (rok uporabnosti še en mesec); otrok je imel do nedavnega dieto, pa je nima več, zato mi ga je nekaj ostalo. Škoda, da bi propadel, je strahotno drag.

Lanca

Najboljši (in svež) bo tisti, ki ga sama spečeš. Jaz prisegam na moko Finax, ki jo naročim pri nekem gospodu po nižji ceni kot jo dobiš v lekarni. Peka je preprosta, kruh pa zelo okusen. Če želiš ti napišem recxept, če pa pustiš mail ti dam tel. št. gospoda, ki to moko prodaja (pripelje domov).
dRUGAČE PA PAKIRAN sCHAROV KRUH LAHKO KUPIŠ V dm, sPARU, mERCATORJU…PA NAJBRŽ ŠE KJE (oh, sem začela kar kričat:-)).

Spoštovani!

Brezglutenski kruh v Kliničnem centru Ljubljana je proizvod njihove lastne peke in kuhinje zato ga ni možno kupiti v prosti prodaji – namenjen je zgolj distribuciji bolnikom internih bolnišnic v Kliničnem centru Ljubljana.

Brezglutenski kruh je možno kupiti v Ljubljani pri različnih ponudnikih: v DM – ponudnik Schar, v Bios-M (tudi lastna peka), v hipermarketu Mercator,v Maximarketu Ljubljana, v trgovinah Spar in Interspar ter v BTC – v četrtek dopoldne v pokriti tržnici, v LeClercu….pa morda še kje.

Dober brezglutenski kruh lahko naredimo tudi doma s pomočjo kruhomata. Pri nas uporabljamo moko Schar- za peko kruha mix B.

Recept:

500 ml mlačne vode
1 zavitek suhega kvasa
4 žličke sladkorja
1 žlička soli
1 žlica olja
1 žlička kisa
500 g moke Schar za peko kruha – mix B

Vse sestavine damo v pekač. Vedno začnemo s tekočimi sestavinami – mlačno vodo, oljem, kisom, nato sladkorjem, soljo, na vse sestavine dodamo predpisano količino moke in čisto po vrhu potresemo vrečko suhega kvasa. Nato strojček zapremo, izberemo hitri program za peko in delo prepustimo našemu kruhomatu.
Ko je kruh pečen ga vzamemo iz kruhomata, pokrijemo s prtom in počakamo da se ohladi. Nato lahko pričnemo s hrustljanjem kruha ali pa ga narežemo na rezine in ga damo zamrzniti. Zamrznjene kose lahko odtajamo in popečemo v toasterju, kjer kruh pridobi še dodatno hrustljavost in mehkobo.

Pri izboru in izdelavi kruha Vam želim veliko uspehov in dober tek!

Lep pozdrav!

Tina

Prodaja ga tudi pekarna Piskač v Pogorici (med LJ in Domžalami – pri Šentjakobu)

New Report

Close