Kruh, kjer smo uporabili beli sir in grški tip jogurta
Sestavine za 4 osebe:
2–3 skodelice moke
½ skodelice belega sira Zelene Doline
1 skodelica grškega tipa jogurta Mythos
1 žlica pecilnega praška
1 skodelica oljčnega olja (za peko)
Priprava
Z rokami zdrobimo beli sir Zelene Doline. Ne dodajamo soli, ker je slan že beli sir.
V večjo posodo damo moko, zdrobljeni beli sir Zelene Doline, jogurt MYTHOS in pecilni prašek. Zmešamo z vilicami in nato nadaljujemo z roko. Ne uporabljamo električnega mešalnika. Dobili bomo zelo mehko testo.
Testo pustimo počivati 15 minut.
V ponev dodamo olje, toliko, da prekrije dno, ter segrejemo na srednjo temperaturo. Iz testa naredimo majhne kroglice s premerom približno 5 cm in jih z roko raztegnemo, da dobimo testo premera približno 15 cm. Testo položimo na vroče olje in največ 20 sekund pražimo na eni strani in nato na drugi. Cilj je, da testo porumeni, ne sme pa potemneti, ne sme biti preveč popečeno. Nato kruh položimo na papirnato brisačko, da vpije olje.
Tako pripravljeni kruh lahko ponudimo zraven domačega oljčnega olja.