Najdi forum

kruhov hren

Danes delam za kosilo kar govejo juho in bi naredila potem zraven krompirja še hren, pa ne vem kako.
A ima katera kak fajn recept?
Hvala in baj, baj!:-)

dve kisli jabolki naribam na drobno, takoj zalijem s pol dcl razredčenega kisa, dodam žlico hrena iz tube ali malo naribanega iz hrenove korenine, še malo posolim, žličko sladkorja in premešam ter postrežem k govedini.Biti mora lepo gosto.

Jaz si večkrat naredim žemljev (kruhov ) hren. Žemlje oz kruh narežem na kocke in pustim, da se malo posušijo. Nato jih malo popečem na stopljenem maslu, zalijem z malo juhe in kuham, da popijejo vso tekočino. Na koncu dodam žličko hrena iz kozarčka ali pa malo naribanega svežega hrena.
Glede natančnih količin, pa ti žal ne morem pomagati.

Lp, Maja

Jaz ga delam tudi z jabolkami ali pa s kislo smetano. Naribam hren in ga zmešam s kislo smetano. Super za h govedini. LP Silvia

jaz pa tako kot marija, samo da dodam še sesekljano trdo kuhano jajco.
lp

jajco… 🙂

Vsak po svojem okusu !!!

LP

No…da ne bo spet prišlo do kakšnega prepira; moj 🙂 velja samo hecni besedi; pri nas je jajce jajce in ne jajca. Tole je napisano samo kot obrazložitev mojega smajlija, ok?

Kruh nareži na tanke rezinice in ga posuši v pečici. Daj v lonec, zalij z dobro govejo juhico (kar veliko je popije, žal), malo spasiraj s kuhalnico, dodaj po okusu hrena (sveže nariban ali pa vložen oz. lahko tudi iz tube), popopraj, dosoli, rahlo okusaj. Mnjam.

New Report

Close