Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kruhove štručke

kruhove štručke

Pozdrav vsem skupaj. Glede nato, da vam je bil nekaterim všeč moj recept za kruh, vam sedaj napišem, kako delam krasne , male štručke. enkrat sem poizkusila, čisto na pamet..pa je uspelo. Moji so čisto nori na njih:)))

Testo naredim isto kot za kruh ( brez gnetenja z roko, bolj na mokro ), moki dodam semena…skratka, isti recept. Ko testo prvič vzhaja, dam v drugo skledo malo moke. Z žlico zajamem testo in ga položim v moko. Z roko odtrgam del testa , ga pomokam toliko, da se mi v roki ne lima, naredim malo večji svaljek in ga položim na pekač. Te svaljke zlagam enega poleg drugega, vmes pustim cca 05 -1 cm prostora. Prostora ne pustim več, da se štručke , potem ko vzhajajo , ne razlezejo, ampak hajajo v višino.

Štručke posujem s semeni ( po želji) in pustim , da ponovno vzhaja. Pečem jih cca 20 minut na 180 stopinj. Ohlajene dam v skrinjo. Držijo se skupaj in se zelo lepo trgajo. Če jih želite na hitro postreči, jih date za minutko v mikrovalovko in so čudovite.
Poizkusite.

Vsem skupaj želim lepe, mirne praznike…

Ali prosim napišeš recept za kruh, ker sem iskala z iskalnikom pa konkretnega recepta nisem našla.

tvoj kruh pecem ze nekaj casa na veeeliko !! 🙂 je res dober in pa-tudi vazno_ priprava je zelo enostavna. mislim,da si o teh struckah tudi ze nekaj pisala. do sedaj se jih se nisem lotila. ali nisi pisala,da jih nadevas s cebulo ipd. ?? zanima me,kako nadev “spravis” noter- testo je namrec precej tekoce !? lp petra

Petra, čebulne štručke delam tako, da valjam testo..je bolj trdo.:)) Tele, čisto navadne so pa po ” mokrem ” receptu. Enkrat zamesi malo več testa in jih naredi en pekač. Boš videla, kako čudovite so.

bom naredila-obe varianti! lp petra

Naredim čist osnoven kvasec in počakam , da se dvigne. V skledi zmešam moko, najraje dam pol bele in pol polnozrnate ( vse kupim v mlinu )., nato dodam sol in semena ( sončnična , bučna, lanena ).

Vodo segrejem. Naredim jamico, dodam kvas in vodo…vode je precej, tako, da je testo mokro. Vse skupaj mešam z el. mešalnikom, z nastavki za testo. Ko se vse skupaj premeša , pokrijem in pustim cca 2 uri, da vzhaja. Nato testo ponovno zmešam z mešalcem in ga ” prekucnem ” v štirioglat pekač. Masa je gosta, kot bi delali gost bisvit.

Testo posujem s sezamom in pustim vzhajati zopet več kot uro. Ko je pekač poln, kruh spečem v prej ogreti pečici ( 200 C ) , temperaturo zmanjšam na 180 stopinj in pečem cca 45 minut. Vročega takoj vzamem iz pekača in ga dam na rešetko….vse skupaj pustim zunaj in nič ne pokrivam.
Ves čar je v tem, da je res enostavna priprava, le časa rabim malo več pri vzhajanju, saj je testo zaradi semen precej težko….

New Report

Close