Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kruhovi cmoki – recept prosim

Kruhovi cmoki – recept prosim

Mi lahko napišete recept za kruhove cmoke, čim lažji postopek. Malo morje jih je na Kulinariki, ampak rada bi kakšnega preizkušenega.

Hvala in lep dan.

najbolj preprost in preizkušen:
kruh na koncke (pač kolikor ga imaš)
čebulo in česen prepražiš na olju (kar do temnega)
jajca (po potrebi)
začimbe (jest dam najrajš vegeto in malo soli,pa nič drugega)

vse skupaj zmešaj (jajca dodajaj postopoma, da zadeva nebo preveč pocasta(naprimer na 1kg kruha 4jajca-no odvisno od velikosti jajc))
maso fajn premašaj in oblikuj cmok,če se ti zdi premoker dodaj droptine,če presuh in ti ne stoji skupaj dodaj jajca. preden jih začneš delat enega skuhaj v slanem kropu da vidiš če ti skup stoji in če je okusen (naprimer dovol slan)

jest jih že kar nekaj let delam na ta simpl način in jih vsi z veseljem pojejo :)))

Jaz narežem kruh na kockice,
dodam prepraženo čebulo,
sol,
peteršilj,
2 žvrkljani jajci,
malo mleka
in dobro premešam, oblikujem cmočke (z mokrimi dlanmi) in jih kuham v vreli osoljeni vodi(ne sme preveč vreti). Tako jih naredim jaz, brez moke.

Cmokom po želji lahko namesto čebule dodaš prepraženo in na drobno narezano slanino, lahko tudi česen….lahko improviziraš. Odvisno kaj boš postregla zraven, da se okusi ne tepejo.

Dober tek!

Tudi jaz jih delam brez moke, le da jih kuham na sopari približno 10 – 15 minut. Toliko, da imam občutek, da so jajca zakrknila.

Najboljši se mi zdijo iz polnozrnatega kruha.

Nataša ~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~ V naši glavi se slabo prelevi v dobro, nesreča v srečo, revščina v bogastvo. (Edmund Spenser)

Kruh narezan na kocke prelijem z mlekov z dodanimi rumenjaki ter zabelim s praženo čebulo in peteršiljem. Dobro premešam in pustim, da se kocke prepojijo. Potrosim z moko in dodam še trdo stepene beljake ter nato z mokrimi rokami oblikujem cmoke. Kuha v osoljeni vodi na majel plamenu.
Točnih količin ti žal ne morem podati, ker jaz delam po občutku.

Obilo uspeha in dober tek!

Delam iz vsakovrstnega kruha – belega, polnozrnatega, s semeni, najboljša je mešanica.
Star kruh nalomim ali narežem, prelijem z vročim mlekom in pokrijem, da se navlaži in zmehča (mleka naj bo raje malo manj, da niso pocasti). Dodam 2-3 jajca, na panceti prepraženo čebulo, malo strtega česna, malo muškatnega oreščka, sesekljan peteršilj, premešam in oblikujem 4-5 cm debele štručke, ki jih zavijem v pomaščeno alufolijo (konce zavijem kot pri bonbončkih). Kuham v kropu 20-25 minut. Kuhane odvijem in narežem na 2-3 cm debele rezine.
Jemo kot prilogo, včasih tudi kot samostojno jed z veliko solate.

Takole pravi g. Ivačić…

KRUHOVI CMOKI

1/2 kg starega kruha
4 dcl mleka
5-6 dag masla
2 jajci
sol
2 dkg zarumenjene čebule
žlička sesekljanega peteršilja
12 dag moke
————————————–
Na kocke narezan kruh navlažimo z mlekom, dodamo jajca, zarumenjeno čebulo in peteršilj, solimo, pustimo, da nekaj časa stoji, nato pa dodamo moko in gladko zmešamo. Na pomokani deski oblikujemo cmoke in jih v malo osoljenem kropu skuhamo.

Jaz potem cmoke vedno s penovko preložim v jena skledo in jih še nekaj minut pustim, da se osušijo, da niso od zunaj “pocasti” od vode. Ponavadi to skledo postavim kar nad posodo, kjer so se cmoki prej kuhali, da se le ti ta čas ne ohladijo.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz tudi tako, namočim kruh v mleku, potem ga ožamem, dodam jajca, pretenstano čebulo, peteršilj…
Kuham pa v sopari, pridejo bolj rahli.

kako se pa to skuha v sopari? a rabiš kako posebno posodo, ali se da to tudi v navadni kako sčarat skupaj

New Report

Close