KT Cerazette – vaše izkušnje
Prosim vse uporabnice Cerazette kontracepcijskij tablet da z mano delijo svoje izkušnje z njimi. Prav posebej me zanima njihov vpliv na pojav aken in povečanje telesne teže……
Zaradi mojega zdr. stanja so to namreč edine tablete ki mi jih g lahko prepiše (poleg Mirene, ki se je pri meni že izkazala za NEdobro).
Res hvala!!!
jaz jih uporabljam dobro leto ,na težo uplivajo minimalo oz jih lahko pripišem mojim jedilnim navadam ;),akne nimam pojma ,jih prej nisem mela in jih nimam sedaj
moj problem z temi tabletami je da sem prvo leto imela krvavitve ki so trajale vsaj 6 tednov ( vmes 30 dni ne ) pa spet 6+ tednov ..po enem letu je krvavitev izginila za 2 meseca in jo sedaj spet imam že 4-5 teden…zelo nadležno in zagotovo zanesljiva kontracepcija
pa še te tablete je treba jemati na uro natačno oz tu si pozabljenih tablet težje privoščiš ,kot pri drugih tabletkah.
Jaz sem šele pred kratkim začela s temi tabletami. Iz zdravstvenih razlogov mi te edine ustrezajo. Zaenkrat nimam še nobenih drugih stranskih učinkov, razen da mi menstruacija traja že dva tedna (ta prva odkar jemljem tablete). Na začetku normalna krvavitev, potem pa še vseeno kar naprej manjši izcedki. Le kako dolgo bo trajalo? Si kar ne morem predstavljati npr. 6 tednov trajajoče krvavitve! Pa kako je potem s spolnostjo? Saj sem se veselila da bo spolnost končno bolj sproščena, zdaj pa moram tedne čakati? Ne vem no, bom videla kako bo.
Pa še to mene zanima: zakaj jih je treba bolj natančno jemati kot ostale tablete? Mene nihče ni na to opozoril.
Opozorilo glede točnosti jemanja bi ti moral najprej predstavit ginekolog, poem še v lekarni, na koncu bi si pa lahko prebrala navodila, a jih ne?
Imajo enako učinkovino kot Mirena, jemlje se jih nepretrgoma, po 28 dnevih odpreš nov zavojček.
Meni so odlično funkionirale, dokler sem dojila in ni bilo mensruacije, potem pa sem imela več dni krvavitev, čeprav majhno, kot pa sem bila brez.
te tablete imajo drugačno sestavo ,kot klasične tabletke ,zato večja natačnost pri jemanju …tu ne moreš pozabit 12 ur na tabletko ali celo kak dan in ne bo nič narobe ,tako kot pri drugih…
m.n take izcedke imam jaz in mi trajajo več ko 6 tednov …meni je največji problem da se mi zaradi tega podre ph nožnice in fašem kako res nadležno vnetje…
Meni je G zamenjala Mireno s Cerazette. Jemljem jih sedaj 4. teden in mi super odgovarjajo. Je pa res, da moraš kar pazit na uro jemanja, ker že če zamudiš 4-5 ur je naslednji dan že M.
meni se je na začetku dogajalo, da sem zjutraj pozabila vzeti in sem se spomnila čez nekaj ur, pa sem naslednji dan že fasala M, tako da moraš biti res disciplinirana. Glede teže in mozoljev pa nimam težav – oz. se nisem zredila ali dobila mozolje.