Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kt – zmanjšanje libida

kt – zmanjšanje libida

Zanima me ali se je katera ob uporabi kontracepcijskih tablet srečevala z zmanjšanim libidom? Če ja, katere tablete je uporabljala in po kolikem času so težave minile.
LP, PIKA

Ja, na žalost se je zmanjšanje libida na KT zgodilo meni in moji dobri prijateljici. Obe sicer jemljeva Logest, ki je eden najbolj blagih KT, ampak **** happens. Sem tudi že toliko časa na Logestu, da vem, da težava ne bo minila sama od sebe, ampak samo s prenehanjem jemanja (ker se je to že zgodilo, ko sem vmes prenehala za tri mesece). Malo še odlašam, ker potrebujem zanesljivo kontracepcijo, vendar razmišljam, da bi poskusila še z Yarino. Če bo ostalo na istem, bom pač morala začeti razmišljati o kakšni drugi kontracepciji.

Meni se je to zgodilo pred mnogimi leti, ko sem bila eno leto na Cilestu in sem jih zato prenehala uporabljat.

Meni se je tudi to zgodilo pred leti. Jemala sem Cilest, Minulet , Stediril M. Vedno isto, razen tega so se še pojavile vmesne krvavitve. Stanje se mi je izboljšalo 2 leti po prenehanju jemanja tablet, vendar ne na normalno stanje.

Jaz pač sedaj uporabljam drugo zaščito.

Lp, Nika

pred leti jemala trinovum, nobenega zmanjšanja, zato pa so bile posladice malce slabše – 1 leto anovulatornih ciklusov 🙁
potem 2 leti po porodu začela jemati minulet, nobenega libida, glavoboli itd.
zamenjala z logest – brez libidnih težav, zato pa ostali glavoboli, ampak sem vztrajala, ni bilo tako hudo
zdaj čakam, da končam zadnjo tablico logesta in pe enotedenskem premoru začnem z yarino. razlog je bila slaba koža in zastajanje vode. bomo videli, če bo kaj razlike. če ne bo, moj G. predlaga diane 35.

t.

New Report

Close