Najdi forum

Pozdrav!

S prijateljem se nameravava letos novembra potepati po Kubi, zato prosim za kakšen nasvet. Nameravava it za 3 tedne ali malo več, potovati misliva z javnimi prevozi in eventuelno kdaj tudi na štop, skratka zelo low budget, tudi kar se spanja in hrane tiče. Zato me predvsem zanima, tisti, ki ste na Kubi bili, koliko ste zapravili (brez letalske karte). Vem, da je Kuba draga, ampak zasledila sem že 1000 dolarjev za en mesec (iz večih virov), pa me ta številka nekako bega, saj si nekako ne morem predstavljat, kako bi lahko človek zapravil tako veliko. No, vsakršni nasvet v zvezi s čimerkoli bodo zelo dobrodošli!

Že vnaprej hvala!

Dajte no pomagat punci, a res Slovenci nič na Kubo ne potujete? Jaz tam še nisem bila, pa bi prav rada šla, zato bi bili kakšni nasveti tut za mene zanimivi!

Pozdravček!
Jaz sem bil lani na Kubi 23 dni in sem zapravil 800$+100$ za spominke. Spal sem v “casa partiqular”, cena sobe je okoli 10$, v Havani 15-25$. Zajtrk je okoli 2$, večerja pa 5-6$, če je pa kak jastog (po naročilu) pa 7-10$. Cene prvoza z vlakom Havana-Santoago 42$, traja pa 14 ur. na Kubi je en avtobusni prevoznik (Viazzul), ki je super in zelo točen, samo cena je mal visoka (Havana- Santiago 55$. Bayamo-Trinidad 26$, Trinidad-Cienfuegos 5$,Cienfuegos-Havana 20$). Glede štopanja ni problema, samo dvigneš roko pa ti vstavijo. Potovanje je zelo varno, ljudje so zelo preprosti in komunikativni, radi ti pomagajo, razen, da nekateri te mal preveč žicajo. Cene glede na njihov standard so precej visoke, če primerjamo z njihovo mesečno plačo, ki znaša okoli 10$. Za kakšne jezike so pa bol slabi, zato se je treba mal potrudit s Španščino!
Upam, da ti pride kaj v poštev moj odgovor!

jaz sem bil lani 3x na kubi in spet bi sel, ce bi mel druzbo. na kubo sem NOR. ce karkoli rabis mi pisi na mail, in prilozi telefonsko
alan

New Report

Close