Kučme

Pozdravljene vsevedke :))
jaz pa sem jedla eno suuuper pecivo, ki se mu (tukaj pri nas) reče Kučme. To so okrogli biskvitki, majhni, filani z neko vanilijevo kremo in ista krema je tudi okrog premazana, okrog posuto s kokosovo moko, na vrhu pa je čokoladna glazura. Biskvit pa je čokoladni. Če katera ve za recept, bi lepo, lepo, lepo prosila zanj.
Hvala že vnaprej in lep dan želim!

Pravi recept za ruske kape kučme je naslednji:
biskvit: 4 jajca, 20 dag sladkorja, 4 žlice tople vode, 15 dag moke, 1/4 pecilnega praška. Iz beljakov naredimo trd sneg, vanj rahlo vmešamo rumenjake, moko, sladkor in toplo vodo. Spečemo v pekaču za roladu.
krema: 4 žlice ostre moke, 3,5dcl mleka, 1/2 masla, 20 dag sladkorja v prahu, 1-2 pokrovčka ruma.
V vrelo mleko zakuhamo ostro moko in pustimo, da se ohladi. Maslo in sladkor penasto vmešamo z mikserjem in postopoma dodamo predhodno kuhano moko in mleko (nasvet: če je krema grudičasta, jo zmiksamo s paličnim mešalnikom)ter rum.
Iz biskvita izrežemo s kozarcem kroge. Polovico jih namažemo s kremo in nato pokrijemo z drugo polovico krogov. Nato jih namažemo še ob straneh in jih povaljamo v kokosovi mokoi.
Vrhe namažemo s čokoladnim prelivom (čokolado, sladkor, margarino in rum stopimo nad soparo).
Na vrhe lahko položimo cofke (iz obrezanih delov biskvita naredimo kroglice, jih namočimo v čokolado in povaljamo v kokosovi moki) in pustimo, da se ohladi)
Dober tek!
Špela

Več variant tega peciva obstaja. Jaz ga pečem že najmanj pet let, reče pa se mu Kozačke kape. Biskvit spečem kar v pekaču, ko je ohlajen ga prerežem in namažem s kremo. Da ni preveč ostankov biskvita, narežem kar na kocke, premažem okrog in okrog s kremo, povaljam v kokosovi moki in po vrhu lepo polijem s čokolado. Prav tako izgleda lepo, saj ni nujno da je okroglo.
LP