kuhajmo s SILO
tale zanimivost je prispela na moj naslov:
Združenje SILA (Slovene International Ladies Association) je prostovoljna, nevladna in nepridobitna organizacija. Njene članice so soproge tujih diplomatskih in gospodarskih predstavnikov v Sloveniji ter tudi Slovenke, ki v združenju najdejo družbo v novem okolju in možnost za humanitarno delovanje.
Najbolj znana dejavnost združenja SILA je vsakoletni dobrodelni bazar. To je dogodek, kjer članice SILA iz več kot 30 držav prodajajo tipične izdelke iz svojih držav in s tem zbirajo sredstva za dobrodelne namene. Na 11-stih bazarjih v preteklih letih je bilo zbranih 135 milijonov tolarjev za različne pomoči potrebne organizacije in posameznike v Sloveniji.
V letošnjem letu so članice društva SILA izpeljale nov projekt. Zbrale in uredile so kuharske recepte svojih držav ter jih objavile v knjigi ‘Kuhajmo s SILO / Cooking with SILA’. Knjiga vsebuje 300 receptov iz 40 držav za pripravo različnih predjedi, glavnih jedi in sladic. Izšla je v dveh jezikih – slovenščini in angleščini. Je odličen vodnik za vsakega, ki želi popestriti svoja kulinarična znanja z mednarodnimi recepti. Cena knjige je 3000 tolarjev, ves izkupiček od prodaje pa je namenjen Zvodu za slepo in slabovidno mladino. Za nemoteno delovanje potrebuje Zavod obnovo prostorov in bo tako denar od prodaje knjige ‘Kuhajmo s SILO / Cooking with SILA’ porabljen v ta namen.
Danes, 22.decembra, si bodo lahko ljubitelji kulinarike in tisti, ki bi radi pomagali Zavodu za slepo in slabovidno mladino iz Ljubljane, knjigo kupili v Mercator centru Ljubljana.
Hej!
Za knjigo sem zvedela iz oddaje Polnocni klub.Zdelo se mi je, da naklada ni ne vem kako velika in da bodo ze na sejmu knjige posle.Bilo mi je kar hudo.
V nasem kraju je se nisem zasledila, bi jo pa rada imela.
Mi je kar nerodno prositi, res se tega ne posluzujem rada.
Tinkara ali katera druga, bi bilo mogoce nabaviti en izvod zame?
Poravnam takoj in hvala.
Moj mail je: [email protected]
Lep pozdrav Babi
naročite jo lahko na tejle strani:
na naslovu:
citiram:
We are selling ‘Cooking with SILA/Kuhajmo s SILO’ books at 3.000 SIT PER BOOK. All the proceeds are going to the School for the Blind. If you are interested in buying, please contact Mili Kus ([email protected]) or contact her at 041 – 611 735.
Tudi meni je ni uspelo dobiti včeraj, ker sem šla prepozno iz službe. Držim pesti, da jo bo katera od vas dobila!
T.