Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kuhalna plošča 2 plin+2 indukcija

kuhalna plošča 2 plin+2 indukcija

Živjo

odločamo se za novo kuhalno ploščo in se navdušujem nad Gorenjevo 2 plin+2 indukcija. Zanima me, če jo kdo ima in kašne so izkušnje.

Hvala

Moji starši jo imajo. Zelo zadovoljni, greje prima, pa izredno lahko za čistit.

Imam Gorenjevo 4x indukcijo. Zelo pogosto je tistim, ki vzamejo 2+2, žal, da niso vzeli kar vse 4 indukcije. Prej sem imela Gorenjevo steklokeramiko, sem bila povsem zadovoljna, samo v primerjavi z indukcijo je mnooogo počasnejša. Ravno včeraj mi je prvič mleko prekipelo. Samo odmaknila sem in ploščo obrisala. Se ni nič žgalo in smrdelo…

Če ti obstoječa posoda dopušča in nimaš drugih pomislekov, je 4x indukcija boljša rešitev.

mm

Jaz imam dve pliv (na steklokermaični) in 2 indukcija, Gorenjev domino, torej vsaka posebej. Odlično, ker čisto vse posode pač nimam za indukcijsko. Je pa indukcijska zakon, pliv pa pač polin.

tega verjetno ni razumeti:=))
plin pa pač plin

Jaz sem vedno za kombinacijo 2 plin in 2 elektrika, ker nikoli ne ves kdaj zmanjka enega lai drugega (B. ne daj obojega). Pa itak redko kuhas na vec kot dveh ringlah.

Če zmanjka elektrike, potem zadostuje plinski gorilnik za kampiranje. Škoda zgubljati denar za plinske instalacije po hiši in še plinski štedilnik in še mesečne položnice za plin (tudi če ga porabiš zelo malo ali nič, plačaš neke stroške).

Ali pa imaš jeklenko 4-5 mesecev in ne potrebuješ nobenih instalacij in mesečnih stroškov. Ej, eni še kupujemo jeklenke, ne morš verjet.

Še vedno so to brezvezne komplikacije. Elektriko v bajti itak rabiš, zato je indukcija primerna. Kompliciranje z dodatnimi plinskimi kuhališči in jeklenkami ali plinsko instalacijo se mi zdi brezveze. Če lahko poleti na kampiranju preživim tri tedne s tistim malim plinskim gorilnikom, bom lahko tudi kakšno uro doma, ko zmanjka elektrike. Ne vem, ne vidim dodane vrednosti pri kombiniranih kuhališčih. Ampak, vsak po svoje …

Imam Gorenje 2 indukcija, 2 highlight, stara je 2 leti, zadovoljna.
Plin odsvetujem, če drugega ne, rabiš prostor za jeklenko. In če nimaš ravno velike kuhinje, je jeklenka zelo odveč.

3x plin, 1x indukcijska

Morda je to s kuhalnikom v redu resitev, ce imas hiso in hodis na kampiranje. Jaz sem v bloku, mojih pa ne spravim v kamp. Na sreco delajo danes stedilnike v sveh moznih kombinacijah, da lahko zadovoljijo zelje in potrebe vseh nas 🙂

Točno tako kombinacijo bi zdaj kupila, če bi kupovala novo:)

Plinsko bombo pa (srednje velikosti) spraviš pod pomivalno korito, pa je. Preverjeno gre, smo tako naredili na vikendu (doma imamo plinsko bombo v shrambi).

Pozdravljeni,
nikar ne kupujte Gorenjevih aparatov in kuhinj, kjer čez 3 leta nimate več rezervnih delov, menjavajo dobavitelje, za povrh je servisiranje zelo drago. Za materil od 6, 90 EUR je z montazo bil račun 49,20 EUR. Kar glava boli.
Lep pozdrav
Noma

Gorenje ima 5 let garancije ….

zadovoljni že nekaj let. Mislim da bo približno 5. In še enkrat bi se odločili enako. 2 plin in 2 indukcija S tem, da smo dali mestni plin zapečatiti. Števec je v LJ ena velika nerodna zadeva in ne pristajajo na manjše (kot jih imajo recimo drugje). Uporabljamo plin v jeklenkah. Kuhamo večji del na plin, manjši na indukcijo. Predvsem takrat, ko nimaš časa paziti in je timer svetovna funkcija.
Absolutno bi se za to kombinacijo odločili še enkrat. Imamo Gorenje.

Ko sem kupovala kuhinjo, pravzaprav sploh nisem kuhala. No, nisem tako veliko zgrešila – izbrala sem 3 plin +1 steklokeramiko (takrat še ni bilo kombinacije indukcija in plin). Imam mestni plin in tudi sicer mi je kuhanje na plinu res tisto pravo. Steklokeramiko sem uporabila samo enkrat, pa še takrat je je minilo za vse večne čase. Danes bi izbrala samo plin z wok gorilnikom (če bi se dalo, širine 90 cm). Imam širše posode in je res problem kuhati v dveh večjih posodah hkrati. Za rezervo pa imam že danes prenosno indukcijo, ki jo uporabljam poleti zunaj, po potrebi pa tudi notri. Skratka – če se kuha samo za dva, potem verjamem, da zadostujeta samo dve kuhališči. Jaz, ki kuham za več, pa uporabljam posode, ki so širše, potrebujem pa vsekakor več.
Te variante za vsak slučaj se mi danes zato ne zdijo več smiselne in te v vsakdanjem življenju čisto preveč ovirajo. Za vsak slučaj, če bo nečesa zmanjkalo, je bolje imeti prenosno indukcijo ali pa plinski gorilnik. Pri kombiniranih ploščah potem uporabljaš večinoma samo eno vrsto. Vedno.

Da ti odgovorim:

Mi smo imeli enako in smo vrgli ven, kupili plin z wok gorilcem. Širina 90 cm, in gre v enako luknjo v pulti kot prejšnja plošča. In končno imam prostor za široke posode. Prezadovoljna…

Da ti odgovorim:

Mi smo imeli enako in smo vrgli ven, kupili plin z wok gorilcem. Širina 90 cm, in gre v enako luknjo v pulti kot prejšnja plošča. In končno imam prostor za široke posode. Prezadovoljna…[/quote]
Kolikor sem gledala, gre v enako luknjo samo plošča širine 75 cm (5plin). Gledala pa sem Bosch. Ta ima wok na sredini, kar ni ravno praktično, saj zasede vse naokoli. Tako da sem ugotovila, da je v tem primeru bolj praktična plošča z širino 60 in 4 plini. Najboljša pa je 90 cm z wok na strani.
Povej, katero ploščo pa imaš sedaj?

Da ti odgovorim:

Mi smo imeli enako in smo vrgli ven, kupili plin z wok gorilcem. Širina 90 cm, in gre v enako luknjo v pulti kot prejšnja plošča. In končno imam prostor za široke posode. Prezadovoljna…[/quote]
Kolikor sem gledala, gre v enako luknjo samo plošča širine 75 cm (5plin). Gledala pa sem Bosch. Ta ima wok na sredini, kar ni ravno praktično, saj zasede vse naokoli. Tako da sem ugotovila, da je v tem primeru bolj praktična plošča z širino 60 in 4 plini. Najboljša pa je 90 cm z wok na strani.
Povej, katero ploščo pa imaš sedaj?[/quote]

dobiš kuhališča s 5 gorilnikirudi rahlo drugačnih dimenzij, samo ne gledat sam boscha. Bo treba kakega italiajan pogledat. Recimo hotpoint arisotn, smeg, smalvic, lofra, ilve, glem itd. Pa maš dimenzij kolikor ti jih srce poželi

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

dobiš kuhališča s 5 gorilnikirudi rahlo drugačnih dimenzij, samo ne gledat sam boscha. Bo treba kakega italiajan pogledat. Recimo hotpoint arisotn, smeg, smalvic, lofra, ilve, glem itd. Pa maš dimenzij kolikor ti jih srce poželi[/quote]
Ja, samo glede na vse mogoče, kar sem preiskala po netu, sem videla, da nekege hude prednosti 5 kuhališč na taki dimenziji (70 oz 75 cm) v primerjavi z dobro razporeditvijo 4 kuhališč na 60 cm ni. Poleg tega je problem najti neko uporabno mrežo. Res zgleda lepše, če ima vsaka rinka svoj križ, ampak to je čisto neuporabno. Imaš kakšen konkreten predlog?

dobiš kuhališča s 5 gorilnikirudi rahlo drugačnih dimenzij, samo ne gledat sam boscha. Bo treba kakega italiajan pogledat. Recimo hotpoint arisotn, smeg, smalvic, lofra, ilve, glem itd. Pa maš dimenzij kolikor ti jih srce poželi[/quote]
Ja, samo glede na vse mogoče, kar sem preiskala po netu, sem videla, da nekege hude prednosti 5 kuhališč na taki dimenziji (70 oz 75 cm) v primerjavi z dobro razporeditvijo 4 kuhališč na 60 cm ni. Poleg tega je problem najti neko uporabno mrežo. Res zgleda lepše, če ima vsaka rinka svoj križ, ampak to je čisto neuporabno. Imaš kakšen konkreten predlog?[/quote]

http://www.smeg.it/prodotto/pv175cb/
http://www.smeg.it/prodotto/p1752x/ (tule ma wok 2 knofa zunanja rinka in notranja rinka st aločeni, lahk pa obe hkrati kuriš)
http://www.smeg.it/prodotto/pvs750/
http://www.smeg.it/prodotto/srv576gh5/ (isto kot zgoraj ko ma 6 knofov)
http://www.smeg.it/prodotto/srv576al/
http://www.smeg.it/prodotto/srv575gh5/

http://www.smalvic.it/products/index/category:70-cm-1

evo tolk za vzorec

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Hvala. Ampak to je točno to, kar je dejansko neuporabno. Dam wok na sredino, potem pa lahko uporabim kaj? Nič več, a ne? Če je wok na strani, potem je uporaben se en gorilnik na drugi strani.
To je pa enako kot pri 60 cm, kjer lahko uporabiš diagonalno kuhališč od woka.
Pa ta mreža – tisti fensi krizi so preverjeno nepraktični.
Mah, bom pri naslednji kuhinji dala širino najmanj 90. Ali pa kakšen samostoječ italijanski širok štedilnik. To je potem res to. 🙂

Da ti odgovorim:

Kupili smo jo pred kakšnimi petimi leti v Ikei, ima pa wok na sredini (mislim, da jih nimajo več). Je pa precej podobna Boschevi. Tiste kovinske reči okoli gorilnikov so iz litega železa in ne iz emaila. Hmmm, morda sem se pa prenaglila in je res 75? Meni se zdi, če jo primerjam s prejšnjo ploščo, ogromna. Jaz jo priporočam.

New Report

Close