Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kuhalnik riža – se splača?

Kuhalnik riža – se splača?

Zanima me v čem je razlika med kuhanjem riža v kuhalniku in v kastroli z vodo. Ne zanima me razlika načina priprave, ker je očitna, ampak v čem se razlikuje končni izdelek.

V čem je riž drugačen v kuhalniku in a se splača kuhalnik ali ne?

To moraš nujno imeti.

Riž zelo dobro ve, kje je bil kuhan, v kuhalniku ali piskru. In kuhalnik moraš nujno jemati s seboj na dopust, tako kot stiskalec česna.

Berite ljudje, berite, da boste videli s kakimi odgovoti se sramotijo ljudje.


Nooo, in po tvojem mnenju, kaksna je razlika med dusenjem riza v posebnem aparatu in dusenjem na enako nizki temperaturi na plosci?

Po mojem je ze naziv zavajajoc, ker riza skuhati (v veliki kolicini vrele slane vode, pac kot riz na belo) v njem ne mores.
Je pa ok za nekoga, ki pogosto jè riz, pa nima primerne posode za dusenje ali pa nima “roke” in se mu riz pri dusenju veckrat prismodi.

Japonci imajo teh kuhalnikov polno, ne vem pa, ali je riž potem kaj drugačen. Sem razmišljal, da bisi ga za foro omislil, pa nisem našel ene pametne ponudbe.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.


toliko riža, da se ji to splača. tisto kar pozobamo mi, ni vredno posebne posode.

Jaz bi ga takoj imela. Okusa sta oba dobra, razlicna, pri kuhalniku se ne lepi, ne potrebujes poleg sebe in casa za stedilnikom. Drzi toplo, ce ne grede vsi na 1x za mizo. In lahko se dela, ko zjutraj nastimas, imas za kosilo riz pripravljen. Kaj ces boljsega. V bistvu vec plusov za kuhalnik, ampak neke rizote z okusi ravno ne delas-ta zmaga z drugimi lonci.

Mogoče kuhalnik za jajca?

Mi ga veliko uporabljamo in ja je riž bolj ukusen pa tudi ni lepljiv, za rižote kuhat pa to ni samo za riž po indijsko kot priloga, da ga ješ s prsti, v vodi kuhan riž je pač bolj voden, pa še nekaj je da ti ni treba pazit, naštimaš timer in se ne bo prismodil

Kolikor sem videla pri Kitajcih doma, imajo kuhalnik za to, da riz skuhajo na vodi in potem ta riz ves dan sedi v kuhalniku. Nima nobenega okusa, je pa rahel. Rizote ali prazenega riza se v kuhalniku ne kuha. Ce ga bos uporabljala vsake kvatre enkrat, se mi zdi kuhalnik cisti nesmisel.

No, riž na sobni temperaturi za cel dan, res ni najbolj pametna ideja.

Sem ga kupil.
Zelo vsecen riz je prisel ven.
Tako kot sem upal da bo.
Bel sticky rice. Kot v kitajskih.
Ubistvu nism rabil za rizote, ampak za tko, kot priloga k kaksni solati ali k piscancu.

V Lidlu so v katalogu pa me je zanimalo in sem kar zadovoljen.

Imamo kuhalnik riža, ampak ga skoraj nikoli ne uporabljamo. Mogoče 1x na leto. Riž skuham v ActiFry-u ali pa kar v navadni ponvi.

Mi ga pa redno uporabljamo, ker ima veliko boljši okus od tistega skuhanega v običajnem loncu.

Meni riž rata v loncu. Vse je pa odvisno od sorte riža oz. tega, kakšen riž je nekomu všeč. Kuhalnik riža je spet neka marketinška fora, da imaš doma še eno navlako več za pomivat.

Kuhalnik riza, kot so ze povedali, je ok za azijski nacin priprave riza. Ce si ljubitelj te hrane, raznih curryjev ipd., se ga za ta namen definitivno splaca imeti. Za rizote, riz z zelenjavo ipd. kot prilogo pa ga ni cez dober lonec in pripravo z malo vec ljubezni 😉

Takole:

V parnem kuhalniku riža se skuha riž za azijske jedi – je puhast, nelepljiv – to je zato, ker se kuha s paro; pod paro pa se kuha od znotraj navzen, kar je bistveno. enak učinek se doseže v mikrovalovni pečici, bajdevej – tako ga jaz skuham – tako za sushi, kot priloge curryjem in ostalim azijskim jedem. Že 15 let.

V loncu v vodi pa se kuha od zunaj navznoter, pa tudi pocast je na koncu lahko, čeprav predhodno riž sperete n-krat; ker ne deluje para, ampak vre v veliki kolišini vode. Tak riž je lahko znotraj še trd, zunaj pa kuhan….

Zaključek: za rižote in jedi z vmešanimi dodatki kuhamo v loncih; za sushi, azijske jedi pa izključno na pari ali v mikrovalovki….

Teh aparatov za to in ono je vse polno. Če bi hotel imeti vse, je še največja kuhinja premala.
Pred leti sem ga imela, ko pa je umrl, drugega nisem kupovala. Našla sem idealno posodo za kuhanje riža za v mikrovalovko. Riž uspe 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, samo na čas je treba bit pozoren, ker minuta preveč naredi riž gumjast. 1 cup riža, 2 cup vode 13 minut 800W. Žal nalepke ni več gor, kupljen pa khm…verjetno Nemčija 11 eur, cca 6 let nazaj.
Najbolj je podoben temu. Upam da ne bo objava brisana zaradi povezave.
https://images.app.goo.gl/WhVvLDmonoaQtdFU6

New Report

Close