Kuhalnik riža – se splača?
Nooo, in po tvojem mnenju, kaksna je razlika med dusenjem riza v posebnem aparatu in dusenjem na enako nizki temperaturi na plosci?
Po mojem je ze naziv zavajajoc, ker riza skuhati (v veliki kolicini vrele slane vode, pac kot riz na belo) v njem ne mores.
Je pa ok za nekoga, ki pogosto jè riz, pa nima primerne posode za dusenje ali pa nima “roke” in se mu riz pri dusenju veckrat prismodi.
Jaz bi ga takoj imela. Okusa sta oba dobra, razlicna, pri kuhalniku se ne lepi, ne potrebujes poleg sebe in casa za stedilnikom. Drzi toplo, ce ne grede vsi na 1x za mizo. In lahko se dela, ko zjutraj nastimas, imas za kosilo riz pripravljen. Kaj ces boljsega. V bistvu vec plusov za kuhalnik, ampak neke rizote z okusi ravno ne delas-ta zmaga z drugimi lonci.
Takole:
V parnem kuhalniku riža se skuha riž za azijske jedi – je puhast, nelepljiv – to je zato, ker se kuha s paro; pod paro pa se kuha od znotraj navzen, kar je bistveno. enak učinek se doseže v mikrovalovni pečici, bajdevej – tako ga jaz skuham – tako za sushi, kot priloge curryjem in ostalim azijskim jedem. Že 15 let.
V loncu v vodi pa se kuha od zunaj navznoter, pa tudi pocast je na koncu lahko, čeprav predhodno riž sperete n-krat; ker ne deluje para, ampak vre v veliki kolišini vode. Tak riž je lahko znotraj še trd, zunaj pa kuhan….
Zaključek: za rižote in jedi z vmešanimi dodatki kuhamo v loncih; za sushi, azijske jedi pa izključno na pari ali v mikrovalovki….
Teh aparatov za to in ono je vse polno. Če bi hotel imeti vse, je še največja kuhinja premala.
Pred leti sem ga imela, ko pa je umrl, drugega nisem kupovala. Našla sem idealno posodo za kuhanje riža za v mikrovalovko. Riž uspe 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, samo na čas je treba bit pozoren, ker minuta preveč naredi riž gumjast. 1 cup riža, 2 cup vode 13 minut 800W. Žal nalepke ni več gor, kupljen pa khm…verjetno Nemčija 11 eur, cca 6 let nazaj.
Najbolj je podoben temu. Upam da ne bo objava brisana zaradi povezave.
https://images.app.goo.gl/WhVvLDmonoaQtdFU6