Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kuhana cvetača v skrinjo???

kuhana cvetača v skrinjo???

Mi je ostalo nekaj kuhane cvetače. ali jo lahko dam v skrinjo in kdaj kasneje porabim kot kakšno prilogo?

Pa dobro, vsega pa res ni treba spravljat in zamrzovat.
Cvetačo lahko pripraviš tudi v solati, če ti je to dobro, meni npr kuhana v solati ni v redu, je pa odlična surova, če jo pripraviš s kisom in oljem.

jaz ne bi. cvetača za zmrzovanje se samo blanšira, če imaš prav skuhano, bo nastal en poc, ko jo boš odmrznila. mogoče bo primerno za kak pire.
sicer pa, stane te nič ne, če probaš.

Kaj pa pomeni to blanširana cvetača???

blanširanje pomeni samo, da zelenjavo potopiš za par sekund v vrelo vodo, da zaustaviš delovanje encimov, ki bi zadevo razkrajali in daš potem zamrznit. sicer pa eni pred zmrzovanjem ne blanširajo več.

Seveda lahko zamrzneš; jaz jo vedno pa jo uporabim pri kašnmi zelenjavni omaki. Preden dam zelenjavo v zmrzovalnik jo blanširam, za nekaj minut potopim v vrelo vodo.

New Report

Close