Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kuhanje brez kuhinje

Kuhanje brez kuhinje

Nekaj casa bom zivela v sobi brez kuhinje. Non stop ne bi jedla suhe hrane in solat. Kaj naj si kupim, da bi si lahko kaksno jed pogrela, spekla jajce ipd? Imate kaksno idejo, izkusnje?
Hvala

Ja pejd v trgovino in kup eno ali dve kuhalni plošči. Lahko skuhaš kar ti paše, pa še kdaj kasneje za taborjenje porabiš.

Grelnik vode in enojno elektricno plosco. Ali bos vzela indukcijsko ali navadno, je odvisno predvsem od tega, kaksno posodo imas. Ce nimas nobene, rabis malo ponev, 2-litrsko kozico, globok in nizek kroznik, skodelico, kuhalnico, lopatko, srednji noz in jedilni pribor. S tem lahko pripravis cisto normalne obroke.

Preveri pa, kam lahko postavis kuhalnik (ce je sploh dovoljen) in nabavi se eno kovinsko plosco za podlogo, da cesa ne skuris

Aja, pa eno skledico za kosmice ali solato, ceprav se da to jesti tudi iz globokega kroznika.

Poglej na mimovrste. Se da dobit ugodno. Od 30 e naprej….

Investiraj 15eur v elektricni kuhalnik vode in 20 eur v kuhalno plosco. Ce vzames indukcijsko kuhalno plosco, ki je precej hitrejsa, pa grelnika ne potrebujes.

Mikrovalko.

Če imaš dovolj prostora, bi jaz vzela mini pečico s ploščo na vrhu, potem lahko tudi kaj spečeš in imaš praktično kompleten štedilnik. Mislim, da stane okoli 40, 50 evrov, dobiš pa jih tudi na bolhi.

V Ikei imajo tako kuhalno ploščo, da jo lahko potem obesiš na kavelj, ko je ne rabiš več … Jaz kampiram s šotorom in res se da priti skozi z minimalno posode. Kot so že napisali, lonec za makarone, ponev z malo višjim robom, da je hkrati za ocvreti jajca in podobno ali skuhat omako, cedilo, skledo za solato, dva krožnika, skodela za kosmiče, če jih ješ, ali juho … majhen pekač za mini pečico (jih imajo občasno čisto poceni v diskontih).

Ko so mi delali kuhinjo in sem bila cca 3 tedne brez nje, sem uporabljala picopan. Stane manj kot 20€ in lahko v njem pripravlljaš vse živo (rižote, makaronovo meso, šmorn, pečen krompir, pečeno meso, sataraš), ni da ni. Meni je bilo super, sem še za majstre zraven kuhala in smo se vsi najedli.

New Report

Close