Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kuhanje čičerike

kuhanje čičerike

na navodilih piše, da najprej 12 ur namakaš, potem pa 2 urikuhaš. menije bila po dvajsetih minutah kuhanja mehka! (sem jo prej namočila)

imate kaj izkušenj s tem?

ciceriko ponavadi malo namocim …mogoce za 1-2 uri. kuha se potem recimo korog ure..malo manj!? verjamem,da po 12 urah ne rabi kaj dosti vec kot 15 min kuhanja.
redno se mi namrec dogaja, da jo pozabim prej namociti ! 🙂
lp petra

Bojda se cas kuhanja premosorazmerno manjsa z dolzino namakanja :-)).

Pri vseh suhih strocnicah naj bi bilo tako.

Vazno da je bil kuhana, ce prej, pa toliko boljse :-))

ok. torej ni panike. 🙂

zdaj pa še eno vprašanje: pražena čičerika. kako? jaz sem jo dala v pečico in vklopila žar. nisem vedela, kako dolgo naj jo pustim, pa se je “oglasila sama. jo je nekaj razneslo in zdaj imam celo pečico za čistit. 🙁 sem jo takoj vzela ven, efekta pa skoraj ni. znate pripravit praženo čičeriko?

kako jo sicer pripravljate? (jaz imam danes v načrtu zelenjavno juho)

Mislim da so punce tukaj enkrat omenjale (res ne vem katera je bila), da ciceriko prazijo v voku. na kapljici olja. Potem posolijo in imajo za “grickanje”. Nise probala. Morda najdes kaj ce pobrskas z iskalnikom…

Aha, sem probala. Za 1 uro sem jo namočila in potem pražila v voku na malo olivnega olja. Na koncu soliš po okusu, sama sem jo malo posula tudi z mleto papriko. Prav simpatičen prigrizek.

Avena,
čakaj malo – samo namočila, NIČ KUHALA?????

Ancaa, za praženje se uporablja surova čičerika. Enako lahko uporabiš tudi sojo.

Lp, Maja

hvala Majuška! kaj mi lahko potem poveste še to, kako dolgojo je treba pražit? a probaš vmes pa če jo lahko pregrizneš, je gotova?

Jap, samo namočila. Če jo skuhaš – sem poskusila tudi to varianto, je sicer čisto dobro, samo ni hrustljavo. Skratka, namočit pa pražit. Pražiš pa toliko časa, da dobi lepo zlato barvo. Kaj pa vem, 10 – 15 minu ali pa še manj. Vedno delam vse po občutku.

Tu je recept za praženo sojo:

poskusila!!!!!!!!

najprej sem pražila kuhano, ker sem jo skuhala preveč za mojo juho. zelo dobro je prišlo!

danes pa sem spražila novo rundo, ki sem jo namakala preko noči. najmi njami!!

lepa hvala za nasvete, bo še večkrat na jedilniku!

Kuhanje čičerike mora biti odvisno tudi od same čičerike. Kaj vem, če je stara ali kaj podobnega. Se mi je že zgodilo, da tudi po eni noči namakanja in treh urah kuhanja ni bila zares kuhana… Seveda je bila to izjema, drugače je ok.
LP Mimi

še komentar dodatnih jedcev: kuhana in pražena jim je bila boljša kot samo pražena. okusi so različni!

a mi katera ve povedat če je pretečen rok na embalaži za čičeriko, bo še uporabna ali jo vržem stran? rok je bil do konca januarja…..čist em pozabila nanjo….

Glej, pisem bolj po “posluhu”. To je suho zrnje; posusen fizol je nona vcasih uporabljala se tistega od dveh let nazaj, ce je bila prejsnja letina zelo dobra in ce ga niso uspeli pojesti zuzki:)))
Verjetno ga je dlje namakala in tudi dlje kuhala.

Kot je ze Mmi nakazala, se cicerika lahko kuha dlje ali pa manj casa – verjetno je odvisno od starosti.

Da bi se cicerika pokvarila, pa dvomim. Odlocila se bos sama:) Lp

kako dolgo zdrži že kuhana čičerika ?

New Report

Close