kuhanje čičerike




ok. torej ni panike.
zdaj pa še eno vprašanje: pražena čičerika. kako? jaz sem jo dala v pečico in vklopila žar. nisem vedela, kako dolgo naj jo pustim, pa se je “oglasila sama. jo je nekaj razneslo in zdaj imam celo pečico za čistit. sem jo takoj vzela ven, efekta pa skoraj ni. znate pripravit praženo čičeriko?
kako jo sicer pripravljate? (jaz imam danes v načrtu zelenjavno juho)





Glej, pisem bolj po “posluhu”. To je suho zrnje; posusen fizol je nona vcasih uporabljala se tistega od dveh let nazaj, ce je bila prejsnja letina zelo dobra in ce ga niso uspeli pojesti zuzki:)))
Verjetno ga je dlje namakala in tudi dlje kuhala.
Kot je ze Mmi nakazala, se cicerika lahko kuha dlje ali pa manj casa – verjetno je odvisno od starosti.
Da bi se cicerika pokvarila, pa dvomim. Odlocila se bos sama:) Lp