Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kuhanje kosila

kuhanje kosila

A, da si nazaj ti “brezdelnica”. Sicer se pa tudi jaz nisem pretegnila ta vikend-
v soboto je bil piknik, v nedeljo sem kosila pri sestri, no v ponedeljek sem kuhala- ššinačo, pire in pečene jajčke- upam, da je to dovoljeno…………pa tudi šez teden mi velja, saj kuha mož, ker sem jaz do 16. v službi, on pa gre popoldne v službo. Moj pravi, da mi gre dobro ko enemu dedcu- pridem, se vsedem in jem. Sin pa je tako več al manj pri bici in tam tudi je.
Kaj pa vidve, a imata spet kak nov recept?
Nives, kaj pa morski ” luft”, a je pasalo?

Haj, sem nazaj,

na morju je bilo super, seveda sem jedla “dolgočasne sardelne zrezke”, pa še kaj …

Anita, kaj praviš da si jedla ššinačo, kaj pa je to (ha, ha, hecam te, najbrž se ti je zapisalo)….

Drugače poznam cel kup receptov, samo si jih ne upam pisat ker me bo Anita kregala (jo že slišim kako se jezi, ha, ha, ha….)
Res je, da nimam časa, zdaj,

ciao

Jaz sem enega vpisala pod kuhanje v voku – je zelo dobro, če ima katera rada kitajsko hrano in slučajno ni na dieti (sedaj sploh več ne sledim kdo je in kdo ni, sicer se mi pa vse bolj dozdeva, da so vse ženske vse življenje na dieti, razen tistih, ki imajo pač srečo)

Jaz hujšam “ala Bridget Jones”, dejansko se mi zdi da celo življenje pazim, pa nič, vedno imam nekaj kg preveč, zdaj sem na 169 cm težka (k slon) 65 kg +,-
pa ti?

p.s. Drugače mi kitajska hrana ne “diši”, sem prej za italijansko,

ciao

Hay, sem pa tako vedela, da primorci ne veste kaj je ššinača in za to vzemte to kot špinača…….. Špela tvoj recept za vok mi je všeč, le da zdaj nisem ravno v stanju za martini in sherry, si bom to pa privoščila mogoče že čez zimo. Po mojem recept ni povšeči Nives, ker si omenila nek soja juice in kot vem je ona prav alergična na take stvari, drugič vpleti v recept raje svežo baziliko, pa če paše al pa ne, le da zveni bolj po primorsko………
Ja Nives shujšat ob treba,,,,,,,,,pa le ni zgleda primorska hrana tko BIO, AL KAJ JE NAROBE…..?

FAJN BODITA——sem vse skoz prebrala in upam, da ni nobene pravopisne napake…….

Podobno kot ti. Težka kt slon, na dieti pa “for ever”.

Zaradi sovražnosti do same sebe sem trenutno na bolj strogi kot v povprečju 🙂 . Velika sem kot ti, pa za enkrat še malo težja (67 kg). Res je da zadnje mesece veliko telovadim in sem si nabrala kar nekaj mišične mase in izgledam precej bolje, kot sem sredi aprila, ko sem imela celih 74 kg špeha in sem sama sebe prav sovražila. V bistvu sem se sovražila ne toliko zaradi izgleda (čeprav je bil že višek), pač pa ker se nisem mogla kontrolirat. Vsak dan sem si obljubila, da ne bom več jedla in vsak dan sem se ponovno prenajedla. Se pa nameravam še naprej truditi in znižati svojo težo še za naslednjih 5 kg. Upam, da bo volja, saj sem v zadnjih 14 dneh začela že kar obupavat, ko ves čas teža kar nekako stoji.

No pa je spet forum hujšanje tuki – pa tko fajn je bila tema kosilo.

Anita,

shujšala OB bom, obljubim……… (ne vem če bom res, ker sem zadnje čase en mal živčna, rajši rečem histerična, kaj pa vem al so leta al kaj….)

Ti, daj mi zaupaj koliko si ti ob ŠŠŠŠŠŠŠinači težka, kaj?
(pred nosečnostjo prosim)

ciao

Ti, je kar težka ta “dietaforever” ni kaj? Jaz sem kljub temu da jem zdravo hrano, požeruh prve vrste, jaz recimo ne pojem en normalen krožnik spagetov, ampak ene tri zvrhane krožnike, pa ne pojem recimo en jogurt in jabolko, ampak kar po tri naenkrat s tremi jabolčki!

Kaj čem, taka sem, oči se mi zasvetijo ko nekdo omeni hrano, ne morem si pomagat. Telovadit se mi ne da, sem lenuh……….

O, a pred nosečnostjo- ma vedno se sučem okrog 60 kg- velika pa sem samo 163 cm, tako, da tudi nisem (že okrog 10 let) noben vzor vitkosti. ha, ha.
Ej rajš mi ti zaupaj svoja leta, če omenjaš, da si že histerična in take stvari, da se jaz slučajno tule na forumih ne družim s prestarimi———
lep dan – zdaj grem pa dam………..jutri nasvidenje

Anita,

36

Nives, super recept! Sem poizkusila. Ampak brez refoška pa ne gre.Tudi sama obožujem hrano (če se le da zdravo) in kar odleže mi, ko ena odkrito pove, da sicer rada je, a ji je škoda čas zapravljati v kuhinji. Popoldneve tudi sama rajši preživljam z otrokom zunaj kot pa med lonci.

U kako kratko in jedrnato, no jaz pa sem maja dopolnila 34. let in imam doma 14. let starega sina, ki gre v jeseni v zadnji razred OŠ.

Fajn bodi.

No vidiš, sva ta nekje po letih, prav fino, da mi ne boš spet kakšno kislo rekla, ha, ha..

Forum bi morale že zdavnaj preimenovati a ne? Uglavnem kmalu grem domov in ker ima moja hči danes god, se bom celo potrudila kaj skuhat, odvisno kaj bo želela,

Mimigrede a vam je všeč tisti plakat od McDonald’sa: Danes ne kuham. Mami.

Meni je zelo

Šele sedaj sem opazila da si napisala da si maja rojena, torej si Bik po horoskopu jaz tudi, ha, ha,

Ha, biki smo pa gadi, a ne……… tvoji hčerkici mora pa biti ime Petra ali pa Pavla, ta dva svetnika baje godujeta danes, pa kaj dobrega skuhajta in to pot ne glejta na kalorije.
Plakat o keterem govoriš mi ni znan, saj veš koroška je dežela za sebe, tu vse bolj počasi pride……..

Ja glede foruma, saj sem ti že prejšnji teden predlagala, da se dobimo na forumu STARŠI STARŠEM, pa me nisi šmirklala.

Lep vikend in kaj dobrega privošči svojemu želočku!

Jaz pa jih imam 33.

Hojla smo že ta prave a??

prejšnji teden sem slišala za en fajn recept, poskusila ga bom, nekako tako gre:

Lasagne z melancanami (jajčevci) uglavnem vzameš narezane melancane, jih daš v pekač v eno plast, pa plast sira ali skute, pa plast paradižnika, pa kislo smetanco čez, in tako plast za plastjo, kolikor hočeš, zapečeš v pečici, na koncu če želiš, dodaš parmezan…. zraven bi pasala polenta s sirom, skuhaš polento pa vmes dodaš mal sira (lahko gorgonzola, ali sir za mazanje, ali trd sir)..

sliši se fajn a ne? sam ne vem kdaj bom probala ker se mi med tednom glih ne kuha preveč (kot že veste)

Lassagno z jajčevci sem že delala in je vredu. Polento s sirom sem pa včeraj naredila tako, da sem jo skuhala, naložila v pekač, poravnala in čez dala male koščke masla, čez te pa fetine sira, ter vrgla v pečico za 10 minut. Bila je super.
(nekoč sem jo delala po istem postopku, le da sem jo prej malo povaljala in naredila s kozarcem kroge, ter nanje dala maslo in sir – izgleda zelo lepo, je pa bolj za kako priložnost, ker je nekaj packarijo. S prvo fazo ni nobenega posebnega dela.)

No, kaj pa vem- melancane še nisem jedla, polento pa samo za zajtrk z mlekom, zdaj ko rabim malo več kalcija,
vendar da vama ne vzamem volje- sigurno bo večkatera probala,
a Špela ti pa 33- sem vedla , da se bo našla ena ki bo mlajša od mene,
Nives kaj si skuhala za godovanje? Vidim, da recepte kar obvladaš, le probaš nič ne, ti samo informacije širiš, kaj pa praksa??????

Ja en pa more tudi študirat,

ti za godovanje sem svoji Petri pustila da se sama odloči, in je rekla da ji je vroče pa da si želi en veeeeeeeeelik sladoled, tako se je sladkala s sladoledom in piškoti da ni hotela nič več, (jaz pa v jok; ha, ha,…)

V soboto si je zaželela standardne zrezke in pomfri, tako da nisem kaj posebej se namatrala……..

Kaj ste pa vi kuhale čez vikend če je že forum na to temo?

V soboto sem bila na službenem piknuku, pa mi ni blo treba kuhati :). V nedeljo pa sem naredila polento s sirom in golaž. Nič posebno izvirnega, čeprav sem razmišljala, da bi naslednjič morda na polento položila malo pršuta ali šunke in čez sir, pa potem v pečico. Mislim, da mora bit dobro.

Sicer pa so zelo dobri tudi lignji v omaki, če želi katera probati:
očiščeni in narezani lignji
čebula
česen
paradižnikova mezga
jušna kocka
poper
lovorjev list
olivno olje

Na olivnem olju popražiš (le do rumene barve) na kolobarje narezano čebulo, v zadnjem trenutku dodaš strt strok česna, le da uvene, čez vržeš lignje in dodaš mjušno kocko. Ko lignji spustijo vodo, jo pokuhaš in dodelaš kot za golaž – mezgo (lahko tudi malo pomija – miksanih pelatov), lovorjev list- pol je dovolj, popopraš malo zaliješ še 5 minut pokuhaš, po potrebi pomokaš ali žličko gustina razmešaš z malo hladne vode in not vliješ in po okusu dokončaš.

Zraven sodi: ali polenta ali široki rezanci.

Dober tek.

Priprava je enostavna – edina predpriprava so očiščeni in narezani lignji (kadar jih kupim, jih kupim več, očistim, narežem in dam vrečke v frizer. Po potrebi jih jemljem ven. Jaz jih dam enih 20 dkg po osebi. Jed je potem, ko so odtajani pripravljena v manj kot pol ure. Njami.

Ciao,

res je njami vse našteto, jaz se spomnim da smo v otroštvu vsak teden obvezno jedli “polenta con ombollo” ali “polenta con la loganiga”, primorci bodo že razumeli, gre za polento s sušenim mesom ali klobasami, in to je bilo res njamiiiiiiiiiiii

ciao

Glede na to, da imam primorsko poreklo, iz pete seveda vlečem razne italijanske in primorske jedi.
Imava še nekaj skupnega.

No kuharice, se vedno ni glasu od vas, kaj kuhate pa danes?

(jaz nic)

ma smo včeraj jedli kar tople sendviče, ni blo koga, da bi kuhal, sicer pa vidve kar nekaj po italjansko, da sploh ne sledim več.
Imam pa en recept za tiste, ki večno z nekimi diatami poskušajo, sem ga hotla, dat gor na hujšanje k morski deklici, pa sem videla, da se tam ženske šele dogovarjajo a bi al ne bi hujšale…… no mogoče bo kateri prišel prav:

1/2 glave zelja
1 zelena paprika
2 paradižnika
peteršilja po želji( več ga daš bolj odvaja vodo iz telesa)
čebulna juha iz vrečke

zelenjavo narežeš po želji in kuhaš 45 minut, potem dodaš instant juho in kuhaš še 10 minut. ( ne soliš, ne popraš…….) no kar dober okus naredi čebulna juha.
Vode v lonec daš toliko, da se zelenjava pokrije. Ta recept je pribljižno za dan in pol. Juho lahko ješ tudi do teden dni, ampak nič drugega zraven, samo 3 litre vode spij zraven dnevno. Č e shujšaš pet kilogramov prekineš dieto in kdaj pozneje ponoviš. Nujno je veliko piti, da te juha ne izsuši. Dober tek………
Tud danes ne bom kuhala, ker gremo v Velenje nove kuhinje gledat…..

New Report

Close