Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kuhanje kosila

kuhanje kosila

Ciao Anita!

No recept je super, slišala (in poskusila) sem že podobno varianto, v katero daš še nekaj zelenjave zraven, (čebulo, korenje, zeleno), no v glavnem jaz ne zdržim samo ob juhi, tako da pri meni ni delovala shujševalno ampak bolj dopolnilno k zdravem jedilniku, (??!!)

Velika želja mi je da bi to poletje shujšala vsaj še 3 kg. Pri 61-62 kg bi se super počutila, ne vem če mi bo uspelo, bom poskusila v avgustu ko grem na dopust.

Danes bom pa res mogoče kakšno zelenjavno juhico skuhala, sam da imam veliko opravkov, tako da ne vem če mi bo časovno uspelo……

ciao

Uf, potem boš pa v novi kuhinji kuhala. Tudi jaz si jih malo ogledujem, nakup pa planiram nekako drugo leto poleti. No lep “izlet” in veliko estetskih užitkov

hvala lepa, ja če bo po sreči bom pa septembra res kuhala na novem, seveda pa se moramo zato odpovedati morju, ker se selimo in se je pač treba žrtvovati.
lep dan

Ja vse se pa res ne da. Katero kuhinjo si si pa izbrala?

Od gorenja imam dve na piki- Mino ali pa Primo, prav navdušena pa nisem nad nobeno, kaj pa vem mogoče po potem boljše zgledalo ko bo postavljeno, pa še tja ko se selimo so full trapasti prostori kuhinja je ozka in na sredini okno, tako, da ne bom mogla imeti postavljeno v L, sreča,da je jedilnica posebej. Nekako se bomo že morali znajti, zdaj pa so še dopusti, da bomo najbrž čakali nanjo ko norci. Pol pa še laminate, pa ploščice, pa ne vem kaj še……… Prej se človek veseliš, pol pa ne veš kje boš vzel za vse to….
faj bod

Kaj pa praviš na kuhinjo po meri. Midva sva dala narediti tako, pa sploh ni bila toliko dražja, kot povprečne kuhinje Gorenja ali Svee, je pa čisto po najinem okusu. Naredili so jo hitro (malo več kot 1 mesec sva čakala), edino kar me je motilo je bilo to, da montaža ni bila vključena v ceno. Če te zanima, napiši, pa bom poiskala številko in naslov firme, ki nama je kuhinjo delala.

Mene zanima. Od privatnikov sva jo sicer že gledala – obožujem eno od Erjavca, samo je tako drag, da me kar glava boli. Sem pa dala narediti otroško sobo po meri in je bajna – bila je precej draga je pa čisto nekaj posebnega. Tudi kuhinjo bi si rada izbrala in ker imava kar nekaj čudnih lukenj v kuhinji, bi bila varianta po meri kar super.

Ja Erjavec je res ekstremno drag. Midva sva kuhinjo naročila pri podjetju Kuhna Dagri iz Domžal (Kolodvorska 5, Domžale, tel.724 80 81). Imama približno 6 metrov kuhinje, dala sva pa malo manj kot 600.000 SIT (pribl. 100.000 na tekoči meter kuhinje). Všeč mi je bilo, ker imajo poseben računalniški program, v katerem narišejo kuhinjo, da potem točno vidiš kako bo izgledala.

Arhitektka, ki ti kuhinjo nariše je v salonu ob ponedeljkih zjutraj (8-12) in ob četrtkih popoldne (14-19). Najbolje je, da prej pokličeš in se zmeniš za obisk. S sabo imej mere kuhinje in točno postavitev priključkov za vodo in plin.

Kje pa si dala delati otroško sobo?

Hvala za nasvet, zagotovo se bom pri njih oglasila. Cena se mi zdi zelo primerna.

Otroško sobo sem naročila v Mizarstvu Zupanc, ki ima svoje poslovne prostore tudi v hali A v BTC v Ljubljani spodaj. Sicer pa je mizarstvo mislim da v Medvodah. So zelo kakovostni. Tudi prijateljica je pri njih naročila 2 otroški sobi, dnevno sobo – vse je brezhibno.
Pri nas smo še leto po tem, ko so zmontirali sobo, pustili nezmontirano eno posteljo s poličko, ker je mlajši otrok uporabljal še otroško posteljico. Po letu in pol smo jih poklicali in prosili, če bi prišli sestavit še to posteljo. Prišli so in ne le to – videl je, da je eden od modrih predalov podrsan (otroci pač niso tako pazili). Odnesli so jih v barvanje in ponovno prinesli. Nimam kaj reči. Korektno in več kot to.

Punce ne vem kaj vam je, ali ni to forum za kakšen dober recept, ne pa debata o novih kuhinjah in o tem kako katera nič ne kuha?

Moj recept za pripravo prebranca:
40 dag belega fižola
30 dag čebule
3 žličke rdeče paprike
1 žlička ostre paprike
1/2 žličke popra
lovorjevi listi
2 dl olja
Namočen fižol kuhamo cca 1 uro (v ekonom loncu 7-10 min) v slani vodi. Vodo prihranimo. Čebulo narežemo na obročke in stresemo v vroče olje, ki naj čebulo prekrije. Pražimo da se zmehča. Nato lje odcedimo, dodamo čebuli papriko in poper.
V pekač naložimo v plasteh fižol in čebulo. Zalijemo s fižolovo vodo, da je fižol potopljen. Dodamo lovor in na 250 stopinjah celzija pečemo dokler zgornja plast ne povre cca 30 minut. Lahko uporabimo fižol v konzervi.

Dober tek!

O Nika ti si pa huda- seveda imaš prav, vendar mi vedno nakam zalutamo, tako je bolj pestro- no ta tvoj fižol bom pa probala, ker ga imamo radi, a ga v taki obliki še ne poznamo.

Da spet zalutam- Nives kam greš na morje? Špela poročaj koliko te bo prišla kuhinja….

lep vikend vsem- jaz jutri spet ne bom kuhala, ker gremo na Peco čez Avsrtijsko stran- malo z gondolo, malo peš, pa bo……..ČAO

Še enkrat špageti( tudi sama sem iz gorske primorske in obožujem italijansko hrano).Ta recept je za tiste, ki imajo radi ribe.
Špageti barila-kuhani al dente
ena konzerva tunine rio mare
pelati-najboljši so od parmalata, čeprav so malo dražji
česen
peteršilolivno olje
čebula
poper
sol

Na olivnem lju prepražimo čebulo, dodamo tunino, česen,sol,poper,peteršilj. Kuhano v 10 minutah. Postrežemo s parmezanom.

Mljask, mljask:-))))

Saša***

Prebranac si že dolgo želim narediti in recept zagotovo poizkusim, špagete naredim pa običajno na isti način in so super.

Tokrat sem kuhala polnjene bučke malo po svoje:

Bučke sem prerezala na polovico, jih z žličko izdolbla.
Mleto meso sem prepražila na čebulici, dodala začimbe in “meso” od bučk, ter naredila okusno zmes, s katero sem napolnila bučke. Čez sem naribala sir in posula parmezan, ter dala v pečico. Iz zmesi mesa in bučk sem naredila še malo omake in jo prilila k bučkam, da so se v pečici lepo zdušile. Nekaj časa sem pekla pokrite z alufolijo, potem pa sem jih zapekla.

Zraven smo jedli pečen krompirček.

Bravo Špela- simpatičen racept.

Poskusite tole- je baje nakako francoska jed in zelo dobra.

Potrebuješ:

2. paradižnika
1. zeleno papriko
1. rumeno papriko
1 bučko
2. korenčka
malo mladega stročjega fižola

Zelenjavo lepo narežeš- kakor ti pač paše. Potem po vrsti dušiš( prvo začneš z zelenjavo, ki je najbolj dolgo časa rabi, da je mehka. Ko je vse lepo v ponvi dodaj malo vode, sol, vegeto, malo mezge in lepo do konca potenstaš. Dobiš takšno pisano omako. Lepo paše z pire krompirjem.
Kateri pa ne morete brez mesa pa vso to zelenjavo naredite z mletim mesom .

Dober tek……..

Dobro se sliši. Poskusim še ta teden in poročam

Drage mamice, kuhajte vendar bolj zdravo in ne uporabljajte toliko veget, knor kock in podobnega “sranja”, ker je to zelo nezdravo (natrijev glutaminat). Preberite kakšno knjigo o zdravi prehrani. Uporabite raje sveže ali suhe začimbe, ki jih je sedaj dovolj na razpolago.

K tej jedi, ki se v Franciji imenuje Ratatouille, gre zraven lahko še sledeča zadeva:

Jajčni preliv

V ponev daj maslo in potresi z moko.Mešaj 3 minute, da rahlo porjavi.Vlij 2dl mleka, dobro mešaj.Dodaj sol , poper. Mešaj, da zavre. Dodaj parmezan in odstavi z ognja. V drugi posodi zmešaj 3 rumenjake in dodaj četrtino omake.Dobro zmešaj in dodaj še ostalo omako. V nepregorno posodo daj Ratatouile in prelij z omako.V pečici peci na srednji vročini 45 minut oz. dokler se omaka zlato ne zapeče.Preden postrežeš pusti 10 minut , da se hladi.

Dober tek, Kaja

Se strinjam – kocko lahko vedno nadomesti tudi goveja juhica, slol,…- pač stvar okusa, iznajdljivosti.

Odlično – še posebno, ker lahko malo v naprej pripraviš in dokončaš kasneje.

No Nives- kje si?????? v Amber si dobila istomišljenko, tudi ona je huda na vegeto in podobno…… Jaz pa pravim, vsakega po pameti pa bo……..

Ojla deklice in gospe!

Vidim da se debatira na široko in na dolgo. V petek sem imela gužvo v službi in počutila sem se deprimirano, zaendrek po domače, pa sploh internet nisem prižgala..

Amber, strinjam se s tabo, jaz tudi ne maram ne vegete, ne praženih čebul, ne soli preveč, uglavnem jem, če se le da “natur” s čimmanj obdelanih dodatkov. Dejansko je bolj zdravo, ….. da vam ne težim preveč, saj že vse veste a ne?

Anita, kako si kaj? Veš, jaz imam starše na morju oziroma sem z morja doma (iz hrvaškega Novigrada) ampak glede na to, da se s starši ne razumem preveč, mi ni kaj preveč v veselje da grem “na morje”, grem pač domov …….

ciao

Glede na to, da ste nekateri ” hudi ” na vegeto ,( med njimi sem tudi jaz ), bi vam rada zaupala recept, kako si pripravim DOMACO vegeto.Pripravim si zelenjavo, vse kar vam srce pozeli; lahko je to korencek. cebula cesen , zelena, petersilj v korenu in listu, por pa se marsikaj drugega, kar dajete v juhe in druge stvari.Potem vse to zmeljem v multipraktiku cisto na drobno in na koncu dodam na en kilogram mlete mase 20dag morske soli.Vse skupaj premesam in pustim cez noc odstati.Potem drugi dan dam zelenjavo v susilni stroj, ki sem si g akupila prav v ta namen, ceprav v njem susim od sadja, do gob, do samega petersila…No sem skrenila…Potem vegeto, ko je cisto suha ohladim in dam v steklene kozarce za vlaganje.Taka potem ostane zelo dolgo oz. dokler je ne porabite.Zdi se mi boljsa varianta od vegete, v kateri je samo sranje.Poskusite, meni se zdi super, pa se domaca je.Dobra varianta za porabit odvecno zelenjavo, da ne zgnije..

Lp Mojca

New Report

Close