Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kuhanje riža

Kuhanje riža

Ne znam skuhati riž, ali je premalo kuhan, trd za v čufte bi bilo vredu, ker se  tam naprej kuhajo ali pa je pocast kot pri rižoti. Kaj delam narobe.

Evo moj recept, simpl kot pasulj… Na eno skodelico riža boš dodala dve skodelici vode, začiniš po okusu (sol, peteršilj mogoče, eni dodajo grah, drugi tudi korenček, curry, …), pusti, da zavre in po tem riža ne mešaš več. Ogenj daš na mini in kuhaš pokrito s pokrovko približno 15 min, da povreje vsa voda. Jaz ga potem pustim tako pokritega stati še 10 min, da se lepo napije, potem postrežem.

Tako ga jaz skuham in nikoli ni pocast. Uporabljam samo dolgozrnati riz. Poc nastane iz okroglega riza. Cebulo poprazim na olju, a ne prevec. Nanjo dam riz in ga pustim, da postekleni, da zgleda rahlo prosojen. Pri tem ga pogosto mesam, da se ne zazge. Ko postekleni, dolijem 2x toliko vode, kot je riza, posolim, premesam, pokrijem in pustim, da se kuha na nizkem ognju. Nic vec ga ne mesam. Vcasih moram dodati se malo vode.

Ce skuhas trd riz, verjetno nisi dodala dovolj vode.

Če osnovni riž kupiš, se ne bo razkuhal niti pri paprikah, niti rižoti.

Odgovor na objavo uporabnika
Špela146, 24.11.2024 ob 21:59

Ne znam skuhati riž, ali je premalo kuhan, trd za v čufte bi bilo vredu, ker se  tam naprej kuhajo ali pa je pocast kot pri rižoti. Kaj delam narobe.

 

Kupujem samo od Uncle B riž v vrečicah, se nikoli ne razkuha.

Kupi si kuhalnik riža. Poceni že dobišin riž skuha kot bi ga kitajska mama.

Kupim riž za 5 evrov kila. Vedno se ravno prav skuha.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3332, 25.11.2024 ob 06:51

Kupi si kuhalnik riža. Poceni že dobišin riž skuha kot bi ga kitajska mama.

Ja razmišljam o tem. Sedaj bodo akcije decembra. Verjetno tudi v m tehnika, glede na to da se zapirajo trgovine.

Prej sem imela navaden štedilnik 2-2 (plin in. elektrika), sedaj imam steklokeramičnega mi nič ne gre…

New Report

Close