Kuhanje riža
Evo moj recept, simpl kot pasulj… Na eno skodelico riža boš dodala dve skodelici vode, začiniš po okusu (sol, peteršilj mogoče, eni dodajo grah, drugi tudi korenček, curry, …), pusti, da zavre in po tem riža ne mešaš več. Ogenj daš na mini in kuhaš pokrito s pokrovko približno 15 min, da povreje vsa voda. Jaz ga potem pustim tako pokritega stati še 10 min, da se lepo napije, potem postrežem.
Tako ga jaz skuham in nikoli ni pocast. Uporabljam samo dolgozrnati riz. Poc nastane iz okroglega riza. Cebulo poprazim na olju, a ne prevec. Nanjo dam riz in ga pustim, da postekleni, da zgleda rahlo prosojen. Pri tem ga pogosto mesam, da se ne zazge. Ko postekleni, dolijem 2x toliko vode, kot je riza, posolim, premesam, pokrijem in pustim, da se kuha na nizkem ognju. Nic vec ga ne mesam. Vcasih moram dodati se malo vode.
Ce skuhas trd riz, verjetno nisi dodala dovolj vode.
Anonimno 3332, 25.11.2024 ob 06:51
Kupi si kuhalnik riža. Poceni že dobišin riž skuha kot bi ga kitajska mama.
Ja razmišljam o tem. Sedaj bodo akcije decembra. Verjetno tudi v m tehnika, glede na to da se zapirajo trgovine.
Prej sem imela navaden štedilnik 2-2 (plin in. elektrika), sedaj imam steklokeramičnega mi nič ne gre…