Kuhanje s hitro pokrovko

Pozdravljeni!
Zanima me, kako z AMCjevo hitro pokrovko kuhate govejo juho?.Prosim, če lahko natančno opišete postopek (koliko vode, katero zelenjavo in začimbe).
Poleg tega bi prosila tudi za kakršnekoli ideje za kaj hitrega, enostavnega in okusnega pripraviti s pomočjo te hitre pokrovke.
Hvala vam za vašo prijaznost,
Marjeta

Za govejo juho dam vse sestavine v lonec (korenček, petršilj, paradižnik, meso oz. kosti, eno jušno kocko), vode toliko kot želim da bo juhe, pokrijem s pokrovko, počakam da pride rdeč kazalček do vrha, nato znižam plin, da ostane na tej temperaturi nekaj časa (cca. 5 min), potem pa štedilnik ugasnem in počakam da se pokrovka odpre. Nato juho precedim in solim po okusu. In to je vsa znanost
Kar se tiče hitrih jedi, pa npr. skuham krompir (lahko tudi drugo zelenjavo zraven), odcedim vodo, nato čez naribam sir in še malo pokrijem (ker je itak krompir še vroč in se vse skupaj lepo razvleče) in jed je gotova.
Tud rižote so hitro narejene, ker lahko daš vse sestavine naenkrat noter (riž, vodo, zelenjavo ali pa riž, vodo, ragu), skuhaš, odpreš in jed je gotova.
Meni je AMC s hitro pokrovko všeč ker je kuhanje res hitro in vse lahko skuhaš v eni posodi, tko da je manj za pomivat.
Če te pa še kaj zanima pa piši na mail anitkat@gmail.com. Ti lahko še kaj napišem ker kuham samo z AMC posodo

V lonec kos mesa, korenček, peteršilj, por, čebulo, 1/2 paradižnika, lovor, malo muškatnega oreška, poper, 2 žlički soli in 2 žlički vegete. Vse skupaj zalijem z vodo, pokrijem s pokrovko, počakam, da se segreje do ”turbo” območja nato kuham 23 min. Ponavadi ploščo kar izklopim in jo vmes, ko pride kazalček na ”soft” ponovno vklopim za minuto, da se segreje. Ko je končano pokrovko odprem in precedim.
kar pa se tiče drugih jedi je pa rižota narejena v 10 min, prav tako špageti, hitro imaš skuham golaž, ješprenj, ….. vse skupaj samo zmečeš v eno posodo, zapreš, počakaš in postrežeš!
Kuhanje z AMC posodo in hitro pokrovko je res fenomenalno. hitro, zdravo in varčno.
Lp,

Živijo !
Tudi jaz sem pristašica kuhanja s hitro pokrovko. Moj mož pravi, da vse prehitro skuham.
Rižota :
1 čebulo potenstam, dodam zelenjavo narezano na koščke ( najraje imam samo korenje ) , zalijem z malo vode in paradižnikovo mezgo, posolim. Riž ( najboljši mi je Uncel Bens ) stresem v omako, prilijem še 1,5 skodelice vode, na htro pomešam, pokrijem s ta hitro pokrovko, ko pride na poldne kuham še 7 minut.
Makaroni :
na malu olja potenstam 1/4 kg faširanega mesa, dodam 1 konzervo (750 g) zmiksanega paradižnika, posolim. V to zmešam makarone ( polžke ). Zalijem z vodo, toliko da so makaroni pokriti, pokrijem s ta hiro pokrovko, ko je cagasr na poldne kuham še 7 minut. Lako jih narediš tudi z gobami, brez paradižnika.
Dober tek,
Klavdija

Tudi jaz imam doma AMC posodo, pa sem tak buh, da ne kuham drugega s hitro pokrovko kot govejo juho (katastrofa). Veste kaj me zima, pišete, da rižoto kuhate 7 minut, kaj potem spistite paro iz pokrovke, da lahko odprete ali pustite, da sama spusti.
Isabela tudi jaz bi si dovolila pisati na tvoj e-mail, prosim!
LP Valci