Kuhanje štrukljev v foliji
Ja, jaz sem 1x poizkusila in so se mi prijeli na folijo…. ker le-te nisem naoljila. Pa občutek imam, da se čas kuhanja malce podaljša.
Vglavnem od te izkušnje dalje, raje uporabljam staro, dobro krpo…. je pač svinjska in od testa, ampak sej imamo pralne stroje.
Lp in dober tek!
OT: Ful dobra ideja za današnje kosilo oz. večerjo…. marelični cmoki ali pa štruklji!
Povzeto po j. Oliverju:
Primerno velik kos peki papirja zmočiš, stisneš v pesti, da odteče odvečna voda in previdno razgrneš. Ko se zmoči, je mehek kot krpa in se da vse sorte zaviti vanj. Samo malo previdnosti je treba, ker se rad trga. Šrtukelj / cmok zaviješ, po potrebi še malo povežeš z belim sukancem in skuhaš.
Nič se ne zabarva, nič se ne prijema (kot pri alu foliji), nima nobenega vonja (po prašku ali mehčalcu kot kuhinjske krpe).
Moker peki papir je uporaben tudi za prekrivanje kake zadeve v pečici, ki bi se sicer preveč posušila ali zapekla.