Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kuhanje štrukljev v foliji

Kuhanje štrukljev v foliji

Ali lahko kuham štruklje in kruhove cmoke v foliji namesto v kuhinjski servieti? Če ja, se čas kuhanja kaj spremeni?

lahko…samo folijo malo namaži z oljem, da se masa ne prime nanjo

ja, lahko pa po foliji posuješ še malo drobtinic.
Čas kuhanja se ne spremeni.

Ja, jaz sem 1x poizkusila in so se mi prijeli na folijo…. ker le-te nisem naoljila. Pa občutek imam, da se čas kuhanja malce podaljša.
Vglavnem od te izkušnje dalje, raje uporabljam staro, dobro krpo…. je pač svinjska in od testa, ampak sej imamo pralne stroje. 😉
Lp in dober tek!
OT: Ful dobra ideja za današnje kosilo oz. večerjo…. marelični cmoki ali pa štruklji!

Jaz štruklje kuham brez serveta in brez folije, pa se mi čisto lepo skuhajo, mal paziš samo da ne uide ven na koncih ter da je zalepljen pa je.

Punce, hvala vam. Samo še eno vprašanje. Zavijem v alu folijo ali v prozorno?

Zaviješ jih v alu folijo.

meni ni bilo všeč kuhano v foliji, bila je vsa črna, bljak

meni je testo posivelo od alu folije ….zakaj ????

Zavij najprej v plastično IN nato še aluminijasto, pa se ti ne bo nič prijelo, nič sivo.
Preverjeno

Povzeto po j. Oliverju:

Primerno velik kos peki papirja zmočiš, stisneš v pesti, da odteče odvečna voda in previdno razgrneš. Ko se zmoči, je mehek kot krpa in se da vse sorte zaviti vanj. Samo malo previdnosti je treba, ker se rad trga. Šrtukelj / cmok zaviješ, po potrebi še malo povežeš z belim sukancem in skuhaš.

Nič se ne zabarva, nič se ne prijema (kot pri alu foliji), nima nobenega vonja (po prašku ali mehčalcu kot kuhinjske krpe).

Moker peki papir je uporaben tudi za prekrivanje kake zadeve v pečici, ki bi se sicer preveč posušila ali zapekla.

New Report

Close