Kuharce, spet rabm pomoč ;)
Kolk? Kaj še vse zravn?
[/quote]
Glej, stvar je simpl da bol ne more bit.
500g koruzne moke
500g večnamenske moke tip 500
Opomba: Večnamensko moko trebaš zarat glutena, ki bo kruh naredil čvrst in poskrbel, da se ne bo drobil, kot kolač.
Kvas
Mal wde
Mal soli
Mogoče žlica olja (al pa tut ne)
Delaš kot za običn krh. Zmejšaš, zmesiš, pustiš mal hajat in BUM v ror na cca 200 stopinj, vmes mal zmanjšaš in tko lajk… oeka traja preko oka okol urco?
super 🙂
ej, napisala si enkrat, da ti je oče Srb, mati Slovenka. Srbski Božič je po julijanskem koledarju 7 januarja, katoliški datum za božič pa je zdaj. Kdaj ga ti praznuješ potem, ker si pol, pol? Aja, napisala si tudi tu, da ti je partner Hrvat 🙂 si internacionalna očitno
Ma to sm lan za božič jedla pr tašči. So imel odojka in seveda ga ne morš isti dan dokler je še vroč pojest, smo ga jedl čz par dni (seveda mrzlega), zravn pa vroč koruzni kruh. Mjami. Letos bo pa to tud pr men, nikol pa nism delala kruha 🙁 zdej pa eksperimentirat na roke ne mislm 😉
[/quote]
tukaj ti težijo, medtem, ko v tujini vsaka gospodinja dela kruh z mikserjem https://www.youtube.com/watch?v=C32EZxvH2Bs
🙂
[/quote]
Glej, stvar je simpl da bol ne more bit.
500g koruzne moke
500g večnamenske moke tip 500
Opomba: Večnamensko moko trebaš zarat glutena, ki bo kruh naredil čvrst in poskrbel, da se ne bo drobil, kot kolač.
Kvas
Mal wde
Mal soli
Mogoče žlica olja (al pa tut ne)
Delaš kot za običn krh. Zmejšaš, zmesiš, pustiš mal hajat in BUM v ror na cca 200 stopinj, vmes mal zmanjšaš in tko lajk… oeka traja preko oka okol urco?
[/quote]
Halooo, v kruhomatu. Prsežm pa, da se bom enga dne potrudla tud sama ga nardit, brez kruhomata. Tko da rabm točne mere. Ok, si lahk z merami vrjetn pomagam tud z recepti na netu, al pa kot mi je ena že napisala.
Halooo, v kruhomatu. Prsežm pa, da se bom enga dne potrudla tud sama ga nardit, brez kruhomata. Tko da rabm točne mere. Ok, si lahk z merami vrjetn pomagam tud z recepti na netu, al pa kot mi je ena že napisala.
[/quote]
Pa sj kruhomat zna isto narest, če ma pek roko v gipsu. Važn da zmejša pa ni važn kako.
Ena južna se gre delat dober jogi sončku ene zblojene mamice.
je čist vse en ku.rac kaj bo spekla – mamici sončka je zadosti že to, da ga njen sonček pri eni namaka.
In to je to – enako kot pridobivanje migrantov v neznanem številu … babnice za kur.ac sprejmejo VSE – menjavo vere (mama od Konstatinolopola), družbene ureditve (sestra od Kardelja) …
Ko boš ugotovila, da mama tvojega jebca jebcu tudi vleče, drka , nastavi za anus … bo zgodba popolna
evo, še en video kako ženske delajo kruh z Bosch mikserjem, malo tud reklamirajo Bosch verjetno https://www.youtube.com/watch?v=1dPuCeAoyxk
Lej, vem da je kruh ki ga sam delaš na roke najboljši. Ga pač ne znam. Mogoče ga kdaj probam nardit, zdej pa zihr ne. Če imaš kakšno idejo kako bi ti to nardil v kruhomatu mi napiš, drugač se ti pa vseen zahvaljujem za odgovor. Sploh pa teb.
[/quote]
Imam pa še enega: zgolj za 900g
Mleko:250ml
Jajca:4
Olje:1/3 čž
Sladkor:1/4skodelice
Sol:1čž
Večnamenska moka:300g
Koruzna moka:120g
Pecilni prašek:5čž
Program:QUICK
To je recept iz knjižice, ki je priložena Gorenjevim kruhomatom, ja. Samo meni pride presladek, zato dam notri samo 1čž sladkorja.
S tem, da upoštevaj, da v posodo najprej daš tekočine, nato suhe snovi. Pa mešalni lopatki pred peko namaži z maslom, jih boš veliko lažje iz kruha dobila…