Kuharice – kaj delate iz kumar?
Kumarična juha- čebulo in česen potenstaš na olivnem olju, dobaš naribane kumare, sol poper, še malo tenstaš, zaliješ z jušno osnovo ali govejo juho. Gre v skrinjo.
Simpl kitajski recept- piščančje meso narežeš na tanke rezine, mariniraš vsaj pol ure v belem vinu, soli in popru, potem ga popečeš na olju, dodaš naribane kumare, še malo tenstaš, zaliješ z vinom, malo pred koncem dodaš še narežano čebulo in to je to. Pred serviranjem pošpricaš s sezamovim oljem. Tudi to gre v skrinjo, ravno danes delam, predvčerajšnjim sem pa juho.
Ali pa kumare za prilogo za v skrinjo, +čebula, česen, sol, poper, drugega pa ne dajem da se potem lahko igram z okusi.
Si dala samo kumare not? testo je vlečeno?
[/quote]
jp, testo kot za zavitek narediš, samo malo manj na “prosojno” raztegneš. Dodala sem čebulo, poper, koperc, na koncu tudi sol, skupek česna in olja premazano na prazni del testa … osvežilno pride, tak res posrečen kumaričin okus. Topel je super, ravno tako pa – preverjeno – iz hladilnika nasl.dan.
Kumarice morajo biti res ožete.