Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kuharice – kaj delate iz kumar?

Kuharice – kaj delate iz kumar?

Imamo jih na vrtu v izobilju. Ne vemo več kaj bi kuhali…

…tud jz sm se spraševala, zadnjič pa poskusila in je super zadeva: zavitek iz kumar. ja, slišat je neverjetno, a meni je teknilo.
Naribane kumare odcediš, popraš – osnovni recept. Ostalo je prepuščeno domišljiji.

…tud jz sm se spraševala, zadnjič pa poskusila in je super zadeva: zavitek iz kumar. ja, slišat je neverjetno, a meni je teknilo.
Naribane kumare odcediš, popraš – osnovni recept. Ostalo je prepuščeno domišljiji.

Prepražiš čebulo, dodaš mleto papriko in nakockan krompir. Ko je krompir napol kuhan dodaš nakockane kumare. Začimbe so lovor in koprc. Odlična priloga ali lahka večerja.

Si dala samo kumare not? testo je vlečeno?

Kumarična juha- čebulo in česen potenstaš na olivnem olju, dobaš naribane kumare, sol poper, še malo tenstaš, zaliješ z jušno osnovo ali govejo juho. Gre v skrinjo.

Simpl kitajski recept- piščančje meso narežeš na tanke rezine, mariniraš vsaj pol ure v belem vinu, soli in popru, potem ga popečeš na olju, dodaš naribane kumare, še malo tenstaš, zaliješ z vinom, malo pred koncem dodaš še narežano čebulo in to je to. Pred serviranjem pošpricaš s sezamovim oljem. Tudi to gre v skrinjo, ravno danes delam, predvčerajšnjim sem pa juho.

Ali pa kumare za prilogo za v skrinjo, +čebula, česen, sol, poper, drugega pa ne dajem da se potem lahko igram z okusi.

Si dala samo kumare not? testo je vlečeno?
[/quote]

jp, testo kot za zavitek narediš, samo malo manj na “prosojno” raztegneš. Dodala sem čebulo, poper, koperc, na koncu tudi sol, skupek česna in olja premazano na prazni del testa … osvežilno pride, tak res posrečen kumaričin okus. Topel je super, ravno tako pa – preverjeno – iz hladilnika nasl.dan.

Kumarice morajo biti res ožete.

New Report

Close