Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kuharska knjiga

Kuharska knjiga

Mi lahko priporočate kako dobro kuharsko knjigo? Imam Slovensko kuharico, pa se mi zdi malce zastarela in še prevod ene ameriške knjige, kjer so jedi prirejene njihovemu načinu prehrane, pa tudi sestavine so take, da se jih tu pri nas težko dobi. Mogoče ve katera od vas za kakšno dobro, sodobno, enostavno kuharsko knjigo?

Jaz imam obe našteti in ju skoraj nikoli ne uporabljam. Mogoče samo za kakšno idejo. Za kuho uporabljam staro, a meni dobro knjigo, ki me je naučila tudi kuhati: Jugoslaovanska kuhinja – Olga Novak. Samo ne vem, če se je še da kje kupit. Mogoče bi ti jo pa kakšna znanka posodila, vsaj za začetek.

Lep dan. Nika.

Še nekaj legendarni Ivačič ima tudi dobre in enostavne recepte.

Sestra Vendelina, Osnovna kuharija od ValeNovak, pa seveda vsi trije Jamieji.

Jamieje ti sploh ne priporočam, ker je za moj okus veliko preveč ekzotičnih stvari notri ( al jih ne dobiš pri nas al pa sploh ne veš kaj so ). Je pa enkratna Sestra Vendelina ( tista črna knjiga z zlato obrobo in njeno sliko zadaj ). Jst sem jo kupila letos na knjižnem sejmu in je zares enkratna, enostavna… Toplo priporočam. Cena je 8600, dobiš jo pri Vale – Novak.

Kaj pa vem Mojca. Jaz sem do zdaj pri nas dobila še vse sestavine, pa tudi na nič takega še nisem naletela, da ne bi vedela, kaj je. Stvar okusa in še česa pač. Za klasiko je pa sigurno Vendelina primernejša.

Osnovna kuharija (ValeNovak) je zakon!

Pozdravček, Neja

Če ti angleščina ni problem najdeš ogromno receptov kar na netu. Jaz imam najraje in . V slovenščini pa seveda in forum Prehrana tukaj.

Osnovna kuharija (Vale-Novak)….zakon za začetnike

Od sestre Vendeline je meni še bolj všeč čisto ta nova kuharica-Zmeraj sestra Vendelina (Vale- Novak)
Je opis po zvrsteh hrane (npr. meso, zelenjava, juhe…) in ne tako, kot v prejšnji knjigi, ko je razvrščeno po jedilnikih.

Je pa mislim da 10000,00. Ne vem točno, jaz sem jo dobila za darilo že iz prednaročila.

LP

Tudi meni je Vandelina všeč še bolj pa tiste knjige od sestre Nikoline. Do sedaj jih je izšlo 6. Jaz sem začela z njimi kuhati iz čiste 0 in sedaj že kar nekaj obvladam. V teh knjigah so res taki osnovni in praktični recepti – nobene eksotike. Posamezna knjižica stane okoli 900 sit. Sedaj pa se držim tudi foruma Prehrana, kjer sem tudi že pobrala dosti enostavnih in zanimivih jedi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close