Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kuhinja brez ročajev – izkušnje

Kuhinja brez ročajev – izkušnje

Smo tik pred tem, da naročimo belo kuhinjo brez ročajev http://www.wellmann.de/x_media/md/w7_775_618_hgl_weiss_09.jpg.
Zelo mi je všeč, je preprosta, čista, lepo se kombinira z lesom… Skratka, lepa. Vendar me je začelo mučiti nekaj dilem, zato prosim tiste, ki jo imate, da poveste, kako je z odpiranjem (v trgovini se mi zdi, da se predvsem težko odpira pomivalni stroj), ker pač prste samo zatakneš:), in če jo, ker ni ročajev, hitro zamažete. HVALA, vsem, ki bodo odgovorile. Lepo sneženo sredo vsem.

Če je material gladek, sijajen, potem se poznajo prstni odtisi – ne glede na to, ali je z ročaji ali brez. Na beli se ti odtisi malček manj vidijo kot na drugih barvah, recimo videla sem rumeno sijaj in je obupno, kot bi bila vseskozi umazana.

Mi imamo belo, ampak mat les in se nič ne pozna. Sicer imamo ročaje, ampak tudi če jih ne bi imeli, se ne bi skoraj nič poznalo.

Je pa, se strinjam, zelo lepa kuhinja 🙂 Lepo se kombinira z lesom, ja, bela – naša je videt super v kombinaciji z nekaj stekla z alu okvirju, čisto malo, in pultom iz vezanega lesa temnejše barve, plus še eno skoraj češnjeve barve omaro imamo, pa nekaj ikeinih dodatkov iz kositra in črne kovine. Pa je krasno, čisto nič sterilno.

Imam kuhinjo, zelo podobno tej, ki jo kupuješ ti, le da smo stranice “oblekli” v les barve lešnika. Kuhinja je prekrasna, izjemno uporabna, pregledna, prav nič ne bi spremenila. Pred nakupom sem bila v enaki dilemi kot ti – ali model z ročaji ali brez. K sreči so imeli v salonu razstavljeno tudi tisto brez ročajev, kjer se prsti zataknejo na zgornji rob. Ko sem videla, kako hitro se tam umaže, mi pa imamo še otroke, me je minilo. Vzela sem tako z dolgimi ročaji in zadela terno:)
Bela visoki sijaj se krasno puca, okrog ročajev so takoj odtisi, pa samo potegnem s čudežno krpico in jih ni več.
Jaz ti priporočam z ročaji, sploh če vas je v gospodinjstvu več in imate otroke. Če si pa sama in zelo paziš, potem pa že…
PS: imeli so tudi modele, ki se odpirajo s potiskom, pa so bili tudi zamazani. Mislim, da bodo morali za kuhinje, ki se uporabljajo in ne samo gledajo, začeti delati predale na daljinca ali ploskanje, sicer zadeve brez ročajev ne bodo šle v denar:))))

Sestra ima sijajno belo, jaz pa mat. Na obeh se odtisi enako poznajo, se pa njena precej lažje očisti. Sem lastnoročno preverila čiščenje obeh. Tako mimogrede ko kuhaš, pobrišeš vsakič kakšna vrata in je.

Puca se res krasno, potem pa je odvisno od tega, a se ti da vsak dan večkrat na dan porabljati čas za potege s čudežno krpico 🙂 Meni se recimo ne da, tebi se očitno da 🙂 Se pravi, naj avtorica malo presodi, kakšen tip osebe je togledno 🙂

Jaz bi na tvojem mestu še enkrat pomislila glede praktične uporabe kuhinje in se šele potem odločila za model. Pred kratim sem kupovala kuhinjo in zanimivo se mi zdi, da bo sedaj, ko je že naročena povsem drugačna kot moja idealna kuhinja, ki sem jo imela v mislih. Seveda je veliko odvisno tudi od fiananc in od vašega življenskega stila sama kot polno zaposlena mati dveh majhnih otrok z zahtevno službo nimam časa ne energije skrbeti le za lepoto kuhinje zato sem se odločila za praktičen model, ki ne zgleda kot laboratorij.

Imamo zelo podobno kuhinjo, nekaj front in stranic je še v naravnem lesu, sicer pa bela sijaj. Se fantastično čisti, prej sem imela mat in je bila kriza, nikoli več. Prstni odtisi? Se poznajo, a je čisto odvisno, od kje ti pada svetloba. Meni tako, da se praktično ne vidijo, fronte pobrišem parkrat na mesec, nič več. In, ja, imamo tri male otročke, ki skačejo naokoli z masnimi umazanimi rokami, pa se lepo preživi.

Hvala za vse odgovore. Rumba, kako pa je z odpiranjem, je težje?

New Report

Close